XXXXX

BUGÜN MECLİS, YARIN SON PLAN TOPLANTISI

Silivri Belediye Meclisi'nin Şubat Ayı ikinci oturumu bugün saat 14.30'da gerçekleştirilecek. Cumartesi günü de yine meclis salonunda merkez ve sahilin 1/5000'lik planları hakkında son değerlendirme toplantısı gerçekleştirilecek.
Planların askı süresi bilindiği üzere 11 Şubat 2013 tarihinde sona eriyor.
Şikayet ve itirazların ana hatları belirlendi.
Kar artışı yönünde bir iyileştirme ve transfer hakları koşullarının netleştirilme zorunluluğu temelde de hak kayıplarının önlenmesi yönünde beklentilerin gerçekleşme durumunu İBB meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı ve Silivri Belediyesi'ne kaldı.
İtirazlar konusunda vatandaşın etkisinde fikir birliğine varıldı gibi. İnşallah düzeltmeler daha da iyi şekilde hayata geçer. Kimsenin canı yanmadan, büyük mağduriyetler yaşanmadan geleceğimizi inşa etme başarısını gösterme sorumluluğu öncelikle yönetme yetkisi verdiklerimizde.
Silivrililerin gözü üzerlerinde, inşallah iyi haberler alırız.

CHP, HALKÇI YÖNÜNÜ PARLATIYOR
Son bir haftadır çalışma ve faaliyetlere ilişkin bültenlerde dikkatimi çeken bir şey oldu… CHP, köreltmekle suçlandığı, eleştirildiği halkçı yönünü parlatmaya başladı.
Sadece halkçı değil, sosyal yaklaşımlı faaliyetler de CHP'nin genel anlayışı içerisinde giderek daha fazla yer almaya başladı.
Gençler, kadın kolları, yönetim ayrı ayrı ama özünde aynı doğrultudaki çalışmalar içerisinde. Organizasyon ve motivasyonda bir ilerleme var... Parti okulu veya genel politikalarının etkisi mi yoksa yerel dinamitler mi tam kestiremedim… Ama mutlaka olumlu sonuç vereceği kesin.
Halkın görmek istediği, her yerde olma gayreti tabanda gerektiği desteği görecektir. Işıklar'ın son dönem halka yakınlığı, örgütü de etkilemiş olabilir. Ne de olsa onu örnek alıyorlar…

BAŞSAĞLIĞI
AK Parti emektarlarından Mucip Kazdal'ın baba acısı. Merhuma Allah'tan Rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

İSKANDAN SONRA BİR DE ÖDEME SIKINTISI
Dünkü köşe yazımda "Müteahhidin yarattığı iskan sıkıntısı” başlığı altında aktardığım bilgilere ilaveler yapıldı. Rize kökenli iş adamının, maddi sıkıntı içerisinde olduğunu gerekçe göstererek borçlarını da ödemediği söylendi. Özellikle bir uyducunun oldukça mağdur olduğu duyumunu aldım...

BİZ HAZIRIZ
Günlerden bir gün İtalyan büyükelçisi, Ata ile görüşmek ister ve huzura davet edilir.
O günün muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkında konuşulduktan sonra büyükelçi: "Ekselans dün Roma ile yaptığım bir görüşmede hükümetimizin Hatay'ı almak istediği kararını size iletmem söylendi” der.
Odada bir an sessizlik olur. Ata büyükelçiye bir şeyler daha ikram eder ve iki dakika odadakiler ile baş başa bırakır. Döndüğünde ayağında çizmeleri, üzerinde mareşal üniforması ve belinde tabancası vardır. Doğru masasına gider, manyetolu telefondan Mareşal Fevzi Çakmak'ın bağlanmasını ister ve Çakmak'a: "Paşa İtalyan dostlarımız Hatay'a gelmek istiyorlar hazır mıyız?” der.
Fevzi Çakmak durumu anlar ve "Biz hazırız Paşam” diye yanıtlar. Ata büyükelçiye döner ve "Biz hazırmışız, hükümetinize söyleyin isterlerse Hatay'ı gelip alabilirler.”
İyi hafta sonları...

YORUM YAP