Şahin Dirik

Balcıoğlu'nun Projeleri…

Deniz Ulaşımı, Kent Lokantası ve fazlası… Bora Balcıoğlu'nun projeleri kesinlikle hem ayakları yere basan hem de vatandaşta yeterli düzeyde heyecan uyandıran cinsten. Proje tanıtım toplantısının üzerinden oldukça zaman geçmiş olsa da gündem yoğunluğundan bunları inceleme fırsatı bir türlü gelmemişti. Şimdi son anketlere baktığımızda Balcıoğlu'nun seçilme ihtimali de epey yükseldiğine göre 1 Nisan'dan sonra Silivri'de neler göreceğimizi, nasıl bir Silivri göreceğimizi, en heyecan uyandıran projeleri gelin hep birlikte inceleyelim…
Deniz Ulaşımı
Silivri'nin yıllardır beklediği, Silivri Birlik'in verdiği zahmetlere bir ulaşım alternatifi nihayet somut şekilde konuşulur oldu. Üstelik metrobüs gibi olmayacak, uçuk kaçık bir alternatif de değil bu. Gayet makul, tatlı bir ulaşım biçimi olan Silivri-Avcılar arası şehir hatları vapur seferlerinden bahsediyoruz. Avcılar elbette bir başlangıç, eğer bu maya tutarsa bu vapurların gidebileceği daha birçok nokta var İstanbul'da. Vatandaş talep ederse İmamoğlu-Balcıoğlu ikilisinin üstesinden gelemeyeceği bir şey kesinlikle değil.
Kent Lokantası
Ekonomi günümüzün bir numaralı problemi. Belediyeler bu noktada vatandaşın hayatını kolaylaştırıcı bir rol üstlenme yükümlülüğünde. Balcıoğlu miting konuşmalarında da sürekli ekonomiye dair bakış açısını şu sözlerle ortaya koyuyor “Bir belediye başkanı, ‘vatandaşımın cebinden ne kadar az para çıksa kârdır' diye bakmalı işe.” İşte bu bakış açısı çok önemli ve değerli. Kent lokantalarında günlük 40 TL'ye 4 çeşit temiz ve sağlıklı yemek yiyebiliyorsunuz. Bu hizmeti bu fiyata sunabilen başka hiçbir yer yok.
Şehir İçi Otopark ve Trafik Projeleri
Başta robotik otopark olmak üzere çok önemli fütürist esintiler taşıyan bu proje aracılığıyla Silivri'nin şehir içi trafiğine bir dur denmesi hedeflenmekte. Yine trafik ışıklarının akıllı sinyalizasyon sistemleriyle değiştirilmesi ve bazı bölgelerin yayalaştırılmasıyla Silivri'nin şehir içi trafiğine kesin çözüm bulunacağına garanti bakılıyor. Bu proje özellikle Balcıoğlu'nun en hassas olduğu ve en acil aksiyon alacağını ifade ettiği projelerden biri. Zira trafik çilesinin ne boyutlara ulaştığının o da fazlasıyla farkında.
Silivri Et, Süt İşleme ve Tarım Kooperatifi Fabrikası
Bu proje yerel ürünlerimizin üretimini teşvik ve markalaşma açısından çok önemli bir adım. Çiftçilerimizden alım garantisiyle elde edilen ürünlerin işlenmesi hedeflenmekte. Bu tesiste sütten yoğurt, peynir ve dondurma, tahıllardan un ve makarna üretilmesi hedeflenmekte. Kooperatifin bir diğer önemli ayağının ise et kombinası tesisi olması hedeflenmekte. Bu proje aracılığıyla Silivri markası adı altında sağlıklı ve doğal ürünler tüketiciyle buluşacak.
Silivri Gösteri ve Sanat Merkezi
Silivrili gençlerin ilçemizde sosyal ve kültürel anlamda aradıklarını bulamadıklarını, özellikle sosyal imkânların kısıtlılığı sebebiyle Silivri'de yaşamaktan mutsuz olduklarını sürekli dile getirdiklerini duyuyoruz. Bu proje aracılığıyla Silivri, büyük bir belediye tiyatro salonuna ve sinema salonlarına kavuşacak. Yine içerisinde vatandaşlarımızın pek çok farklı dalda eğitim alabileceği bin bir çeşit kurs bulunacakmış. Sosyalleşme açısından önemli bir adım.
Dernekler Yerleşkesi
Sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinin teşviki noktasında çok önemli bir adım olan bu proje Balcıoğlu'na şahsımın da önerdiği projeler arasındadır. Modern toplantı salonlarından etkinlik alanlarına kadar tüm derneklerimizin ihtiyaçlarına yönelik ortak bir nokta olarak faaliyete geçecekmiş. Böylelikle dernekler arasındaki işbirliği azalacak hem de etkinlikleri için yer ve kaynak problemlerine bir nebze olsun çözüm getirilmiş olunacak.
Tüm bu projeler hoşunuza gitti ve dahasını da merak ediyorsanız 31 Mart günü ne yapmanız gerektiğini çok iyi biliyorsunuz değerli Silivrililer :)

  1. Bayram Akbayır Bayram Akbayır

    5000binli planlar binlik rantlar Silivri Selimpaşa arası temden çıkış yalanı rant planını yeşilalan yağıp çökme planı

  2. Ali Ali

    Sayın başkan eski sanayi durak ta geçit vardı kaldırıldı karşıya geçmek tehlikeli olouyor yenisi yapilmadi

  3. Hasan Poyraz Hasan Poyraz

    Bu kadarcımı. Bu projeleri sunarken size oy verenlere sordunuz mu. Bizim ulaşımımız kara yolu ile. Beklentimiz metrobüsün Silivri ye ulaşması. Bu zor olmasa gerek. En azından ihtiyacımızı karşılayın. Fakat biz bunu çok görmüyoruz. Nede olsa bir hizmet anlayışınızda tecrübe eksikliğinizi var. Öğrenirsiniz inşallah. Yok kent lokantası, yok dernek hizmetleri VS. O lokantanın yakınındaki lokantalar kapanır ve birçok insan işini kaybederse içiniz soğur biraz. Hükümet ve belediye sadece hizmet eder. Temizlik, yol gibi. Neyse sizin işiniz çok. Bu kadar yeter. Kolay gelsin.

YORUM YAP