Soylu: Erdoğan, Türkiye’nin 100 yıllık alt yapısını oluşturdu

Soylu: Erdoğan, Türkiye’nin 100 yıllık alt yapısını oluşturdu

25.08.2022 11:52:22

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının Yüz Yüze 100 Gün Projesi kapsamında Silivri çıkarması gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 20 yıllık iktidarında AK Parti ile Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 100 yıllık alt yapısını oluşturduğunu savunurken elde edilen kazanımların muhafazası için 2023 seçimlerinin önemine işaret etti ve çok çalışmak gerektiğini söyledi.ak nokta

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının Yüz Yüze 100 Gün Projesi kapsamında Silivri'ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu eşliğinde teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. 

SOYLU: ERDOĞAN, TÜRKİYE'NİN 100 YILLIK ALT YAPISINI OLUŞTURDU

Teşkilat mensuplarına hitap eden Soylu önemli mesajlar verdiği konuşmasında şunları söyledi: “Üretim krizinde debelendiğimiz süre içerisinde eğer şehirleri birbirine bağlayan yollar olmamış olsaydı ne olurdu? İstanbul'un hali ne olurdu? İstanbul yaşanmaz bir şehir haline gelirdi. Bunların hepsi 21. asrın başından itibaren gerçekleşti. Osman Gazi Köprüsü sayesinde ulaşım çok kolaylaştı.

81 Vilayette üniversiteler kuruldu. Hakkari'ye, Şırnak'a profesör gidecek?! Bunlar öğretmenin bile gidip hizmet vermediği vilayetlerdi. Bayburt'ta 15 bin öğrenci var. Bunlarla beraber yurt çalışmasını konuştuk ve değerlendirdik. Bayburt, Türkiye'nin en küçük vilayetlerinden birisi.

100 yıllık bir zaman dilimini anlatmıyorum. Şehir hastanelerinden üniversitelere kadar Türkiye tam 100 yılın alt yapısını oluşturdu. Var olduğumuz 20 yılla birlikte 80 yıl, 21. asrın sonuna kadar oluşabilecek ihtiyaçları giderebilecek alt yapı oluşturuldu ve bunu Tayyip Erdoğan siyaset yoluyla, AK Parti kadrolarıyla ve milletin oyuyla oluşturdu.

“BURNUMUZDAN GETİREBİLMEK İÇİN YAPMADIKLARI KALMADI”

Devrim derken sadece önümüzdeki 100 yılı oluşturmadı. Biz 20. Yüzyıla özgürlük ve istiklal mücadelemiz için girdik. Bize “Niçin siz bu ülkeyi tekrar ay yıldızlı bayrakla buluşturdunuz? Niçin Muhammedi ezanıyla buluşturdunuz? Anadolu toprağını niçin hürriyetle buluşturdunuz?” diye burnumuzdan getirebilmek için yapmadıkları kalmadı. Kafamızı kaldırdığımız an yukarıdan aşağıya vurdular. Ya yoksullukla ve fukaralıkla karşı karşıya bıraktılar ya da Kürtlük- Türklük, Alevilik-Sünnilik, Laiklik-Anti Laiklik diye kendi adımıza, bir kısmını zenginlik olarak değerlendirebileceğimiz fay hatlarını tetikleyerek enerjimizi kaybedeceğimiz bir alana doğru itmeye çalıştılar.Soylu Belediye Başkanına makamında misafir oldu..

“TEHDİT ETTİLER”

O da yetmedi, ağabeyleri Amerika'dan talimat verdi. Ben hiç lafı eğmedim, bükmedim, başına ne geliyorsa ondan geliyor. “Eğer Ortadoğu'ya hükmetmek istiyorsan Türkiye'yi bizim idare etmemiz gerekiyor” dendi. Türkiye'yi orada eciş bücüş, kuru kalabalık, irticacı, düşükler ve kuyruklar olarak gördüler. Bunların hepsi tarihteki gazetelerin manşetlerinde yer aldı. Amerika ve Avrupa kaynaklı bütün küçümsemeleriyle üzerimize geldiler. Yetmedi 10 yılda bir darbe yaptılar. Büyüklerimize şunu söylediler, “Eğer çocuklarınızı siyasete sokarsanız, milletin rengini ifade ederseniz sonunun Adnan Menderes gibi olur. İdam sehpasını görürsünüz.” Rahmetli Özal'ı da böyle tehdit ettiler. Hınçlarını alamadılar Cumhurbaşkanımızı defalarca tehdit ettiler. Hürriyet Gazetesi'nin üç ayda bir en sağ köşesinde Adnan Menderes'in idam fotoğrafı bulunurdu. O mesaj hem millete hem ülkeyi yönetenlereydi.Soylu, MHP İlçe Teşkilatını ziyaret etti

