Verem konulu panel düzenlendi

Verem konulu panel düzenlendi

7.01.2017 11:16:53

Veremle Savaş Eğitimi Haftası olarak kabul edilen ocak ayının ilk haftasında, halk arasında ince hastalık, tıp dilinde tüberküloz olarak tanımlanan bulaşıcı hastalık hakkında toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa karşı bütün kesimlerin dikkatinin çekilmesi amacıyla Hedefimiz Veremsiz Bir Yaşam başlığı altında bir panel düzenlendi.

Silivri Belediyesi ve İstanbul Rumeli Üniversitesi ortaklığında Yaşar Kemal Sergi Salonunda düzenlenen Hedefimiz Veremsiz Bir Yaşam paneline İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü çiçeği burnunda Silivri Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral konuşmacı olarak katkı sundu. Halk Sağlığı Uzmanı Özyaral, 5 Ocak Perşembe günü kaydedilen panelde verem nedir, belirtileri nedir, nasıl bulaşır, teşhisi nasıl konulur, nasıl tedavi edilir, hasta yakınları ne yapmalıdır,
BCG aşısı nedir, ne zaman yapılmalıdır, korunmak için alınacak önlemler nelerdir, Türkiye'de ve dünyada verem ne durumdadır gibi çeşitli konu başlıklarında sunum yaparak tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilen veremin tehlikelerine karşı Silivri halkını bilgilendirdi.

HASTALIĞA YAKALANMA RİSKİNİ AZALTABİLİRSİNİZ
Dünyada her yıl 8-10 milyon yeni hasta ortaya çıktığını, 2-2,5 milyon insanın ise veremden öldüğünü söyleyen Doç. Dr. Özyaral, hastalığa yakalanmadan korunma yöntemleri ve alınabilecek önlemler üzerinde önemle durdu.
Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirerek özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı koruyan sarımsak, doğal çiçek balı, yoğurt, karabiber ve sumağın oldukça etkili bir çözüm olduğunu dile getirerek bilinçli ve kararında tüketilmesinin insan sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkisi olduğunu belirtti. Yaşanılan yerin hijyenik oluşu ve sağlıklı beslenme gibi alışkanlıkların da hastalığın ortaya çıkmadan önlenebileceğini ve tekrar ortaya çıkmasına engel olacağını ifade ederek verem hastalığıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP