XXXXX

Chpde Kazan Kaynıyor


Dünkü köşe yazımda CHP’deki ilçe başkanlığı değişim sürecine ilişkin bir yoruma yer verdim. Konu açılmışken ilginç bilgiler süreci takip etti.
İddialara göre Değirmenci’nin yerine aynı beklentiler nedeniyle bir türlü uzlaşma sağlayamadığı belediye kanadı Selimpaşa’nın eski Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’nu düşünüyormuş. Özcan Işıklar kesin düşünür ve sorulduğunda inkar eder de, bu ismin ortak aday olarak belirlenme ihtimalinin yüksel olabileceğine inanamıyorum nedense.
CHP’li Silivri Belediyesi, en kalabalık mahallemizi iktidara geldikten sonra bir türlü tatmin edemedi. Ya da daha doğrusu AKP bu alanı kendi yanına çekmeyi daha çok gündemde tuttu.
Işıklar’daki rahatlığın, Yağcıoğlu’nun ilçe başkanlığı ile sürecin kendiliğinden lehine gelişeceği beklentisi mi?
Eski bir AKP’li belediye başkanı solun kalesinde ilçe başkanı olur mu? CHP böyle bir adımla Selimpaşa’yı kazanmayı hedeflerken, belediye başkanı örgüte sırtını rahat dayamayı amaçlıyorsa ne büyük yanılgı, belki de çaresizlik mi demeliyiz.
Siyasette de hayatta da olmaz denilen şeylerin oluşuna şahitlik ettiğimizden böyle bir kesin yargıyla söz konusu duyumumu değerlendirmeyeceğim.
Olmasına olur da iyi mi olur, kötü mü ona bakmak lazım.
Yağcıoğlu’nun AKP ile yollarını ayrılışı yerel seçim öncesi döneme dayanıyor dayanmasına da, son 16 aydır ve öncesinde Işıklar ile samimiyeti, bağları, gizli toplantılara ilişkin söylentiler akılları karıştırmaya yeter de artar bile.
Silivri siyaseti çok keskin viraj gördüğüne inanıyorsa, daha göreceklerinin bitmediğini de rahatlıkla düşünebilir.
Yerel seçimlerden önce Abdullah Yıldırım ilçe başkanıyken, bir ara her yeni güne görevden alınacağı tahmini tarihe ilişkin taze haberle başlardı. Değirmenci de ne kadar inanır, inanmaz bilmem seçildiği günden bu yana üç aşağı beş yukarı aynı durumda. Kendinizden ve tepenizdeki kurumlardan ne kadar emin olursanız olun, son derece sinir bozucu bir süreç yaşamaya mahkum olduğunuzu kabul edersiniz. İsterseniz etmeyin, bu karşı karşıya kaldığınız durumda bir değişiklik arz etmez.
Bir birlikteliği sürekli ve sağlıklı kılan, tarafların karşılıklı olarak hissettiği güvendir.
Değirmenci pek çok şeyi artık aleni şekilde ifade ediyor veya görüşlerini gizleme çabasından vazgeçti. Işıklar halen sabır sahnelese de perde arkasında sürdürdüğü koşulları kendi isteğine göre oluşturma gayreti hissediliyor.
CHP’de acilen kaybedenin olmayacağı bir formül geliştirilmeli. Herkes diğerinin kaybetmesi için çalıştıkça sıkıntı, gerilim, huzursuzluk sürer.

KISA FİLM YARIŞMASI
İÇİN SON GÜN 01 EKİM
Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi işbirliğinde gerçekleştirilecek Kısa Film Yarışması için eser teslim tarihi 01 Ekim 2010 Cuma Günü sona erecek. Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni ise, Kasım ayı başında Silivri’nin düşman işgalinden kurtuluşunun kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek.

SİLİVRİ BİRLİK’LERİN YERİ
ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER
ASFALTLANACAK
AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Silivri Birlik’e tahsis edilen yerin yoğun yağışlar nedeniyle İBB’nin asfalt programına alınamadığını, çalışmaların önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini bildirdi.

SİTE YÖNETİMLERİ İLE
GÖRÜŞME
Yaz sezonu nedeniyle Silivri’de bulunan bir çok yazlık site sakini ilçemizde. Yazlık bölge sakinleri yerel yönetim ile iletişim kuramadıkları ile ilgili sıkıntılı. Talep ile beklentilerini iletecek merci bulmakta zorlandıklarını paylaştılar. Silivri Belediyesi ilgili birimlerden temsilciler ile bir başkan yardımcısını görevlendirip bölgelerin sıkıntılarını görüşürse yapılan hizmet ve beklentiler daha doğru bir şekilde kanalize edilir. Yapılabileceklerin anlatılması, imkanların el vermediği ölçüde site sakinleri ile birlikte belediyenin ortak çalışmalarına yönelik gayretin olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyorum. Belediye bu kesimlerde sadece vergi toplama kurumu olarak bir algı oluşturursa ne doğru ne de yararlı bir ilişki olmaz.

YORUM YAP