“DARBEYİ, YOKSULLUĞU, GERİ KALMIŞLIĞI İTEN AK PARTİ İKTİDARI OLDU”

Bunların hepsini bir daha gelmeyecek şekilde iten AK Parti iktidarıdır. Darbeyi, yoksulluğu, geri kalmışlığı yenen, Doğu ile Batı arasındaki makus tarihi ortadan kaldıran, etrafımızdaki coğrafyada huzursuzluk varsa ona adım atmaya çalışan, ona sessiz kalmayan AK Parti iktidarıdır. Dolayısıyla millettir, siyasetin kendisidir, demokrasinin özüdür.

“ESAS YAPMAK İSTEDİKLERİ ZAYIF VE GÜÇSÜZ BİR TÜRKİYE”

Bizi yargılamak isteyenler, 21 yıldır Türkiye'yi, milleti iktidara taşıyanları yargılamak istiyorlar.

“Biz talimat vermeden Türkiye nasıl Doğu Akdeniz'de haklarını arayabilir? Türkiye kim ki yıllarca Ayasofya'ya ibadetle buluşturmadığımız hali ortadan kaldırır ve ibadete açabilir? Kim bu Recep Tayyip Erdoğan?” Elbette ki bizi yargılamak isteyenler 22 yıldır Türkiye'yi ve milleti iktidara taşıyan bu anlayışı yargılamak istiyorlar. Etrafındaki coğrafyada sütlüm püklüm bir Türkiye istedikleri için bunu sağlamak istiyorlar. Ay yıldızlı bayrağımız dünyanın her tarafında bir emin bir devlet ve milletin bayrağı olduğu için bunu ortaya koymak istiyorlar. Esas yapmak istedikleri zayıf ve güçsüz bir Türkiye.  Evet dizleri titreyen bir Türkiye'yi, Tayyip Erdoğan ve AK Parti kadroları ve bugün Cumhur İttifakı dünyada istemeseler de herkesi ayağına getirtip “Şu gıda krizini çözer misin?” diye yalvardıkları bir  mahkum hale getirmek istiyorlar.

Bu tarih geçecek hepimiz faniyiz, bir de bundan 100 yıl sonrası olacak. Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı için dönüp diyecekler ki; “Allah onlardan razı olsun.” Ekonomik saldırı yaptılar, çok zor dönemlerde çelme takmaya çalıştılar tınmadı.

Millete teslim oldular ve bizim 100 yıllık alt yapımızı oluşturdular. Biz bugün etrafımızdaki coğrafyaya ve dünyaya kendi değerlerini anlatabilen ve onlarla ayakta durabilen bir anlayışı sergiliyoruz.”İçişleri Bakanı Ortaköyde haka hitap etti...

“CUMHUR İTTİFAKI SİYASİ BİR OLUŞUM DEĞİL, DEĞERLER İTTİFAKI”

“Cumhur İttifakı değerler ittifakıdır” diyen Soylu açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sadece seçimi kazanmaya yönelik bir araya gelmiş. Siyasi bir oluşum değil.  Tarihimizin, medeniyetimizin, değerlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin hamuruyla yoğurulmuş, mirasımıza sahip çıkan ve geleceği kucaklayan bir anlayışın ta kendisi.

Millet İttifakının elbette ki birbirine tenakuzları var. Biri Doğu'dan, biri Batı'dan konuşur. Masanın altında başkaları var, masanın üstünde başkaları var. Büyükelçiler başka bir metin yazarlar, kendileri başka metin yazarlar. Elbette ki galip gelen büyükelçilerin metinleri olur.

Bütün bunu sağlarken ve gerçekleştirirken elbette bizim yerlilik ve milli anlayışımız, büyük bir gayretle devam eder. Ötekilerin de bahsettiğim dışarıya büyük bir el açan anlayışa gayret eder.”

