XXXXX

Başkan işletmecilerle buluşmalı

Sahil işletmecileri ile zabıtalar arasında sağlıklı bir iletişim kurulamamasından doğan sıkıntıya, Başkan Işıklar'ın müdahale etmesi gerektiğini bana düşündüren şeyler duydum, öğrendim dün.
Sahil işletmecileri belediye teşviki ile kaldırımlara masa çıkarttı, dükkanlarına ayrı bir hava katsın diye bir takım süsleme işlemleri yaptı. Vatandaşların şikayetleriyle harekete geçen zabıta öyle sanıyorum ki Başkan Işıklar'ın bölgede yapmak istediğini tam olarak anlayıp, anlatamıyor. Veya üslup farkından dolayı işletmeciler kırılıyor, zabıtalar ‘kötü' oluyor…
Sahil işletmecileriyle Başkan bir araya gelip, hayata geçirilmek istenen uygulama ile gerçekte oluşan tablo arasındaki farkları anlatmalı. Eksik, fazla sevimsiz durumlara neden olanlar herkes için eşit şekilde, bir üslupla anlatılıp ortak noktada herkesin uyum sağlayacağı kıstaslar tekrardan belirlensin.
Kaldı ki birçok şeyi tasarı halinde farklı düşünür, hayata geçmesiyle değişiklik yapmamız gereken alanları pratik bize kaçınılmaz olarak gösterir. Sorunları görmezden gelmek, ertelemek sadece bu alanda artışa sebebiyet verir.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar projelerini ve burada yapmak istediklerini nasıl güzel güzel anlattıysa insanlara, şimdi de aynısını yapmalı. Zabıta arkadaşlar yanlış anlamasın ama her işletmeye, her zabıtanın, farklı üslupla söyledikleri kafa karıştırıp, ekstra tepki doğuruyor söz konusu durumda.
Bana anlatılanlar umarım aynen Başkan Işıklar'a da anlatılır o da bunlarda herhangi bir art niyet aramadan dinler ve herkes için en güzel sonuç alınır.

MEKANIN CENNET
OLSUN AHMET ABİ
Dün üç cenaze kalktı Silivri'den… Her birinin mekanı cennet olsun!
Ahmet Yollu, bizim için ayrıydı tabi… Bir çalışma arkadaşımızdı çünkü… Hürhaber Gazetesi'nin Silivri'deki bayilere dağıtımı konusunda çok büyük emeği var. Silivri'de ilk kez bir yerel gazete bayilere dağıldı. Çok uğraştılar bizim için gerek Gülseren Hanım, gerekse Ahmet abi… Ne bizim işimiz kolay ne onlarınki… Ama anlaştık, bizi sahiplendiler güzel bir işbirliği kurduk, ilke imza attık. Onlar da ailemizin bir parçası oldu… 2012'ye tesadüfen aynı mekanda girdik! Ama buraya kadarmış… Mekanın cennet olsun Ahmet abi, seni hiç unutmayacağız… Gülseren Hanım'a, tüm yakın ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

ŞİKAYET
Balık satış noktalarının arka tarafında hizmet veren kimi işletmelerde izinsiz bir şekilde alkol satışı yapıldığına dair duyumlar ve şikayetler aldım. Gerekli denetimlerin titizlikle gerçekleştirilmesinde yarar var.

TEMEL ATMA
TÖRENİ ERTELENDİ
Silivri Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce Piri Mehmet Paşa Mahallesi 1546 ada 1 parselde yaptırılmakta olan, Tapu ve Kadastro Hizmet Binası inşaatına temel atma töreninin 29.06.2012 tarihinde Cuma günü saat 14.00'da yapılacağını duyurmuştum. Törenin ertelenerek, 03.07.2012 Salı günü saat 10.00'da yapılacağı öğrenildi.

GÜNÜN SÖZÜ
"Her şeyi zaman varken yapmak gerek. Geciktirilmiş sözler, askıya alınmış hayaller, ertelenmiş itiraflar, gerçekleştirilmeyen buluşmalar; bir gün hepsi size pişmanlık olarak geri dönmeden önce, henüz vakit varken…”

YORUM YAP