XXXXX

Chpde Kılıçdaroğlu Hareketi


Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa aday olması üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, dün İstanbul'daki 39 ilçenin başkanlarını il merkezinde toplantıya çağırdı. Tekin’in ilçe başkanlarından Kılıçdaroğlu adaylığına ilişkin görüşlerini aldığı, büyük bir çoğunluğun, 4 ilçe başkanı dışında destek verdiğini beyan ettiği edinilen bilgiler arasında.
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "İl başkanları toplantısı yapılana kadar bu konuda bir açıklama yapmayacağım"  derken, ''Kılıçdaroğlu'nun adaylığını nasıl yorumluyorsunuz?'' sorusu üzerine "Hayırlı olsun'' demekle yetindi.
Tekin, ilçe başkanlarıyla buluştuktan sonra Ankara’ya il başkanları toplantısına katılmak üzere gitti.
Deniz Baykal ile görüşmesi  öncesi ve sonrasında, aday olmayı düşünmediği açıklamaları üzerine medyanın büyük bir çoğunluğu Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert bir üslupla eleştirdi. Bu tutumun ardından Kılıçdaroğlu’nun beklenen adaylığı ile ilgili kararsızlığı aştığı yüksek bir ihtimal. İl Başkanları’nın toplantısından çıkacak görüş son derece önemli, 81 ilden 60’ı “Kılıçdaroğlu” dedi. İstanbul’un kararı son derece belirleyici olacaktır.
Her şeyden önce bu sürecin ustalıkla gerçekleştirilme zorunluluğu var.
Bu arada kaset konusunun gündeme gelmesi ve Deniz Baykal’ın geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleşen  istifası sonrasında ertelediğimiz bir konu vardı. Silivri Belediyesi genç CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin il yemeğinde Kemal Kılıçdaroğlu ile çektirdikleri resmin haberleştirilmesi için, yanlış anlaşılmalara yol açmadan doğru zaman kolladık kendimizce.
Haberin “CHP’li gençler geleceği gördü” yorumuyla yayınlandığı gün Kılıçdaroğlu’nun da adaylık kararını açıklamış olması müthiş bir tesadüf.
Deniz Baykal’ın dönüşü için açık bırakılan genel başkanlık kapısını, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı kapattı gibi görünüyor.
İl Başkanlarının önemli bir bölümü de kararını açıklamışken,  CHP’de bu kez değişim kaçınılmaza doğru hızla ilerliyor.
Görünen o ki değişimin ardından etkilerini daha sağlıklı bir şekilde tartışmaya devam  edeceğiz.

İSKİ TAŞERONU ÇALIŞANLARIN
PARASINI ÖDEYECEK
İNŞALLAH
Geçtiğimiz hafta, “Silivri’de İSKİ’nin taşeronluğunu yapan Ruba Yapı ve AKM İnşaat’ın çalışanlarının maaşlarını ödemediği ile ilgili iddialar, şikayetler var. Konuyla ilgili nazı geçenler de varsa, işçilerin sıkıntısıyla ilgilenirse iyi olur” diye yazmıştım. Konuyla ilgili arayan AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, sıkıntıdan haberdar olduklarını belirtirken, ödeme konusunda yaptırımlar üzerinde durduklarını iletti. Firmaların hak ettiklerini almaları üzerinde, çalışanların maaşlarının ödenmesi ile ilgili durduklarını açıklayan Karakaş, mağdur işçilere yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını aktardı.

YORUM YAP