“MİLLET ANLAR”

“Siyaset şöyledir; millet güzel bir ayna tutar, kimin doğru söylediğini, samimi olduğunu, gayret gösterdiğini, milletten yana olduğunu, elbette ki millet anlar” diyen Soylu, Teşkilat mensuplarına hitabetini şu ifadelerle sürdürdü: “AK Parti 21. yüzyılda devrimler silsilesi ortaya koydu. Biz şimdi Cumhuriyetin 100. yılını devireceğiz. 2. Yüzyıla gireceğiz. 1. Asır bitecek 2. asra gireceğiz. Tayyip Erdoğan 2023-2053-2071 hedeflerini söylerken, AK Parti bunları ortaya koyarken hep burun kıvırılıyordu. Dünyanın en önemli kriz zamanlarında dahi Türkiye hedeflerinde vazgeçmedi. Her krizi kendi adına fırsata çeviren bir anlayışı ortaya koymaya çalıştı. Hiç endişe etmeyin. Ne bir Amerikalı, ne bir Birleşmiş Milletin temsilcisi, ne bir Avrupalı, Türkiye'nin ayağına gelip de “Acaba şu Ukrayna- Rusya arasında arabuluculuk ortaya koyar mısınız? Gıda krizini çözer misiniz?” diye bir endişe içerisinde olsa Türkiye'ye gelmez. Ama öyle olmadı. Tam 22 yıldır AK Parti güçlü bir şekilde ayakta durduğu için, Tayyip Erdoğan'ın bilgeliği, tecrübesi, bütün dünyayı avucunun içi gibi bilen anlayışı, Türkiye'nin gücünü, avantajlarını, dezavantajlarını iyi bir şekilde yönetebilme kabiliyeti olduğu, bugün ayakta durduğu için etrafımızdaki coğrafyada, kişi başına gelir seviyesi bizden 4 kat fazla olan ülkeler, çaresiz kalıp soluğu Türkiye'de alıyor. Bunu anlamayan olabilir, muhalefet başka türlü değerlendirebilir ama en iyi tanımlayabilecek millettir.Soylunun ilk durağı AK Parti Teşkilatı oldu (3)

“TÜRKİYE ÖZGÜVEN KAZANDI”

Ufak tefek sıkıntılarımız olabilir. Eksiksiz cenabı Allah'tır. Bir sınav dünyasındayız. Aldığımız kararlarda, yaptığımız işlerde eksiğimiz olabilir. Bilançoya baktığınız zaman, Türkiye'nin geldiği tabloya baktığınız zaman bu ülkeyi geleceğe taşıyabilmek için canla başla çalışıyoruz. Gayret gösteren, sinmeyen, korkmayan, ürkmeyen kadrolar olduğumuzu da unutmamalıyız. Korkmadık. Her 10 yılda bir darbe klasiğini Türkiye'de AK Parti iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan milletle beraber tarumar etti. İnandık, inandırdık, gayret gösterdik. Bir daha Türkiye'de darbe olmayacağını, her darbeden sonra bu ülkenin 10-20 yıl geriye gitmeyeceğini, bizi sömüremeyeceklerine hep beraber inandık. Demokrasinin, oyun gücüne hep beraber inandık. Eğer inanmasaydık Fırat Kalkanı ı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekatlarını gerçekleştiremezdik.  Son üç yılda 2 milyar dolar direkt kendi senatosundan Amerika PYD ve PKK'ya yardım etti. Onların en çok yardım aldığı dönem bu dönem. Buna rağmen inandık PYD ve PKK'yı Türkiye içerisinde ve coğrafyamızda çökertmek için en büyük darbeyi vurduğumuz dönem bu dönem oldu.

“Bizim mühimmatlarımızı kullanamazsınız” dediler. Bizim Türk mühendislerimiz onarın ürettiği mühimmatları üreterek evlatlarımızı Zeytindalı Hareketinde yalnız bırakmadı. Türkiye özgüven kazandı. Türkiye'ye özgüvenini kaybettirmişlerdi, bel kemiğini almışlardı. Gerçekleştiremezsiniz dedikleri bir zihniyet devrimini biz yaparız, gerçekleştiririz anlayışını ortaya koyan AK Parti kadrolarıdır.

