Sevginar Sali

Bize de Bakan…

İstanbul Valiliği ile Silivri Belediyesi iş birliğinde kısa bir süre içinde tamamlanan Silivri Mübadele Müze Evi'nin açılışı hafta sonu, Lozan Nüfus Mübadelesinin 100. yılında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın katılımları ile gerçekleştirildi.
Neredeyse 10 yıllık Mübadele evi hayalimiz 7-8 ayda tamamlandı. Hayırlı uğurlu olsun.
Bugün biraz şeytanın avukatlığını yapasım var…
“Bu kadar şey için koca Bakan mı getirilir, bu kadar tantana mı yapılır?” diye soranlara kulak verelim mi?
‘Bakan' adı üstünde bütün Türkiye'ye alanı ile ilgili ‘bakan/sorumlu olan' kişi. Ersoy, 5 yıldır oturduğu Bakanlık koltuğundan ilk kez Silivri'ye gelmek üzere kalktı. Bunu kendimize çok görmeye gerek yok bence. Bakan Bey'in mübadele evi açılışından ziyade kendi alanıyla ilgili ilçemizde yapılacak başkaca çalışma, hizmet ve yatırımlara yönelik ziyareti büyük anlamlar içeriyor.
“Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz, bizimle beraber hızlı bir şekilde turizm master planı hazırlayacak. İçini kültürle, sanatla, gastronomi ve turizm ögeleri ile dolduracağız” tarzında bir çalışma gibi…
“Birçok yeni kütüphaneyi Silivri için hızlı bir şekilde hayata geçirme kararı aldık” yatırım müjdeleri tarzında.
Belki şöyle bir şey de demiştir, “Kale'de ne kadar tescilli bina varsa restorasyonunu yapalım!”
Açılış değil de temel atmaya gelseydi Bakan Bey düşün ne kadar mesafe almış olurduk.
Neyse kısmet, önümüzdeki maçlara bakacağız.
Boş atıp, dolu tutan birine benzemiyor Ersoy, bu sözleri alıp da arkasına bırakacak bir göz bizim Başkanda da yok yalnız önümüz genel seçim, kafamda deli sorular…

YİNE YAPACAĞINI YAPTI
Pazartesi günü Silivri Belediyesi Velalı Hala Huzurevi Protokolü hayırsever Gözde İstif Öztürk ile Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz arasında imzalandı. Niyazi İstif'in hayatını kaybetmesi üzerine kızı Gözde ve damadı Furkan Öztürk babalarının hayır düşüncesini gerçekleştirmeyi üstlendiler.
Mülkiyeti Silivri Belediye Başkalığına ait olan Selimpaşa Mahallesi 966 ada, 9 parselde bulunan 4006.06 m2'lik arsa üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Huzurevi olarak kullanılmak şartıyla bağışçı Gözde İstif Öztürk tarafından bilabedel olarak huzurevi yapılmasına ilişkin protokol imzalandı. Bağışçılar huzurevinin 1-1,5 yıl içinde tamamlanması ile ilgili öngörülerini paylaştılar.
Merhum babalarının hayrını vasiyet olarak kabul edip yerine getirme girişimleri için gençleri tebrik etmek isterim öncelikle. Silivri Belediyesi'nin en genç bağışçıları oldular.
Başkan Bey, merhum Niyazi İstif'i saygı ile yad ederken, bağışçıların yanı sıra bu hizmete vesile olan Selimpaşa geçmiş dönem Belediye Başkanlarımızdan Ahmet Yağcıoğlu'na da teşekkür etti.
Ve tabi ki protokol törenini bir yatırım müjdesi ile kapatmanın kendisine uygun olmadığını kanıtlamak üzere Başkan Volkan Yılmaz, Ortaköy'de geçmişte yapımına başlanıp yarım kalan belediye hizmet binasına ikinci bir huzurevini bir yıl içinde hayata geçirme hazırlığı içinde olduklarını paylaştı. Başkan Bey esasen huzurevi ile kimsesiz çocuklar evi arasında bir gel git yaşadığını da gizlemedi. Bağışçısının da hazır olduğunu belirtti.
***

Siyaseti hep uzun soluklu bir maraton koşusuna benzetirler. Göreve seçilen kimseler ilk yıllar yeni olmanın heyecanı ile yağdırır, sonra “Aman biraz şu yaptıklarımın gölgesine oturup da soluklanayım” derler. Çok insani bir şey; fazla çalışınca, yorulur ve dinlenmek istersiniz. Volkan Yılmaz, “Koşmaya geliyorum” derken üstte ifade ettiğim sürecin ezberini bozmaya geldiğini söylemiş meğer. Vaat etmeden gerçekleştirdiklerinden bu da.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Mübadele Evi açılışında “Ben Silivri'ye her geldiğimde heyecan, ahenk ve uyum görüyorum. Gayret gösteren bir Silivri görüyorum ve bununla da iftihar ediyorum. Silivri'de heyecan hiç bitmiyor. Yapılan çok güzel eserler var” diye konuştu.
Alt/üst ilişkisinde genelde ilk kesimdekiler, ikinci durumdakiler ile ilgili böyle güzel sözler konuşur bu gelenektir. Üstlerin astları ile ilgili bu tarz övücü sözleri kaideyi bozmayan istisnalardır.
Yatırımı da ezberi de bozarsa çifter çifter bozar Başkan Bey, aşağısı kurtarmaz.

YORUM YAP