XXXXX

Barış Zamanı


 İnsanlar farklı düşünebilir, değişik şeylerin savunuculuğuna da soyunabilir ama bu aralarındaki öfkenin bitmeden tükenmeden, nefrete dönüşmesine yeterli sebep değildir. Hele ki bir geçmişi birbirine emeği, katkısı bulunan insanların en azından bunun hatırına hoşgörüyü hayatlarından tamamen çıkarmış olduğu izlenimi çok yorucu, can sıkıcı. Aynı davaya hizmet eden insanlar can ciğer kuzu sarması olmalarına gerek kalmadan, medeniyet ve konumlarının gereğince yan yana durabilmeli, fikirlerini tartışabilmeli, konuşabilmeli. İnanın hayat o zaman herkes için daha güzel olur.
Baharın gelmesinden midir nedir bir umut kapladı içimi. Her şeyin daha güzel olacağına dair gelişmeleri ümit ediyorum ki sizinle de en kısa zamanda paylaşabilirim.

SİLİVRİ FORMÜLÜ
Siyasi değerlendirmelerimde sıkça paylaşmışımdır. Ama bu gerçeği halen göz ardı eden insanlar olduğunu gördükçe yazıp yazmadığımı anımsayamadım. Bir kez daha hatırlatalım o zaman; unutanlar, son yazdıklarıma gönül koyanlar için… Silivri’nin mikromilliyetçilerini arkanıza almadan siyasi başarı elde etme şansınız yok. Silivri’nin yapısı ne kadar değişirse değişsin daha o kadar köklü bir dönüşüm meydana gelmedi. Dönün bir sene öncesine bakın daha iyi anlarsınız. 2004’te iyi bakın orada da çok net görürsünüz. Yeter ki gözlerinizi, kulaklarınızı, akıl algılarınızı gerçeklere kapatmayın. Yıllara dayanan geçmişi ile bir çınar ile taze fidanı bir tutma ısrarı akla aykırı. Silivri’nin yasaları zamanla, koşullara uygun olarak değişir ama Anayasa’sı epey sağlam bir şekilde özellikle siyasi hayatta yerini almıştır. Silivri’ye yeni gelenlerin kendisini kabul ettirmesi çok zordur, ama silinip gitmesi çok kolay.

ESKİ SİGORTACI YENİ
BELEDİYE PORSONELİNE
ESKİ ÇALIŞANINDAN MESAJ
Belediyede göreve başlamadan önce sigortacılık yapan bir arkadaşımızı yazmak zorundayım bugün. Eski iş yerinden ayrılırken sekreterine yüklü miktarda borç bırakmış. Borcu ödemeye de yanaşmıyormuş. Eski çalışanı ve ailesi kendisine ateş püskürüyor.
Sigortacılık yaparken, belediyede göreve başlayan kişi belli bu yüzden ve gereğini yapacağı umuduyla adını vermiyorum.

ÖNEMLİ EVSAHİPLİĞİ
Silivri İlçe Örgütü, Perşembe akşamı İl Yönetim Kurulu toplantısına evsahipliği yapacak. Her ay Gürsel Tekin Başkanlığı’nda bir ilçede toplantılarını gerçekleştiren CHP İstanbul yönetimini Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci ve yönetimi ağırlayacak.

GÜNÜN FIKRASI
Osmanlı zamanında, Bizans donanması ile Osmanlı donanması savaşacaklar. Bizans 10 gemilik muhteşem bir donanma hazırlar ve denize açılır. Donanmanın başında Andropolos vardır. Andropolos en öndeki geminin burcunda elleri göğsünde heybetli bir heykel gibi durmaktadır ve hemen arkasında yaverleri vardır. Hep birlikte Osmanlı donanmasını beklemektedirler. Yukarıdan gözcü bağırır:
"Komutanım, Osmanlı donanması 3 gemiyle göründü.”
Komutan yaverine döner ve "Bana kırmızı gömleğimi getirin eğer savaşta yaralanırsam kanım belli olup da askerlerin morali bozulmasın" der.
Hemen kırmızı gömleği giyer ve aynı ihtişamıyla yerinde durur. Gözcü yine bağırır:
"Komutanım, o 3 geminin ardından 30 gemi daha göründü."
Andropolos tekrar yaverine döner ve hafifçe mırıldanır:  "Bana kahverengi pantolonumu getirin."

YORUM YAP