“KARŞI KARŞIYA KALDIĞIMIZ GRUBUN BİR ÖZELLİĞİ; YAPAMAZLAR”

Şimdi hep beraber 2023'e doğru gidiyoruz. 28 Şubat'ta bir günde her şey değişti. Karşı karşıya kaldığımız grubun bir özelliği; yapamazlar. İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da, İzmir'de yaşıyoruz. Ne yaptılar? Yapsınlar şu küçük dişimi kıracağım. Avrasya, Marmara mı yaptılar? Ellerinden öperim. Yapabilecek kabiliyetleri ve takatleri yok. 1989-1994 arası biz bunları gördük. Millet bunları bir daha iktidar vermedi. İstanbul'u kaybettiğimizde ben çok üzüldüm. Bir seçimi kaybettik diye değil, müjdelenen hizmetleri kaybettik diye üzüldüm. Dünyanın gözbebeği bir şehre hizmetkarlığı kaybettik.

Tarih tekerrür eder. Geçmiş yıllarda hep aynısını yaptılar. Yokluklar, kıtlıklar, özgürlüklerin kısıtlanması… Bu ülkede insanlar kendilerini ifade edemedi. İnsanları kıyafetleriyle, aile yaşantılarıyla fişlediler. Kısıtladığınız insanlar özgür olmazsa, kendilerini ifade edemezlerse neye katkı sunabilirler? Ötekisi olmaya mahkûm olurlar. AK Parti Türkiye'nin üzerinden bu örtüyü kaldırdı.Soylu Gazitepelilerle buluştu (3)

“BİZ DAHA YOLUN BAŞLANGICINDAYIZ”

Biz daha yolun başlangıcındayız. Onun için 2023 seçimleri, 2053 seçimlerinin işaretçisidir. Çok çalışmalıyız, millet çalışanın yanında. Birlik içinde olmalıyız. Milletimize yanlış bir işimiz olmaz. Milletimize ihanetimiz olmadı, yarı yolda bırakan bir anlayışımız olmadı. Milletimizi masada başkalarına devreden bir anlayışımız olmadı.  Makamımız ve kendi çıkarımız için ülkemizi, başka ülkelere devreden, ülkemizin irade kabiliyetini başkalarına devreden bir sürecimiz olmadı. Milletimiz bunu bilmekte. Yeterliliklerimiz ve yetemeyecek durumlarımız olmuştur. Milletle beraber olacağız. Diz kıracağız, söylediklerinin tamamını zihnimize kazıyacağız. 2023 sonrası Türkiye'nin gelecek vizyonu, politikasını tecrübelerimiz ve milletimizin bize söyledikleriyle yeniden bina edip güçlü adımlarla yürüyeceğiz. Kapı kapı, ev ev çalışmalıyız. Tayyip Erdoğan kadar çalışın bize yeter.  Yıllardan beri çalıştıkça bu millete olan sevgisinin bitmeyen, geleceğin güçlü Türkiye'sini inşa etmek için çalıştıkça daha büyük bir gayret ortaya koyan bir liderimiz. 100 Yılda bir gelir. Onun zamanında ne yetiştireceksek yetiştireceğiz. 6 Yıldır İç İşleri Bakanlığı yapıyorum. Bana bir kez özgüven eksikliği yüklemedi. Yeter ki millet, vatan ve ülkemiz için çalışarak gayret gösterelim. Eğer Tayyip Erdoğan'ı kaybedersek sadece Türkiye'yi değil, etrafımızdaki coğrafyayı, bize burun kıvırarak bakanlar da kaybeder.”

“MUHALEFET, KİMLİKSİZ BİR YOLUN YOLCULARI”

“Muhalefeti boş verin. Onların kendilerine ait bir değerlendirmesi, bakışı, değerlerine ait saygısı da yok” diyen Soylu, “Onlar kazanmak için her yolu mübah gören kimliksiz bir yolun yolcuları. Akşener'i, Kılıçdaroğlu'su da öyle, diğerleri de öyle. Amerika'dan mı gelir eyvallah, PKK'dan mı gelir eyvallah. Siz kaç puansınız ki? Kaç puanı topluyorsunuz ki yüzde 50'yi aşacaksınız? Matematik belli HDP ve PKK… Kadın mecliste söylemedi mi, “Bizim oylarımızla oturuyorsunuz burada” dedi mi demedi mi? Akşener, suçlandığını söyledi. 2018 yılında mukavele imzaladınız onlarla, siyasi bir dille tahrip etmeye çalıştılar.

