Adil Sirkecioğlu

ALLAHIM 2016’YI UNUTTURMA

Adettendir; basın yayın organlarından tutun da, sivil toplum kuruluşlarına, resmi ve özel kurumlara hemen hemen herkes bütün yılın muhasebesini yapar. Bu iş son günlerde yapılır ki yeni yıla iyi niyet ve temennilerle girilir. Ben yapamadım, içimden gelmedi. Yaşadıklarımızı lanetlemek, çektiklerimizden dolayı ağlamak istemedim. İstedim ki umutla başladığımız yeni yılda kalemimden bal damlayan kelimelerle geriye değil, ileriye bakalım. Bütün yaşadığımız kötülüklere rağmen geleceğe iyi ve iyi niyetle bakma hevesime kan doğrayanlara lanet olsun. Dilerim döktükleri kanda boğulsunlar.
Vatan bellediğimiz coğrafyada sancılı, sıkıntılı ve acı günler yaşıyoruz. 1071 ve 1453'ü hazmedemeyen, Sevr'i paçavra gibi yırtıp atmamızı kabullenemeyenler çok daha organizeli bir şekilde üstümüze üstümüze geliyorlar. Açıktan savaşmakla netice alamayanlar, içimizden çıkardıkları kanı bozuk Lawrens'lerle sonuç alabileceklerini düşünüyorlar. Yaşadıklarımızın tecrübesiyle, yaşayacaklarımıza hazırlıklıyız şükürler olsun. Binlerce yıllık süren ve sürecek olan kardeşliğimizi bozamayanların, iç savaş çıkartma hevesleri kursaklarında kalacaktır. Sayılabilenin çok daha fazlası açık ve gizli düşmanla savaş halinde olduğumuzun bilincindeyiz. Dünyanın bütün terör örgütleri ve gizli servisler kol kola verdiler, bizi geri dönülmez bir yola soktular. Kabul edelim ki geçmişte yaptıklarından çok daha organize olmuş durumdalar. Baş patron ABD ilk defa gerçek yüzünü gösteriyor. İngilizler geçmişteki sinsiliklerini çok daha kurnazca devam ettiriyorlar.
Dünyaya ve İslam alemine örnek olan Türkiye Cumhuriyeti en sıkıntılı günlerini yaşarken, şeriat devleti olma konusunda taviz vermeyen İsrail en mutlu ve umutlu yıllara kavuşmanın heyecanını ve coşkusunu yaşamakta. Boşaltılmış, yok edilmiş, direnci kırılmış bir coğrafyanın altın tepsi içinde kendilerine sunulmasının hayalini kuruyorlar salyalarını akıtarak! Salyaları o kadar çok ki, o salyada boğulacaklar inşallah. Sorarım, düşünmenizi isterim. Filistin'e ve Filistinliye barış ve huzur mu geldi? Sihirli bir el dokundu bir milletin çektiği eziyet ve işkence son buldu! Dünya gündeminden bir anda düşmüş olması pek hayra alamet değil. Türkiye kendi derdine düşmüşken en büyük kazançları Filistin olursa şaşırmam.
Müjdelenmiş millet olma rahatlığıyla her türlü belanın üstesinden geleceğimize inancımız tam. Dönemine hükmeden liderler çıkartmakla hep öğünmüşüzdür. Geçmişinde Alparslan, Fatih, Atatürk gibi ustalarıyla öğünen bu millet; bugün çıkardığı ustasının önderliğinde bütün musibetleri defedecek, kötü niyetlilerin çanlarına ot tıkayacaktır. Elbette basit çekişmeler, eleştiriler olacaktır. Vatan mevzubahisse gerisi teferruattır diyecek yolumuza devam edeceğiz. Suikast ihbarı alınan hiçbir liderimizi kaybetme lüksümüz yok. Demirtaş dahil hepsini pamuklara sarıp korumak zorundayız. İç savaş çığırtkanlarına verecek tek bir canımız olamaz.
Son OHAL uzatmasında HDP ile ortak hareket eden Kılıçdaroğlu ve CHP hızla ihanet çizgisine yaklaştıklarını farketmeli. Böyle günlerde hata yapma şansımız yok. Her siyasi her şeyden önce kendilerine oy verenlere karşı sorumlu olduğunu bilmeli. Bir yıl öncesi her şeye hayır diyen Bahçeli, bugün çok sorumlu davranıyor. Ak Parti – MHP birlikteliği örnek olmalı ve yaygınlaşmalı. Üç gün sürmeyen Yenikapı ruhu düşmana inat genişletilmeli ve de sürdürülmeli. Başkanlık sisteminin yolunu açan anayasa değişikliği meclisten geçse bile, referandum 2019'a ertelense hayırlı olacaktır. Yenikapı ruhu %20'yi bile dışlamamayı bir bütün olmayı gerekli kılıyor. Başkomutan 78 Milyonun başkanı olmalı.
Patronum Sevginar'ın Silivri'deki huzurun ülke geneline yayılma temennisine yürekten katılıyorum. Bütün kötüleri barındırma kapasitemize karşın şanslı ve mutlu bir ilçeyiz. Boşuna demiyoruz “Silivri'de yaşamak güzel” diye. Ülkemizin daha güzel günler yaşaması en büyük dileğimiz.
15 Temmuz sonrası Bölge Trafik önüne konuşlandırılan kontrol noktası hayatımızın bir parçası oldu. İşini bilen, büyük bir saygı ve olgunlukla görevlerini yapan kahramanları Silivri kardeş kabul etti. Desteklerini göstermek adına ihtiyaçlarını gidermek için seferber olundu. Yemek götürenlere şahit olmak duygusal sahnelere vesile oluyor. Allah yardımcıları, yardımcımız olsun. Hainimizin çokluğunun yanında kahramanlarımızın daha çok olduğunu bilmek, hissetmek en büyük güvencemiz.
Kaymakam, emniyet müdürü gibi kamu görevlilerinin görev yaptıkları yerde en az 5 yıl kalmasından yanayım. Silivri'de bu tür atamalar 2 yılla sınırlı olmaya başladı. Sebebini çözemedim. 2 yılda bölgeyi tanıyıp tam faydalı olacakken kaybetmek Silivri'yi üzüyor. Allah'tan gelen gideni aratır sözü Silivri için geçerli değil. Her gelen bir öncekinden gayretli ve çalışkan oluyor. Ali Partal ve Hakan Çalışkan'ı sömestre tatilinden önce beklemiyorduk. Yeni yıla Silivri'yi amirsiz ve başıboş sokmadıkları için şükranlarımızı sunuyoruz. Memleketin şartlarını, özel şartlarından daha fazla önemsemekle devlet adamı olduklarını gösterdiler.
Kaymakam Ali Partal'ı SİAD ziyaretiyle tanıdım, memnun oldum. Aydın doğumlu Rize eniştesi olan Partal; Silivri dersine koltuğuna oturmadan iyi çalışmış. SİAD'a yol gösterecek olgunluk ve tecrübeye sahip olmasını görmek güven verdi. Silivri'nin her derdinde yardımcı olmak bir yana öncülük yapacak bir kişilik, etrafına ışık saçacak gibi. Sonraki huzur toplantılarının daha organizeli ve huzura katkı veren kapsamda olacağına eminim. 15 Temmuz kalkışmasının Silivri'ye etkilerini, yetkililerden duymak vatandaş olarak hakkımız diye düşünüyorum.
Darbesiz, 2016 sız kalın.
2017'de 2016'yı unutmadan kalın.

YORUM YAP