Çavdar: Silivri’de yeni bir sayfa açılacak

Çavdar: Silivri’de yeni bir sayfa açılacak

6.02.2024 11:14:17

AK Parti Grup Sözcüsü Salim Çavdar, “31 Mart akşamı temennimiz o dur ki İstanbul'da Murat Kurum, Silivri'de Volkan Yılmaz'la şehrimizde yeni bir sayfa açılacak, ilçemizin Büyükşehir Belediyesi marifetiyle yapılacak hizmetlerle buluşması için bir dönüm noktası olacaktır” dedi.

Silivri Belediye Meclisi Şubat Ayı Meclis Toplantısının I. Oturumunda AK Parti Grubu adına söz alan Salim Çavdar, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlerine başarılar diledi, terör olayında yitirdiğimiz şehitleri andı ve Ocak ayı içersinde gerçekleşen önemli birkaç konuya şöyle değindi: “Kıymetli arkadaşlar malumunuz 31 Mart Mahalli idareler seçimine artık sayılı günler kaldı. Tüm siyasi partiler belediye başkan adaylarını kamuoyu ile paylaştı ve artık filen kampanya süreci başlamış oldu.
ÇAVDAR: HUZUR VE CENTİLMENLİK İÇİNDE BİR SEÇİM DİLİYORUM
Öncelikle seçimlerde “Ben daha iyi hizmet ederim” deyip göreve talip olan tüm partilerin adaylarına başarılar diliyor, huzur ve centilmenlik içinde bir seçim olmasını temenni ediyorum.”
“ESER VE HİZMETLERİYLE GÖĞSÜMÜZÜ KABARTAN YILMAZ'A HEMŞERİLERİMİZİN DESTEK VE TEVECCÜHLERİNİZİ BEKLİYORUZ”
31 Mart seçimlerinde destek beklentisini ifade eden Çavdar, “İlçemizde Cumhur İttifakımızın Silivri Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen, Silivri'de göreve başladığı günden beri şehrin imar ve ihyası için, eğitim, sağlık, spor, kültür, sanat ve nice alanda ilçemizi sayısız eserlerle buluşturan, isminin geçtiği her yerde eser ve hizmetleriyle göğsümüzü kabartan Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a 2.dönemi için adaylık sürecinin hayırlı olmasını temenni ediyor, Silivrili hemşerilerimizden önümüzdeki seçimlerde destek ve teveccühlerini beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.
“YENİ BİR SAYFA AÇILACAK”
“Aynı şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak açıklanan Murat Kurum'un adaylığının hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuşan Çavdar, “Murat Kurum, İstanbul'da son 5 yılda yaşadığımız kısır tartışmaları bitirecek, yeniden tek gündemi İstanbul olan, millet afet yaşarken tatil demeyecek, kişisel siyasi kariyer hesaplarına İstanbul'u alet etmeyecek, İstanbul gibi bir şehrin kaybedecek bir dakikası olmadığını bilen ve gecesini gündüzüne katıp İstanbul'un ulaşım ve kentsel dönüşüm gibi başlıca problemlerini çözecek, liyakatli ekibiyle inşallah İstanbulluların son yıllarda yaşadığı kabuslara son verecektir.
31 Mart akşamı temennimiz o dur ki İstanbul'da Murat Kurum, Silivri'de Volkan Yılmaz'la şehrimizde yeni bir sayfa açılacak, ilçemizin Büyükşehir Belediyesi marifetiyle yapılacak hizmetlerle buluşması için bir dönüm noktası olacaktır” iddiasını ileri sürdü.
“TARİHİ ANA ŞAHİTLİK ETTİK”
Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkmasını değerlendiren AK Parti Grup Sözcüsü, “Değerli arkadaşlar geçtiğimiz ay içersinde hepimizi heyecanlandıran, adına Türkiye Yüzyılı dediğimiz sürece yakışacak tarihi bir ana hep beraber şahitlik ettik. Türkiye'nin uzay macerası ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı'nınFalcon 9 roketiyle uzaya çıkmasıyla başlamış oldu. Mersin'in Silifke ilçesinde doğan birinin uzaya çıkması aslında gençlere şu mesajı veriyor; nerde doğduğunuz, nereli olduğunuz, hatta kim olduğunuzun dahi önemi yok, Türkiye Cumhuriyeti artık herhangi bir vatandaşını uzaya çıkarabilir. Tabi orada kendisinin gerçekleştirdiği deneylerde alınacak sonuçlarla Uzay bilimlerinde ülkemiz adına yeni başarılarında ardı sıra gelmesini temenni ediyoruz” dedi.
