Kebap dediğin böyle olur; Adana Ocakbaşı!

Kebap dediğin böyle olur; Adana Ocakbaşı!

7.01.2017 11:15:23

Yepyeni bir yılın yepyeni bir gününden hepinize merhaba çok değerli okurlarımız! Umarız ki geçen haftaki tam sayfalık Yılbaşı Özel sayımızı beğenmişsinizdir. Herkesin asık suratlarla hatırladığı 2016'nın aksine, 2017'nin her birimiz için keyifle hatırlanacak bir yıl olmasını diliyoruz! Yeni yıldaki ilk sayımızı Adana Ocakbaşı hakkında yazmaya karar verdik! 

Mekân tanıtımına geçmeden önce sizlerle paylaşmak istediğimiz birkaç husus var. Bunlardan ilki; köşemizi daha da kaliteli, rakip tanımaz bir hale getirmek için çabalıyor oluşumuz… İşte bu yüzden haftalık olarak yayınladığımız köşemizi 2 haftada bire düşürerek sizler için çok daha kaliteli materyalleri işleyerek daha kaliteli çalışmalar ortaya koymak niyetindeyiz. Her hafta yazı yetiştirme telaşına düşmeden yavaş, yavaş “sindire, sindire” bazı süreçleri atlatmalı ve karşınıza o şekilde çıkmalıyız. Köşemizde yapacağımız bir diğer yenilik ise konuk gurmeler olacak. Bazen biz ikimizin dışında yine yemekten, tattan, kaliteden anlayan üçüncü kişileri bazı haftalarda köşemize konuk edip gittiğimiz mekânlarla ilgili onların da fikirlerini alacağız. Bunlar Silivri'de son derece kaliteli bir eğitim veren Selimpaşa İMKB Turizm Otelcilik lisesinde aşçılık bölümü okuyan gençler olabilir, Silivri'deki sevilen mekânların şefleri olabilir ya da gazeteci meslektaşlarımız olabilir. Sürprizlere hazır olun!
Biliyorsunuz ki biz bu köşeyi hazırlarken iki arkadaş ortaklaşa çalışıyoruz; Şahin Dirik ve Aleyna Aşçı. Şahin Dirik bu aydan itibaren aylık olarak yayınlayacağı (belki zamanla sıklaşabilir) siyasi, güncel ve genel olayları gençlerin bakış açısından kaleme alacağı “Gençliğin Sesi” isimli köşesi de yine Hürhaber Gazetesi'nde siz değerli Silivrililer ile buluşacak! Lafı daha fazla uzatmadan mekân tanıtımımıza geçelim!
Genelde büyük lokma yiyip büyük laf etmeyiz ancak bu sefer durum farklı. Silivri'de yediğimiz tartışmasız en lezzetli kebap Adana Ocakbaşı'ndaydı! Bizi en misafirperver haliyle karşılayan mekân sahibimiz Ramazan Sezgin ve ekibi, gülen yüzleriyle göz doldurdular.
Yaklaşık 6 yıl gibi bir süre boyunca Silivri Domino's Pizza'da restoran müdürlüğü yapan Ramazan bey'in hizmet sektöründe acemi olmadığı belli oluyor… Bir yılı biraz aşkın bir süredir hizmet vermekte olan mekânımız ise, ilçemizdeki ocak başı kebapçı eksiğini de böylelikle doldurmuş oldu. Her şeyin müşterinin gözleri önünde hazırlandığı başarılı konseptin kanı sıra enfes lezzetleriyle de dilden dile konuşulan Adana Ocakbaşı'nın kebaplarının sırrı kıymalarının makineyle değil zırhla yani satırla çe-kiliyor olmasıymış. Bunu yapan mekanlar artık bir hayli azaldığından olsa gerek Adana Ocakbaşı çok rağbet görüyor…
Kimi Gaziantep'ten, kimi Adana'dan gelen dört usta başta olmak üzere toplam 13 personelle hizmet vermekte olan mekân 2 katlı ve gayet geniş. Ocak başındaki kebap ustamız ise şu sıralar pek revaçta olan “İçerde” dizisindeki Çetin Tekindor tarafından başarıyla canlandırılan “Kebapçı Celal” karakterine olan benzerliğiyle dikkat çekiyor.
Kebaplarında olduğu kadar lahmacunlarındaki enfes tadı ile de kendini rakiplerinden bir adım öne çıkarmayı başarmış olan mekânımızın sahibine lahmacunlarının sırrını sorduğumuzda lahmacunların da kebap malzemesinden (kuzunun boşluğundan) yapıldığını öğrendik. Kebap ve lahmacunun haricinde pideleri de seviliyormuş mekânın…
Mekanın adeta şov yaptığı bir diğer alan ise mezeleri! Meze bolluğundan bir an neredeyse masanın zeminini göremez olduk. Bol köpüklü açık ayrandaki lezzeti ise anlatmaya kelimeler yetmez.
Sonuç olarak karşılıklı birer Adana kebap ve fındık lahmacunu köpüklü ayranlarımızla ve mezelerle birlikte ağızlarımızı şapırdata, şapırdata hüplettik! Öylesine doyduk ki tatlı yemeye yerimiz kalmadı ancak mekân sahibimizin çay teklifini de reddetmedik! Tüm bu saydığımız olumlu yönlere karşılık mekânla ilgili tek bir olumsuzluk bile gözümüze çarpmadı. Doğal olarak Adana Ocakbaşı'na hem hizmet hem de lezzet kulvarından 5'er puan vererek totalde tam puan almasını sağladık!
Toplu siparişlerde gerekli indirimin sağlandığı ve paket servisinin de mevcut olduğu mekânımız Piri Mehmet Paşa Mahallesi Piri Paşa Sokak No: 26/1 adresinde yer alıyor!
Eğer sizin de mekânınızı ziyaret edip değerlendirmemizi istiyorsanız bizlere 0541 727 22 54 nolu telefondan ulaşabilirsiniz. Ayrıca bizleri instagram sayfamız olan “@silivriyitadiyoruzz” hesabından da takip edip Silivri'nin farklı lezzetlerinin görsellerine de şöyle bir göz atabilirsiniz. Görüşmek üzere, kendinize iyi bakın!

Şahin Dirik & Aleyna Aşçı

YORUM YAP