Sevginar Sali

Akşener, Volkan Yılmaz hakkında ne düşünüyor?

Festival maratonundan başımızı kaldıramamışken, Silivri'de önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ağırladık. Bugün de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geliyor.
SOYLU İZLENİMLERİ
Soylu ile başlayalım… Her yerde böyle mi bilmiyorum ama Silivri'ye gerçekleştirdiği her ziyaret farklı oluyor. Bakan görmemiş bir halimiz kalmadı çok şükür de Soylu'nun DP Genel Başkanı olarak şahitlik ettiğim ilk Silivri ziyaretini de, ardından gerçekleştirdiği diğer tümüyle de etkili izlenimler sahibi yaptı bizi. İz bırakan, etki uyandıran yönü inkar edilemez. AK Parti'yi bu denli ateşli savunan başka bir figür daha görmedim. Teşkilatın bağrında yetişenler de buna dahil. AK Parti'de olumsuzluk gördüğüm konular üzerine geliştirdiği söylemleri dinledikçe ‘Böyle olabilir mi gerçekten?', ‘Farklı düşünerek hata mı yapıyorum' diye insana kendini yoklatıyor.
Müthiş bir siyaset adamı söylemeye gerek yok sanıyorum. 6 Yıldan uzun, aralıksız Bakanlık görevini yürütme başarısının tek rakibi 11 yıl Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yapan Binali Yıldırım'dır o kadar da olsun artık. Kaldı ki AK Parti'nin ilk dönemlerindeki siyasi istikrarı 20 yılın ardından kendi içinde bulmak da git gide zorlaşıyor.
Soylu'nun vatandaş, muhtarlarla ilişkisi de son derece mesafesiz. Mesafe hassasiyeti ile bu ara gündemde olan Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a adaylık sürecinden bu yana “Volkan Yılmaz'ın emrindeyim” ifadeleri ile açtığı kredi ilçemize çok değerli hizmet ve yatırımları getirdi.
Soylu, Silivrililere onları önemsediğini, son ziyareti ile de, öncesinde de hissettirdi. Burada olsa da olmasa da Silivri taleplerine açık olan konumu zaten bilinen bir şey.
Silivri Belediyesi'nin AFAD faaliyetleri ve arama kurtarma ekiplerinin özverili çalışmasını içtenlikli takdirini de belirtip Uğur Tozlu nezdinde tüm görevli arkadaşları ilçemizi gururlandıran çabaları için ben de tebrik etmiş olayım.
Özetle Soylu'nun Silivri'ye bizzat gelişinin ötesinde İçişleri Bakanlığı yetkisinde ve kişisel bakış açısında ilçe olarak özel konumumuz aşikar.
Bu arada aldığım duyumlara göre bir kronik sorunumuz daha; ‘Silivri'nin cezaevi ile anılmasının önüne geçmek için kampüs isminin değiştirilmesi' çözüme kavuşturuluyor. Bu konuda Soylu'ya verdiği sözü Başkan Volkan Yılmaz, Bakan Bey'in STK ve muhtarlar ile olan buluşmasında yaptığı konuşmada hatırlattı. Gelişmeler bekleniyor.
Çok uzattım ama bir antiparantez de Silivri Kaymakamı Tolga Toğan'a vekaleten İçişleri Bakanının ilçemiz ziyaretinde görev yapan Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'e açmadan geçemeyeceğim. Bu hafta misafir ettiğimiz örnek devlet adamlarından biri olarak listede hakkıyla yerini alsın. Ben böyle alçakgönüllü, mütevazi, sempatik Kaymakam görmedim. Hem de görevi devam ederken! Çatalcalılar kıymetini bilsin ve çok da şanslı olduklarını…
İMAMOĞLU-YILMAZ İŞBİRLİĞİ
150 Günde 150 Proje kampanyası çerçevesinde Silivri Boğluca Yaşam Vadisi'nin 1. ve 2. Etabı'nın açılışı için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün ilçemizdeydi. Tatlı hizmet rekabetinin yanı sıra belediye başkanlığı makamını siyasi kısıtlamalar yerine işbirliği ile genişlemeler doğrultusunda değerlendirmenin mutluluğu yansıdı. İmamoğlu ile Yılmaz'ın takışmasını bekleyenler belki biraz mutsuz oldu ama her iki seçilmiş de Silivri'de yakaladıkları işbirliği uyumundan mutluydu.
İmamoğlu, "Bugün bu güzel açılışta olmaktan, Silivri'nin kıymetli hemşerilerimle bir arada olmaktan çok mutluyum. Tekrar Silivri Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğinin böyle güzel bir netice vermesinden ötürü de çok mutluyum…" derken Yılmaz da İBB Başkanı ile hizmet işbirliği hususundaki kararlılığının altını çizdi, Mutlu Silivri iddiasına bir artı daha koydu.

Bakanlıklar, milletvekilleri, İBB düzeyinde Silivri ziyaretleri ile ilgili memnuniyet, Belediye Başkanımız adresli teşekkür ve takdirler duymaya alışığız. AK Parti ve MHP Genel Başkanları, Yılmaz'ı ortak aday gösterdikleri için zaten bazı şeyleri bizden önce bilip, gördüler diye kabul ediyorum. CHP'yi çok bağlayan bir mevzu olmadığı için ne düşündüğünü hesaba katmıyorum.
Bugün Silivri'ye epeydir beklenen ziyaretini gerçekleştirecek olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, bir zamanlar MHP'de omuz omuza siyaset yaptıkları, bugünün Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a yönelik düşüncesi takıldı aklıma… Öğrenme şansımız olur inşallah…

YORUM YAP