Ayso


 Bundan birkaç yıl öncesine kadar hatırlayanlarınız olacak her bayram veya yılbaşı sonrasında "İlhan kaçıyor, kaçacak" muhabbetleri başlardı… Kaçmayacaksa da insan kaçırtmak için uğraşanlar oluyor hep hayatında.
Haftalardır Ayso hakkında bir takım söylentiler dönüp dolaşıyor. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de... Kemal Sofuoğlu ile konuyu değerlendirdiğimizde, açıklamaya gerek görmemişti ben de saygı gösterdim. Büyümeniz, gelişmeniz ile hiç ilgilenmeyen insanlar, yaşadığınız sıkıntılarla nasıl da meşgul oluyorlar gördüğünüzde şaşırıp kalıyorsunuz doğal olarak.
Ayso, Silivri'de sıfırdan kurulup yetişen,  kısa sürede sektöründe önemli bir konuma gelen önemli bir firma… Yaptığı yatırımlar kadar, atlatacağı sıkıntılarla da bunu kanıtlayacak… Bunun için zamana, düzenlemeye ihtiyaç duyduğu da anlaşılıyor…
Siz iyi niyetli kalma gayretinde ısrar ettikçe birilerinin kötü olmanız ile ilgili heveslerini seyretmek belki de hepsinden daha ağır.
Büyük başın derdi  de büyük oluyor buna kimsenin itirazı olamaz ama iyi niyetle ve dürüst bir biçimde işlerinizi sürdürdüğünüz müddetçe, her gecenin sabahı olduğunu görmeniz de kaçınılmaz.
Kemal Abi, sıkma canını bu da gelir bu da geçer!
Yandaki haber de Ayso'nun aldığı tedbirler ile ilgili… Ben sadece şunu belirtmek istiyorum tüm iyi niyeti ile yaptığı işin en iyisini ortaya koymak için gayret sarf eden, dürüstlüğü konusunda en ufak bir kuşkuya meal vermeyen Kemal Sofuoğlu'nun tüm dünyayı kasıp kavuran kriz döneminde gerçekleştirdiği yeni yatırımlar nedeniyle yaşadığı sıkıntıları bir an önce aşmasını diliyorum…

SIKI SEÇİM
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarihi bir seçime imza attı.
Sonucundan ziyade belki de tarihinde ilk kez bu kadar medeni bir seçim yaşadı esnaf ve sanatkarlar… Herkesin aklındakini söyleyip de karşı tarafın sert tepkisiyle karşılaşmadığı bir süreç yaşandı.
Üç aday da ciddi emek sarf etti hazırlık sürecinde. Yarışa en erken başlayan isim Necati Özkök, sonuna kadar iyi bir şekilde yürütürken oda üyelerinin kararına saygılı bir yaklaşım sergiledi. Olması gerektiği gibi…
Özkök'ün bu seçimi kazanamamasında üç önemli nedeni belirtmeden geçemeyeceğim… Birincisi pek çoklarına göre kongre günü yaptığı sert konuşmalar… Ali Tabakoğlu'na yönelik eleştirileri tepki topladı. İkincisi kongre günü yönetimi en sıkı çalışan ekip sonuçtan da anlaşılacağı üzere Ali Tabakoğlu'nunki oldu.
Ve üç Özkök'ün 3 dönem zaten talip olduğu görevi yapmış olması yeniden seçilmesine engel teşkil etti.
Seçildiği taktirde elinden geleni yapmayacağı veya mevcut yönetimden daha iyi bir çalışma gerçekleştiremeyeceğine dair inanç üyelerin karar verme sürecine pek etki etmedi.
Bir ihtimal daha var dillendirilen; Muammer Eren’in aldığı oyların azlığına dikkat çekilerek, AKP’nin Ali Tabakoğlu ile anlaştığı yönünde... Bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası...
Tabakoğlu'nun kazanmasında yönetimde bulunması avantajı belirleyici oldu. Koltuğun rehavetine kapılmadan ciddi bir çalışma ile rakiplerinden aşağı kalmadı. Değişimin ne getireceğinden emin olmayan esnaf ve sanatkarlar mevcut durumun devam etmesi yönünde tercih kullandı.

Muammer Eren, bu yarışa kuşkusuz renk katmakla kamadı, seviyesini de yükseltti. Üçüncü bir şık her zaman için ilk ikisinin daha iyisini çalışmak için çabalaması demekti.
Eren'nin kaybetmesindeki en önemli etken AKP'li kökü olmakla birlikte, aldığı oylar da tamamen bu nedenle kendisine yönelenlerdi önemli ölçüde…

Bir yarışa çıktıktan sonra tamamlamak bile önemli bir başarıdır. Kazanan koltuğa oturmuş olabilir, Necati Özkök'ün başkanlık ettiği kesiminde halen güçlü olduğu hissedildi, Muammer Eren de kendini tanıtmakla birlikte sıkı bir deneyim kazandı.

KİPTAŞ'IN METEAHHİDİ KAÇTI MI?
Kiptaş 2. etapta sıkıntı herkesin dilinde. Mayıs'ta teslim edilmesi gereken konutlar için Eylül denilmiş ancak bu zamana da yetiştirilmesi ile ilgili kesin bir taahhüt bulunmuyor. Mütteahidin kaçtığı yönünde söylentiler var. Konut sahipleri özellikle AKP’den konunun takibini ve mağdur olmalarını önlemeleri beklentisi içinde.

YORUM YAP