Sevginar Sali

“Ben tek, siz hepiniz…”

CHP'nin Değirmenköy'e yaptığı ‘çıkarmayı' görünce hızla yol aldığımız 31 Mart 2024 yerel seçim süreci ile alakalı iktidar-muhalefet açısından bir şarkının sözleri geldi aklıma…

“Ben tek, siz hepiniz
Aynaya baktı mı hiçbiriniz
Takmıyorum takmayacağım
Kimsenin yanına bırakmayacağım...”

CHP'nin Değirmenköy'den yakmaya çalıştığı muhalefet ateşini, tutuşturmak iki sebepten zor.
“Zor olduğunu nereden çıkardın” diyenlere yanıt vereyim önce… CHP'liler bu algıyı kendi eliyle yaratıyor. CHP'nin ne kadar sözü geçen aktörü varsa hepsi birden dizilmiş! Tek başına kimse cesaret edemiyor ya da kendine güvenmiyor izlenimi var ortaya koydukları tabloda. Ki haklılar da, en azından durumlarının farkında olduklarını görüyoruz.
İki; hala yalandan “Esnafın hali, yeri ne olacak?” diyorlar oysa mevcut sanayinin yeri satış konusu dışında! Kim yanıltmaya başvuruyorsa, bilin ki eli zayıf, gerekçesi kuvvetli değil. Ki o da ortada.
Silivri'yi bir bütün olarak gördüğünüzü söyleyip ortak yarar noktasında filanca mahallenin toprağı, filanca köyün yeri diye bir ayrım gözetemezsiniz. Kaldı ki Değirmenköy'de söz konusu olan yer Belediye inisiyatif almasa çoktan gitmişti, kimsenin de ruhu duymamıştı.
CHP, Değirmenköy'de iktidara gol atmaya çalışırken, İBB'nin mezbaha hamlesi ile topu, aftogol olarak kendi kalesinde gördü! Mezbaha yerinin kiralanmasından vazgeçilmesi niyet ve bakış açısını göstermeye yetti. Bu kiralamayı haberdar olduktan sonra Volkan Yılmaz'ın, İBB MHP Grup Sözcüsünün her türlü iptal ettireceği aşikardı zaten.
CHP, bir an önce Volkan Yılmaz'ın ataklarına göre vaziyet alma zafiyetinden kurtulmalı. İktidar alternatifi olduklarını kanıtlamanın yolu aday adaylarını çoğaltmak değil, tek aday etrafında toplanmaktır.
Değirmenköy toplantısı, genel seçimler öncesinde, Millet İttifakının, ikinci en büyük ittifak ortağının masadan kalktığı dönemin mizanseni gibi olmuş adeta…
CHP'nin, Volkan Yılmaz'ın belediye başkanlığına gelinceye kadar bulunduğu noktada öncelikle Silivri'yi, iktidar olmaktan daha çok düşündüğünü kanıtlamak zorunda… Silivri çıkarlarını, kişisel menfaatlerinin üstünde tuttuklarını ispatlamak durumundalar. Bunu 10 kişi için yapmak zor. Bu özelliklere en çok yaklaşan kişi etrafında kenetlenmek dışında çektikleri bütün kürekler boşa…

 

 

YORUM YAP