Sevginar Sali

CHP’nin yıldız haritası!

Melih Yıldız'ı tarif ederken, “gönlümdeki CHP Belediye Başkan Adayı” diye yazmayı düşündüm ama aklıma haksızlık ettiğimi hissettim. İşin özü bu sorumluluğun üstesinden gelebilecek potansiyeli olduğuna inanıyorum.
Görünürdeki kişisel ve kamusal şartlar itibariyle oldu da Melih Yıldız seçimi aldı en azından Volkan Yılmaz'ın yaptıklarını koruyabileceğini öngördüm. Bora Balcıoğlu ile Silivri'nin bugüne kadar elde ettiği kazanımlarda ciddi bir kayıp yaşayacağımızı düşünüyorum ve umarım ki haklı çıktığımı tecrübe etmek zorunda kalmayız.
Bunun Balcıoğlu'nun şahsına duyduğum sempati veya antipati ile hiçbir ilgisi yok. Çok uzun zamandır ve siyasi yolculuğun en başından beri de tanışır, bu süreçte yaptıklarını gözlemleme imkânım oldu. Siyaset sahnesinin görüp görebileceği en efendi insanı olabilir, hiçbir saygısızlığını şahsen görmedim, hayal kırıklığına uğrattıklarını dinlemişliğim var ama.
Bugüne kadar ortaya koyduğu yaklaşım ve duruşun yaşadığımız şehrin ihtiyacına liderlik ölçüsünde cevap vermesi için yeterli olmadığı kişisel görüşüm olup sadece beni bağlar.
Yerel yönetim sürecinde deyim yerindeyse öttürerek üstleneceği bir sorumluluk aşaması var mı? Var. Şahane bir tamamlayıcı, halkla ilişkiler konusunda çok iyi bir başkan yardımcısı olabilir.
Silivri siyasetinin son 23 yılını yakından takip eden bir gazeteci olarak hiç mi yanılmadım? Yanıldım… Epey de hayal kırıklığı birikimimiz var yalan değil.
Son yanılgımı söyleyeyim Volkan Yılmaz'ın bu kadar başarılı bir belediye başkanı olabileceğine hem de ilk döneminden beklemiyordum. Üçan, koşan, yürüyen değil, zar zor adım atan bir belediye yönetimi devir aldıktan sonra olağanüstü bir hikâye yazdı. Yılmaz, bu başarının ateşini adaylığı ile yakmıştı zaten.
Şu anda tek düşünebildiğim ‘Bakalım Balcıoğlu 31 Mart'a kadar nasıl bir yangın çıkartacak!'…
Ve CHP'de beklenen gelişme Pazar akşamı yaşandı. Halk toplantısına katılan Melih Yıldız ve Doruk Bulut, Balcıoğlu ile istenen eller havada fotoğrafını verdi.
Kasıtlı mı yaptı, istemsizce mi gelişti bilemiyorum Yıldız, salona girer girmez masaları tek tek selamlayarak parti protokolü üzerindeki bütün ilgiyi kendine çekip dakikalarca partililerle kucaklaştı. Bu hareketleri genelde Balcıoğlu yapardı CHP'de biraz ters köşe durum oluştu.
Birkaç defa protokol masasında beklendiği uyarılarını almasına karşın Yıldız bütün salonu, yer yer Balcıoğlu tezahüratı yapan gençlere rağmen dolaştı. Adeta ‘Dönün bir kaybettiğiniz başkan adayı fırsatına bakın' naziresi vardı sanki üzerinde. Ama o kadar da olsun. Bu arada aynı saatlerde İYİ Parti'nin Yıldız'a Silivri Belediye Başkan Adaylık teklifinde bulunduğu haberi de yayılmıştı. Bunun etkisinde birilerini biraz kıvrandırmak yerine örgütünün yüreğine su serpmeyi tercih eden Melih Yıldız, tam da bildiğimiz gibi doğru, dürüst ve ilkeli duruşu ile adaylık şansını kaybetmiş olmasına karşın bir kez daha gönülleri fethetti.
İYİ Parti teklifini reddettiğini de belirtmiş olalım.
Halk toplantısında giderek Özcan Işıklar taklitçiliğinden uzaklaşan bir Balcıoğlu için sevinmeye hazırlanırken, Ekrem İmamoğlu hareketlerini kopyalama girişimi olmasa da olurdu.
Aday adaylarının hazır bulunduğu ve salondaki katılıma bakılırsa önemli katkıları hissedilen ortamda başkan aday adayları gibi onlarla da sahnede bir aile fotoğrafı verilmemesi programın değerlendirilemeyen fırsatlarından biri oldu.
Bora Balcıoğlu'nun, özellikle de CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür'ün gayret etmediğini söyleyemeyiz. Hatta genişçe bir meclis üyesi aday adayı kadrosunun da bir arada, birlikte kalma konusunda (iki dosya geri çekilmesine karşın; Cabbar Doğan ve Sezai Yavuz) çabasını görmezden gelemeyiz.
Hiç kimse de CHP'den aday olan arkadaşlara Silivri seçiminin kolay olacağını söylememiştir her halde.Düşündüklerinden giderek daha dezavantajlı girdikleri seçim sürecinde önlerinde epey zorlu bir yol var.
Siyaset hiç kolay değil, seçimler ise sınavı. İktidar yolculuklarında güçlük deresi siyasetçilerin noksanlıkları sayısının çarpımında artar. Kolaylık derecesini emek ve nitelik belirler.

YORUM YAP