Sevginar Sali

Bu kadar büyük hayır sürpriz oldu doğrusu : ))

“Top yere vurmadan sekmez” sözünü ilkin İlknur Sönmez'den duymuştum… Bir söyleşimiz esnasındaydı sanıyorum… Birkaç yıl önce yine böyle üst üste binen olumsuz kimi gelişmeler umudumuzu karartmıştı.
15 Temmuz 2016'tıdaki o karanlık geceden sonra TBMM'de bulunan dört partimizin darbe girişimine karşı ortak açıklaması umut ışığını bir kez daha yaktı. Ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk kez CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi ilk kez Beştepe'de kabul etti. O görüşmenin ardından anayasa değişikliği uzlaşması çıktı. Oysa öncesinde tam bir çıkmaza girmişti.
Dün bir sohbet esnasında bu değişim rüzgârında Başbakan Binali Yıldırım'ın etkisini göz ardı ettiğimi hissettim. Geldiği günden bu yana iyimser yaklaşımı, yapıcı üslubunun hakkını teslim etmemiz gerekir. Başbakan seçilir seçilmez “Dostlarımızın sayısını arttıracağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız” demişti… Rusya ve İsrail ile oluşan sorunlar çözüme kavuşturuldu. Devamı da gelecekti ama FETÖ devreye girdi.
Darbe kalkışmasına yabancı destek tabi ki sunuldu. Ama hani insan inanmak istemez ya dost bildiklerinin düşmanına dönüştüğü devletlerde de aynı durum malumunuz. Ne demiş atalarımız “Allah'ım sen beni dostlarımdan koru, ben düşmanlarımla baş ederim…”
Darbe beklemediğiniz yerden gelince hazırlıksız yakalanmanın ötesinde şaşkınlığının üstesinden gelemiyorsunuz.
Tabi yine farklı inançlar, düşünceler ve yeri gelecek eylemler içerisinde olacağız. Biz ne kadar farklı olursak olalım ortak vatan paydasında birbirimizden bir farkımız yok. Bir ailenin çocuklarını düşünün… Hepsi birbirinden çok farklı olabilir ama sonuçta damarlarında akan kan, geldikleri soy aynıdır…
Bu sebepten farklılıklarımızı algılamakta kullanacağımız bol miktarda hoşgörüden zarar gelmez. Düşman dışardayken, içimize kadar sızdı… Düşman düşmandır, kapımızı biz de ona açmış olsak kırarak girmiş olsa da… Onunla mücadelemizi başarıyla tamamlayıp yolumuza daha güçlü devam edeceğiz.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın “Muhalefet bizi cemaat konusunda uyarırken biz dinlemedik. Biz onları uyarırken onlar dinlemedi” sözleri tam da gerçeği yansıtıyor. Bu ‘dinlememeler' aşamasında olan güzelim ülkemiz ve insanlarına oldu.
Demek ki neymiş iktidar muhalefeti, muhalefet de iktidarın söylediklerine kulak verecek.
Silivri Uğur Mumcu Meydanına çok yakışan bir görüntü oldu, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın'ın halka birlikte seslenişi, selamlaması… STK'lar da bu güzel tabloyu taçlandırdı...
“Her şerde hayır var…” sözüne bir yorum getirelim; şer ne kadar büyükse doğuracağı hayır da aynı şekilde anlam, değer kazanır!
Darbenin başarısızlığı ile yıkılan düşmanlarımız Türk halkının kenetlenişi karşısında yerle bir olmuştur inanın! En iyi intikam şekli başarmaktır, tüm kötülüklere rağmen dimdik ayakta kalmak, güçlenerek yolunuza devam etmektir.

YORUM YAP