“İLK DEPREM KONUTLARI TESLİM EDİLDİ”
Çavdar değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin üzerinden tam 1 yıl geçti. Maalesef kaybettiğimiz binlerce insanımızın acısı hala yüreklerimizde çok tazeyken, geride kalan vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hükümetimizin bölgedeki şehirlerin adeta yeniden inşa edilmesi için çalışmaları da son süratle devam etmektedir. Depremin boyutu tabiki adına yüzyılın afeti diyecek kadar büyüktü ve bu yaraların sarılması belki uzun yılları alacaktı. Ancak gerek yıkılan, gerekse orta ve ağır hasarlı binaların yıkılması ve yeniden yapılması süreci hızlıca başlatıldı ve ilk deprem konutları 3 Şubat 2024 tarihinde. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından depremzede vatandaşlarımıza teslim edildi.
“DEVLET-MİLLET DAYANIŞMASININ GÜZEL ÖRNEĞİNİ DÜNYAYA GÖSTERDİK”
Türk Milleti olarak 6 Şubat depreminde devlet - millet dayanışmasının güzel bir örneğini tüm dünyaya gösterdik ve devletimiz tüm imkanlarını bölgede seferber ederken, milletimizde bölgede karınca misali benimde ne faydam dokunursa diyerek bölgeye akın etti. Tabiki henüz bu iş bitmedi ve uzun yıllarda tamamen atlatacağız ancak bir kez daha hatırlatma fayda var ki İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımız, hükümetimiz, siyaset makamı olarak bizler depreme hazırlık konusunda kimin elinden ne geliyorsa bir saniye dahi durmamalı, tüm paydaşlar el birliği ile afetlere hazırlık için görevini yerine getirmelidir.”
“O BİLGİ NOTUNU SİZE KİM GÖNDERDİYSE SİZİ BOŞLUĞA DÜŞÜRDÜ”
CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasına yönelik eleştirisini cevaplandıran Çavdar, “Melih beyin Cumhurbaşkanımıza ifadesiyle ilgili birkaç cümle söyleyeyim. Orada bir yanlışlık var. Size gelen bilgi notunu okuduğunuzu düşünüyorum. Sosyal medyada yayılan bir videodan bahsediyorsunuz. Daha sonra o videonun kırpıldığı ortaya çıktı ve uzun video yayınlandı. Aslında Cumhurbaşkanımızın öyle bir şey söylemediği, başka bir şey söylediği ortaya çıktı. Daha önce CHP'li Lütfü Savaş, o bölgede kentsel dönüşüm olmasın, rezerv alanları ilan edilmesin diye orada toplantılar düzenlendi. Cumhurbaşkanımızın son bir yılda ortaya koyduğu irade, bölgede yapılanlar ortada. Size gelen bilgi notunu kim gönderdiyse sizi boşluğa düşürdü” ifadelerini kullandı.
ÇAVDAR, ÖNEMLİ GÜN VE HEFTALARA DEĞİNDİ
“Sözlerime son vermeden önce Şubat ayı içerisindeki önemli gün ve haftaları da anmak istiyorum” diyen AK Parti Grup Sözcüsü, “4 Şubat Dünya Kanser günü, bu hastalıkla mücadele erken teşhisin hayat kurtardığını hatırlatmak istiyor ve tüm hastalarımıza şifalar diliyorum.
6 Şubat Miraç Kandili,24 Şubat Berat Kandili, tüm İslam aleminin kandilini şimdiden tebrik ediyorum.
14 Şubat Sevgi Gününü şimdiden tebrik ediyorum. Yüreğinde sevgi olan herkesin gününü kutluyorum.
Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlarken, Şubat ayı meclisimizde alacağımız kararların şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. Teşekkür ediyorum” ifadeleri ile konuşmasını noktaladı.

 

Sevginar SALİ

YORUM YAP