XXXXX

Ceza Aldı Ama Görevi De İmza Yetkisi De Devam Ediyor!?

Dünkü sayımızda Silivri Şoför ve Otomobilciler Odası tarafından Genel Sekreter Nurcan Ceylan’ın şahsi davası için oda tarafından ödenen 12 Bin TL’lik yargılama gelirinin üyeler arasında yarattığı rahatsızlığı aktardık.
12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Eski Oda Başkanı Bekir Çakır ve Nurcan Ceylan, evrak sahtekarlığı konusunda suçlu bulunarak 2,5 yıl hapis cezası aldı. Davanın Temyiz’e gidip gitmediği belli değil ama gitmiştir.
Çakır, kongreyi kaybetti görevden ayrıldı ama yargılanan ve mahkum olan Nurcan Ceylan’ın halen odada görev alması ve imza yetkisi bulunması ciddi rahatsızlık nedeni.
Geçtiğimiz dönem oda yönetimine muhalefet kesimlerin sıklıkla dile getirdiği yargılanan kişinin görevde kalma durumu şu an için üyeler dışında kimseyi rahatsız etmiyor anlaşılan!
Odanın iki kurtarıcısı ve ambulans satışı Çakır döneminde yapılarak, devir tesliminde kasada 57 Bin TL olduğunu söylüyor eski oda başkanı. Ama iddialara göre kasada para yokmuş!
Allah aşkına Silivri Şoför ve Otomobilciler Odası’nda neler oluyor?
Bu konuları sadece seçim zamanlarında merak edip, sorgulama alışkanlığından vazgeçsek artık.
Nurcan Ceylan’ın yargılama masraflarını odaya ödetmeyi göze alan Zafer Aşkın, yönetimi de bu yanlışın içine sürükleyerek düştüğü durumu üyelerine ve kamuoyuna nasıl açıklayacak acaba.
Konuyla ilgili Sanayi ve Ticaret Başkanlığı’ndan müfettiş talep edilmesi ve Savcılığa suç duyurusunda bulunma girişimleri olduğunu öğrendim. Gelişmeleri takip edeceğiz.

Devamı 04 Ocak 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP