Şahin Dirik

Balcıoğlu kendi kaderini yazıyor

Bora Balcıoğlu hiç şüphesiz Silivri'de yaşayanların büyük çoğunluğunun öyle ya da böyle sempati duyduğu bir isim. Hele ki başta kendi partidaşları olmak üzere diğer siyasilerle kıyaslandığında. Kendisinin de her ortamda yüksek sesle dillendirmekten çekinmediği bir belediye başkanlığı arzusu var hala içinde. Peki, (CHP'den) aday olsa kazanır mı? Kuvvetli muhtemel. Hepimiz biliyoruz ki bugün itibariyle yerel seçimler için CHP Silivri'de bir temayül yoklaması yapılsa sandıktan açık ara farkla Balcıoğlu çıkar. Bu yıllardır böyle. Kendisi Silivri halkında ne kadar karşılık buluyorsa parti tabanında da bir o kadar güçlü ve etkin. Şu an görevde olan partinin göz önündeki 3-5 ilçe yetkilisi bu gerçeği girdikleri her sohbette şiddetle reddetseler de gerçeği diledikleri gibi eğip bükemiyorlar, görünen köy kılavuz istemiyor. Gerçeği reddederek değiştirebileceklerini sanıyorlar çünkü bu gerçek onların en büyük kâbusu olmuş vaziyette. Bu gidişle değiştirilecek bir şey varsa bu, kendileri olacak.
Ancak şu da bilinen bir gerçek ki CHP'den Silivri Belediye Başkan Adaylığını almak Silivri'de belediye seçimlerini kazanmaktan çok daha zor. Bu gerçeği en son 2019 yılında yakinen görmüştü tüm Silivri. Ancak aldığım duyumlara göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hatasını anlamış ve parti meclisinden yetki alarak bizzat belirlediği aday olan Özcan Işıklar hakkında pek çok farklı ortamda “Biz Silivri'yi aday hatası yüzünden kaybettik” minvalinde laflar etmeye başlamış uzun süredir.
Peki, Balcıoğlu parti tabanında olduğu kadar genel merkez nezdinde de güçlü mü? Olmak için çabalıyor ve bir hayli yol kat etmiş gibi görünüyor diyebiliriz. Silivri Belediyesi CHP Gurup Başkanvekilliği görevine talip olduktan sonra kendisiyle ilgili yapılan hesapları bozmak için hamle üstüne hamle yapıyor. Onun bu görevde başarısız olup ve gözden düşmesini bekleyenlere o fırsatı vermiyor. Her ne kadar çeşitli mecralarda bazı isimler aldıkları talimatlar doğrultusunda komik çabalara girip onunla ilgili başarısızlık algıları yaratmaya çalışsa da bu maya bir türlü tutmuyor. Balcıoğlu, Volkan Yılmaz ile gereksiz polemiklerden uzak durup ismini yıpratmıyor. Özcan Işıklar dönemini her yönüyle savunmaya kalkıp kendini zor duruma düşürmüyor ki zaten savunması çok zor yönleri olduğunu düşünmese Başkan Yardımcılığından istifa edip Işıklar'ın karşısına rakip olarak çıkmazdı. İnanmadığı hiçbir şeyin arkasında durmuyor, net ve dik bir duruş sergiliyor. Özellikle son haftalarda aldığı davetler üzerine katıldığı etkinlikler ve yaptığı görüşmelerde kendi geleceğine yönelik yaptığı yatırımlar daha da netleşiyor. Yalova ve ardından Tekirdağ'daki etkinliklerde başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Barış Özcan gibi isimlerle bir araya gelen Balcıoğlu, yerel seçimlere kritik bir süre kala yaptığı hamlelerle dikkat çekiyor.
2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı aday adaylık başvurusunu yaptıktan sonra köşesine çekilip kaderini akışına bırakan Balcıoğlu bu kez aynı hatayı yapmamak niyetinde gözüküyor. Kaderini kendi yazmak için ipleri şimdiden sıkı tutuyor. Eğer bu hesap tutarsa o zaman 2019'dan beri kendisinin altını oymaya, kuyusunu kazmaya çalışanları nasıl bir son bekliyor, hangi deliğe kaçıp sığınacaklar işte bu gerçek bir merak konusu. Tabi ki hemen dönüp “Abi biz her zaman senin yanındaydık” diyecekler. Yer misin, yemez misin : )

YORUM YAP