Allah masa altında bu ülkeye ihanet sözleşmesi kimseye imzalatmasın. Allah bize öyle bir gün göstermesin. PKK ve HDP ile her türlü iş birliği yapacaksınız, ondan sonra “Biz bunu yaptık mı yapmadık mı?” diye bizi suçlayacaksınız. Milletvekilliğinizde onların imzası var, payı var. Bunu herkes biliyor, matematik de söylüyor. Yüzde 50'yi nasıl yakalayacaksınız? Biri 24, biri 12,5-13, ötekisi yarım, yarım, yarım, 0,1. 40 Puan ediyorsunuz.

Amerika'daki ağabeyleriniz, Türkiye'deki Amerikan büyükelçi, beraber kalkan yediğiniz ağabeyleriniz öteki tarafı size ayarlamak için bir plan içerisinde. Türkiye'yi bunları teslim etmemeli. Onun için çok çalışmalıyız.”

“DIŞ GÜÇLER, MEDYA GİBİ BÜTÜN VESAYETLERİ MAĞLUP ETTİK, BİRİ KALDI; EKONOMİ”

İçişleri Bakanı AK Parti Silivri İlçe Teşkilatında değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Bir dönem terörist vardı diye herkes tedirgindi. Karadeniz tertemiz. Mersin'den Adıyaman'a kadar, Türkiye'nin en zor terörle mücadele coğrafyası tertemiz. Kılıçdaroğlu'nun lafına baksaydık, mecliste tezkereye “Hayır” dedi. Ne Artvin'de, ne Azez'de, ne Elbab'da olabilirdik. Teröre açık hale gelirdik. Terör koridorunu etkisiz hale getiren bir Türkiye tablosu var. Bu bile başlı başına ülkemize yaptığımız en büyük hizmetlerden biri.

Allah korusun 2023'te ilk yapacakları şey; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Polisimizi oradan çekmek olur. Böylece oradaki terör koridorunu tekrar açılmasını sağlayacaklar. Bunu kendileri yaptılar ve söylüyorlar.

“EKONOMİK VESAYETİ YENEBİLECEK TAYYİP ERDOĞAN'DIR”

Size “Ekonomide öyle oldu böyle oldu” diyecekler. Dış güçler, medya gibi bütün vesayetleri mağlup ettik, biri kaldı; ekonomi. Amerika'dan yönetilen, Londra'dan tezgahlanan bir vesayet. Bunu mağlup etmemiz lazım. Eğer bugün Afganistan, Pakistan, Yemen, Libya, Lübnan, Irak, Suriye ve coğrafyamızdaki ülkeler sıkıntı içindeyse yüzyıllardır oluşturdukları sömürge tablosunun meydana getirdiği faturadır. O ülkelerden bunu kaldırın diye beklemek boş bir beklenti olur. 21 yıl önce Erdoğan'ın bu ülkeyi bu noktaya getirebileceğine, savunma sanayinin yüzde 20'den 80'e çıkarabileceğine, ülkeyi hızlı trenlerle buluşturabileceğine, 300 yıllık makası kapatabileceğimize hiç kimse inanmıyordu. Ekonomik vesayeti yenebilecek Tayyip Erdoğan'dır. 20 Yıl önce bunu yenemezdik, alt yapımızı oluşturduk, şimdi kendimize geldik. Sarsıyorlar düşmüyoruz. Teslim alamıyorlar çıldırıyorlar. Her türlü yalanı ve provokasyonu ortaya koymaya çalışıyorlar bizi etkileyemiyorlar. Türkiye'nin gücünü, stratejilerini, gelecek beklentilerini ortadan kaldıramıyorlar. AK Parti'nin temel hedefi var; ekonomik vesayeti, Amerika ve Londra'nın para babalarını mağlup etmek. Bu millet nasıl darbeyi tuş etmişse aynı şekilde tuş edecek. Gençlerimizin ve gelecek nesillerimizin özgürlüğünü temin edecek. Bunu da Tayyip Erdoğan yapar.”

“ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”

“2023 sonrası Türkiye'nin hayallerini, beklentilerini, vizyonunu, kendimiz için ve bizden beklentisi olan ülkeler ve milletler için çok çalışmalıyız” mesajını veren Soylu, “Türkiye'yi tehlikesiz bir hale getirmeye çalıştık. Dünyada ne varsa Türkiye'de onu yapmaya çalıştık. Batı ile Doğu arasında hiçbir fark bırakmadık. Türkiye'nin zenginliğini ortaya koyduk.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A DESTEK OLUN SİZİ MAHCUP ETMEYECEĞİZ”

Kadın Kollarımız, erkeklere bakmayın, bu partiyi ayakta tutan kadınlardır. İster bana ağlasınlar ister kızsınlar. En zor, milletin ötekileştirdiği zamanlarda tanımadıklarınızın evine gidip kapıları çaldınız. Ne olursunuz ülkemizin geleceği için Recep Tayyip Erdoğan'a destek olun. Sizi mahcup etmeyeceğiz, sizin için çalışacağız dedik. Bugün Allah'a hamdolsun ki yüzümüz yere bakmıyor. Bayrağı bir başkasına devredene kadar parti içerisinde daha fazla çalışacağız. Geçmişten daha fazla çalışmazsak eksik yapmış oluruz, hata yapmış oluruz. Seçim kadınların seçimi. Bu seçim Erdoğan'a inanan, güvenen teşkilatın, kadınlarının, milletin, Türkiye'nin, Cumhuriyeti'n 100 yıl zaferi olacak. Bize bu yakışır” dedi.

“TAYYİP ERDOĞAN OLMASAYDI BUNLAR OLMAZDI…”

Teşkilata yönelik sözlerini Soylu şöyle sürdürdü: “Amerika'dan ödümüzün patladığı bir Türkiye'den kendi arabamızı ürettiğimiz bir ülke haline oh be nihayet geldik. Bu bir özgürlük ve bağımsızlık sembolü. Cehalete teslim edilen bir Türkiye yok. Bugün 81 vilayette ilmin ve bilimin sürüklediği bir Türkiye var. Teknolojinin en üst seviyede olan bir ülkeyiz. Devletin teknolojiyle buluştuğu ve tıkır tıkır çalıştığı bir Türkiye var. Avrupa'dan da Batı'dan da bu konuda çok daha iyiyiz. Emniyetimizden, Jandarma'ya, sahil güvenliğinden elimizdeki imkanlara kadar… 30 bin saat insansız hava araçlarımız sadece gözetleme ve terör operasyonu gerçekleştiriyor. Böyle bir şeyi hayal edemezdik.

Türkiye'nin elde ettiği bütün teknolojileri dünyaya ve coğrafyamıza verecek, onların da gelişmesini sağlayacak alt yapı oluşturuldu. Bütün terör örgütlerini temizleyerek geleceğe doğru gidiyoruz. Tayyip Erdoğan olmasaydı bunlar olmazdı. Pütürlü bir araziyi, Erdoğan dümdüz ederek geleceğe armağan etti. Aldığımız bütün riskler gelecek nesillerimize bizden çok daha iyisini yapabilme imkanı sunacak. Daha güçlü ve büyük bir Türkiye'yi oluşturacaklar. 15 Temmuz'da Türkiye fotoğrafını gösterdi. Eline bayrağı alıp çıkan gençler vardı. Ay yıldızlı bayrağımız ruhumuza ve gönlümüze işliyor.

“MİLLETİMİZİN MEFTUNUYUZ”

İlçe yönetim kurulumuz, elinizde bir emanet var. Sadece siyasi bir sahip gözüyle bakmayın. Bu, büyük bir davanın, geçmişin, mirasın emaneti. Tarumar ederler. Ne kadar içtiğinin farkında olmayan bir anlayıştaki bir şehrin emin olmayanlarla karşı karşıya kalırsınız. Çok çalışacağız, gayret göstereceğiz. Milletimiz söyleyecek. İki yanağımıza da onlara döndürmeye hazırız. Birinin oyuncağı olanlara değil. Milletimizin meftunuyuz. Onlara aşığıyız, onların hizmetkarıyız. Şuan yapılan bütün hizmetlerden hayır ve dua hissesi alıyorsunuz. Yemen'den Filistin'e, Suriye'den Bangladeş'e kadar Cumhur İttifakı o dualardan nasipleniyor. Bundan daha büyük bir iş yok.

Sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duydum. Allah bizi milletimize mahcup etmesin.”

STK VE MUHTARLARLA BULUŞMA

Teşkilat buluşmasının ardından Soylu, Ortaköy ve Gazitepe'de halkla buluştu. Soylu, yoğun Silivri programında STK ve Muhtarlar ile de Palmiye Düğün Salonunda kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi. İçişleri Bakanı'nın buradaki Programına Silivri Kaymakamına vekalet eden Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, BBP İlçe Başkanı Ramiz Aksu da eşlik ettiler.

BOZOĞLU: GECE GÜNDÜZ MÜCADELE EDİYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu yaparken şunları söyledi: “AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, yaptığı konuşmada şu ifadelerine yer verdi: “AK Parti İstanbul İl Başkanlığımızın başlatmış olduğu “Yüz Yüze 100 Gün” programı dahilinde Silivri'de AK Parti İlçe Başkanlığı olarak İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu ağırlıyoruz. Silivrili hemşerilerimizin dertlerini dinliyor, aynı zamanda ilçemize yapılacak hizmetler üzerine istişarede bulunuyoruz.

“Yüz Yüze 100 Gün” programı dahilinde bakanlarımız, milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe teşkilat mensupları sahaya inerek sıkılmadık el, dokunulmadık görül bırakmamak için gece gündüz mücadele ediyoruz.

HİZMETLER İÇİN TEŞEKKÜR

Sizin nezdinde, Silivri'de çok kısa süre içinde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun talimatları doğrultusunda ilçemize yapılan hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Çok iyi biliyoruz ki Silivri kirada olan bir Emniyet binası varken, yeni bir binaya kavuştu ve sizlere hizmet veriyor.

1960'lı yıllardan kalan bir binadan Jandarmamız Mimarsinan Mahallesi'nde inşa edilen yeni binasına kavuştu.

Yine Selimpaşa Mahallemizde var olan Şehit Emin İpşir Polis Merkezi, belediyenin küçük bir yerinde hizmet verirken, yeni ve büyük bir binaya kavuşturuldu.

Polis karakolu, emniyet ve jandarma binası haricinde bir de Hükümet Konağımız var. Cumhuriyet tarihinin ilk adımlarının atıldığı günden beri bu güne kalan, Silivri çarşı meydanında bulunan bir Hükümet Konağımız var. Daha öncesinde Adliye olarak da kullanıldı. Şimdi Nüfus Müdürlüğü ile beraber kullanılıyor. Bunu ilçemizdeki birçok kurum kuruluşlarıyla birleştirip Allah kısmet ederse Silivri Stadı'nın olduğu yere Hükümet Konağına başlandı. En kısa zamanda bitirilip hizmete başlayacak ve Silivri'ye 3-4 yıl içerisinde yapılmış en büyük hizmetlerden bir tanesi olacak.

Silivri'de yenilenmesi gereken başka bir bina açıkçası kalmadı. Bu kadar süre içerisinde ilçemize böyle bir hizmeti getirdiği, böyle binaları kazandırdığı ve bize daha kaliteli hizmet verilebilmesi için vermiş olduğu sözü tuttuğu için Bakanımız Süleyman Soylu'ya çok teşekkür ediyorum.

Dünden bugüne çalışmalarımızı kat kat artırarak, gecemizi gündüzümüze katarak hem 2023 hedefine, hem 2053 hedefine, hem 2073 hedefine hep beraber ulaşacağız. Bizler yarının emanetçisi olan insanlarız. Yarın çoluk çocuğumuza emanet götüreceğimiz bu çağı, bu günden büyüterek, ilerleterek, güçlendirerek onlara teslim etmek gerek. Bulunduğunuz görevlerde bu çalışmalara katkıda bulunuyor, çalışmalarda bulunuyorsunuz. Sizlere de ayriyetten teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.”

Toplantı Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşmaları ile devam etti. Buradaki programın ardından İçişleri Bakanı Silivri Belediyesini ziyareti ve AK Nokta'da Silivrililerle buluştuktan sonra ilçemizde gerçekleştirdiği programı tamamladı.

Sevginar SALİ

 

 

 

YORUM YAP