Sevginar Sali

Ahiret soruları

Silivri'de ekonomik krizden, trafikten dert yananlar küllendi.
Bu ara en alevli tartışma konuları;
1.CHP'nin belediye başkan adayı kim olur?
2.Volkan Yılmaz, tekrar seçilir mi?
3. İYİ Parti'nin Belediye Başkan Adayı kim olur?
CHP'nin belediye başkan aday çarkından evvel kurultay bilmecesinin çözüme kavuşturulması zorunlu görünüyor. İstanbul İl Başkanlığındaki seçim 8 Ekim'de neticeleniyor. 4-5 Kasım'da da büyük kurultayın gerçekleştirilmesi planlanıyor.
CHP Silivri, kurultay hesaplarında, Ekrem İmamoğlu'nun Değişim çağrısına uyan ilçeler arasında geçiyor. Parti içinde Değişimciler ve Kemal Kılıçdardoğlu destekçileri arasında adeta bir soğuk savaş esiyor. Bu savaşa yerel seçimlere 6-7 ay kala gerek var mıydı, yok muydu şimdi ne söylense aksini savunacak olanlar çıkar.
İlçe Başkanı Berker Esen'in, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmayacağı ile ilgili görüşü, Doruk Bulut'un Özgür Özel adaylık paylaşımı dışında CHP'nin yerel aktörleri kamuoyuna yönelik genel merkez konusunda pek renk vermedi. Geçmişte renk vermenin ötesinde açıkça hareket sergileyen Özcan Işıklar'ın akıbetine yönelik şahitlik yoğurdu üfleyerek yemeyi haklı gösteriyor.
Filler tepişirkene dair atasözleri bilgisi yeterli tutum belirlemede.
CHP'nin aday lotosuna katılmayacağım, Kemal Kılıçdaroğlu'nun partinin bir numaralı ismi olarak geleceğini göremediği yapıda 7 ay sonra Silivri Belediye Başkan Adayının kim olacağını bilenler seçimi beklemeden oyun bayisine koşsun derim.
CHP'nin adayı kim olur bilmiyorum ama en çok hak eden ismin Melih Yıldız olduğuna eminim. “Ağa çocuğu” da olsa, “insanlara selam da vermese”, ekonomimizin ne kadar kötü olduğunu tebesümle de yorumlasa mevcut tabloda en çok hak eden odur. CHP'li olduğunu iddia edenlerin de artık kazanacak adaylar arkasına sığınarak bu partinin mirasını yemek yerine hak edenler ile doğru, kararlı, dürüst ve adil bir seçim mücadelesi vermeleri gerektiğini düşündüğümü de belirtmeden geçemeyeceğim.
Gelelim ikinci soruya “Volkan Yılmaz tekrar kazanır mı?” Babalar gibi de kazanır. Volkan Yılmaz'ın tekrar Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı olarak gireceği seçimi kaybetmesi için bir düzine kişisel kapris gerekçesi dışında elle tutulur, kamuyu ve Silivri'yi zarara, itibar veya her hangi başka bir konuda kayba uğratan hiçbir sebep yok. 4.5 yıllık hizmet performansı göz önünde bulundurulduğunda esasen Volkan Yılmaz'ın her hangi bir şey kaybetmesini konuşacak durumumuz bile yok. Oldu da seçilemedi Silivri'nin neyi kaybettiğini konuşuruz ancak.
2009'da Silivri bir seçim yaptı ve kazandı.
Gelelim “İYİ Parti'nin Belediye Başkan Adayı kim olur?”a… İYİ Parti'nin komple devamından kuşku duyarken Silivri siyaseti üzerine etkisini tartışmakta zorlanıyorum açıkçası. İYİ Parti'den aday olan kimsenin kazanma şansı yok. Kazanan ve kaybedeni belirleyebilirse büyük başarı sayarım.
Görevde olmaktan avantajlı konumu, belediye başkanlık performansı göz önünde bulundurulduğunda Yılmaz'ı devirmek için muhalefetin ‘ölülerine' bile ihtiyaç duyduğu ortamda bölünerek bir sonuç almayı ummaları uyanmak istemeyecekleri bir rüya gibi geliyor bana da!!!

YORUM YAP