XXXXX

Birinci Rahatlar, İkinci, Birinci Olmak İçin Çalışmaktan Vazgeçmez


Silivri siyasetinin iki eksenli yolculuğunda bir değişim vaadi yok. Filizlenmeye çalışan DP ile Türkiye Değişim Hareketi Silivri ayaklarına göre umut kırıcı…
AKP için verilen kayıplardan sonra “küllerinden yeniden doğan” anlayışına uygun gelişmeler var gündemimizde.
Bunun dahası ne olur? MHP’de istenilen patlamayı beklemekten sıkılan ve hatta CHP’de umduğunu bulamayanların yakasına AKP rozeti takılması. Karakaş’ta bu azim varken bunu da görmemiz olasılık dışı değil.
Siyasette başardıklarınız başkaları için değil kendiniz için bile bir süre sonra sıradanlaşır, dahası için harekete geçmeniz gerekir. Elde ettiklerinizle yetinmeye başladığınız anda zirveden düşüş başlamış demektir.
“Mağlubiyetler kişiyi güçlü, zaferler zayıf yapar” sözü defalarca tecrübe edilmiştir.
Geçenlerde Başkan Özcan Işıklar’ın anlattığı bir anekdot vardı. Muhalefete bunun üzerinden bir şeyler anlatmaya çalıştı ama sanıyorum bunun kendisine yönelik anlamı üzerinde de durulmalı. Işıklar’ın başkaları için geçerli olarak anlattığı şeyin, kendisiyle ilgili kısmı üzerinde yüksek sesle değil ama kendi kendine durması zorunlu.
Amerika’da bir işin en başarılı olana değil ikinci olana verildiğini anlatıyor Işıklar. Birinci olan kişinin rahatladığı, ikincinin ise birinci olma hedefi motivasyonu ile çalışkanlığını kaybetmediğinden söz ediyor. Katılmamak ne mümkün?!
Karakaş, Işıklar’ın anlattıklarına uygun olarak, haklı çıkartacak biçimde gerçekten çok ciddi bir çalışma içerisinde. Birileri bunu görmezden gelebilir, küçümseyebilir de ama tüm bu yaklaşımlar gerçekte var olan durumu değiştirmiyor.
AKP, muhalefetteyken bile saflarına yeni isimler katarken, CHP’nin gündeme getirip övünebileceği, güven tazelemesine destek sunacak bu yönde bir başarısı, girişimi yok mu? “Nasıl olsa iktidarız. Daha fazla kişiye ihtiyacımız yok” anlayışı siyasette insanı yarı yolda bırakır. Bunu en iyi bilenlerden biri de Selami Değirmenci’dir.
Değirmenci demişken, CHP ile kopan ilişkisi atılan düğümle hatta, çifte düğümle pekişeceğine sanki daha da huzursuz edici bir sürece girdi. CHP’de umduğunu bulamayıp gitmenin hatasını Değirmenci, yaşayarak ağır bedellerle ödedi de kamuoyunu aynı yanlışı yapmayacağı konusunda ikna edemiyor.
Amacım dayanışma yemeği öncesi İlçe Başkanının moralini bozmak değil. Ama bir not daha belirtmeden geçemeyeceğim, yemeğe davet alamayan partinin bazı eski yönetim kurulu üyeleri sitemkar... Kasten dışlandıkları yerine halen unutulduklarını düşünmek için kendilerini zorluyorlar...

Dün de belirttiğim gibi 29 Mart 2009 seçimlerinde yaşadığı kaybın ardından AKP Silivri’de itiraf etmediği yalnızlık sürecini sonlandırdı. Parti son üç ay içerisinde, Karakaş’ın ilçe başkanlığı ile tekrardan siyasi cazibe merkezine dönüştü. Silivri’de iktidara oynayan ikinci parti konumunu AKP, birinciye sadece tek taraflı çabalarıyla dönüştüremez. CHP’nin başarısız olması gerekir. CHP, AKP’nin başarısıyla değil, kendi başarısız olduğu anda iktidar yarışında gerilemeye başlar.

İHTİYAÇ      
Napoleon Bonapart, İspanya’yı savaşta yendiğinde, İspanya Kralı Napoleon’a “Siz sadece para, ganimet, altın ve toprak elde etmek için savaşırsınız. Oysa biz şerefimiz ve namusumuz için savaşırız” demiş. Napoleon yanıtlamış: “Doğru, herkes neye ihtiyacı varsa onun için savaşır!..”

TEMİZLİK GÖREVLİLERİNE
KUTLAMA
Festivalin isimsiz kahramanları olarak lanse edilen temizlik görevlilerinin yoğun mesaisini unutmamak gerektiği hatırlatması geldi. Büyük bir özveri ile etkinliğin oluşturduğu kalabalıkların ardından harcanan emeği takdir etmek gerekir.

YORUM YAP