Aşkın: Yapılarımızı depreme dayanıklı hale getirmeliyiz

Aşkın: Yapılarımızı depreme dayanıklı hale getirmeliyiz

6.02.2024 11:23:21

“6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde hissedilen depremden milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak yerini almıştır” diyen MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, “Burada en önemli husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir.Böyle bir felaketin ve acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.

Pazartesi günkü mecliste MHP Grubu adına söz alan Sultan Aşkın, deprem ve Silivri gündemindeki konulara dikkat çekti.
ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ
Şubat Meclisinde Sultan Aşkın, MHP Grubu adına söz alarak değerlendirmelerini şöyle gerçekleştirdi: “Şehitlerimize yine içimiz yandı. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve milletime başsağlığı diliyorum.
“PARTİMİZİN 55. YILI KUTLU, VARLIĞI EBEDİ OLSUN”
9 Şubat'ta Mazisi şanla, şerefle dolu Milliyetçi Hareket Partimizin 55. Kuruluş yılı, elleri öpülesi ecdadımız başta olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten, Mareşal Fevzi Çakmak'a, Osman Bölükbaşı'ndan Kurucu genel Başkanımız Alparslan Türkeş'e kadar iftihar kaynaklarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Allah hepsinden razı olsun. Partimizin 55. Yılı kutlu, varlığı ebedi olsun.”
“EN ÖNEMLİ HUSUS, DEPREMLE YAŞAYABİLMEYİ ÖĞRENMEK, YAPI STOKLARIMIZIDEPREME DAYANIKLI HALE GETİRMEK”
Kahramanmaraş depreminin yıldönümüne değinen Aşkın, “6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde hissedilen depremden milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak yerini almıştır.Şüphesiz ki ülkemiz dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Burada en önemli husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir.Bu duygu ve düşüncelerle; böyle bir felaketin ve acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden deprem şehitlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.
Depremde insanüstü bir çaba gösteren Silivri Belediyesi SAK ekibine bu vesile ile bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.Yine deprem bölgesinde çadırkentten konteynerkente, briket evlere kadar depremin ilk anından itibaren bugüne kadar elini o bölgeden bir an olsun çekmeyen Silivri Belediyesine, başta Belediye Başkanı Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
“SADECE BİR AYDA GERÇEKLEŞEN BU HİZMETLER…”
“5 yıldır olduğu gibi geride bıraktığımız ay içerisinde de Silivri Belediyesinin hizmetleri, temel atma ve açılış törenleri hız kesmeden devam etti” şeklinde sözlerini sürdüren MHP Sözcüsü, “Toplamda 19 kütüphanemizden biri olan Ömer Seyfettin Halk Kütüphanemizi, öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın hizmetine açtık.
Değirmenköy 112 Acil Servisimizin açılışına gerçekleştirdiğimiz törende Neriman& Durmuş Salman Aile Sağlığı Merkezimizin de temel atma törenini gerçekleştirdik.
Kadıköy Mahalle Evimizi Kadıköylü vatandaşlarımızın hizmetine açtık.
Üretim yaptığımız 4000 dönüm belediye arazimizin 1000 dönümüne ektiğimiz Milli Hibrit Ayçiçeklerden bu sene de 75.000 litre yağ elde ettik ve 15.000 vatandaşlarımızla paylaştık. Sadece bir ayda gerçekleşen bu hizmetler için başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese grubumuz adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
YILMAZ VE KURUMA SEÇİMLERDE BAŞARI DİLEDİ
31 Mart seçim sürecine değinin Aşkın, “Bu hizmetlerle Silivri'mizi 5 yıl boyunca buluşturan, yeni dönemde de buluşturmaya devam edecek Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a önümüzdeki seçim sürecinde başarılar diliyorum. Yine Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'a seçimin huzur ve barış ortamında geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Aşkın, önemli gün ve olaylara değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sevmek emek vermektir, paylaşmaktır. Bir şeye sevgiyle bağlanmak ona verilebilecek değerlerin en büyüğüdür. Sevginin sadece 14 Şubat'lardı değil, tüm zamanlarda yaşanması dileklerimle 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Bir mübadil torunu olarak Lozan Nüfus Mübadelesinin 101. Yıl dönümünde mübadele esnasında hayatını kaybeden büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Göçün hatıralarını yaşatmak amacıyla Silivri Mübadele Müze Evi'mizin hayata geçmesini sağlayan başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a grubumuz adına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.
Hocalı Katliamının 32. Yıl dönümünde Ermeni askerleri tarafından katledilen 613 soydaşımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.
Kafkasya'nın özgürlüğü için mücadele etmiş Kafkas Kartalı Şeyh Şamil'i, 20 Şubat'ta yitirdiğimiz ülkücü şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu şehadetinin 9. sene-i devriyesinde rahmet ve dua ile anıyorum. Ruhları şad, mekânları Cennet olsun.
Şimdiden ilahi rahmet ve lütuflarla dolu olan Miraç ve Berat Kandilimizin insanlık için huzur ve kurtuluşa vesile olmasını temenni ediyor, tüm halkımızın Miraç Kandil'ini en kalbi dileklerimle kutluyorum.
Sözlerime son verirken Milliyetçi Hareket Partisi grubumuz adına Şubat ayı meclis toplantısında alacağımız kararların Silivri'miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Sevginar SALİ

YORUM YAP