Sevginar Sali

2. siyasi Başkan Yardımcısı kadrosu


Işıklar’ın ikinci döneminde başkan yardımcıları ilk etapta üçken, beş oldular… "6.sı da olur mu?” sorusu gündemi o kadar çok meşgul ediyor ki bu aralar… Yerel seçimlerin ardından, turizm ilçesi olmamız asabiyle ikinci siyasi başkan yardımcısı kadrosu hakkına kavuştu Silivri Belediyesi. Yani 6. Başkan yardımcısı kadrosu var. Ama atama şimdilik yok, yakın gelecekte de pek görülmüyor… Buna ilişkin karar Başkan beyin tercihi ve tasarrufu doğrultusunda daha ziyade. Çalışma ve belediyecilik işleyişini kolaylaştıracağına inandığı anda farklı bir tutum gündeme gelir mi? Zaman gösterecek. Şimdilik Emine Tarin, Ayhan Otlatıcı, Mehmet Has, Bora Balcıoğlu ve Hasan Solak ile yetinilecek gibi… Hayat devam ettikçe hiçbir konuda çok kesin konuşulmuyor, konuşulamıyor anlaşılan. Koşullar değiştikçe, işleyişin gerekleri yerine getirilecek.
Bu arada belediyemizin müdürlük sayısında da C-11 statüsünden C-12’ye yükselişte bir artış imkanı doğdu. Önümüzdeki günlerde değerlendirmeye alınması beklenen konular arasında… Yeni müdürlükler oluşturulabilir ihtiyaç duyulması taktirde.
Silivri Belediyesi köylerin teslim alınmasına başladı bu arada… Konu özellikle Fener ayağında sıcak gelişmelere gebe aldığım duyumlara göre.

CHP’DE ÜYE ATAĞI
Bir yarış bitmeden daha diğeri başlıyor. CHP’de aldığım duyumlara göre Eylül ayında yapılması beklenen ilçe kongresi için hazırlıklar başlamış bile. Ön seçim sürecinden gerekli dersleri çıkartanlar üye çalışmasına yoğunluk vermiş. CHP’de bu konuda sıkı bir faaliyet söz konusuymuş.
Parti içi muhalif kesim "Belediye başkanı bu defa karışmasın” diyor ama onlar da çok iyi biliyor ki kendi örgütü üzerinde tam bir hâkimiyet sağlayamadığı görüntüsünü veren Silivri iktidarıyla (yönetme gücünü elinde bulundurmayı) değerlendirilmez yalnız, muktedir (gücü her şeye yeten, her şeyi dilediği duruma getiren, kuvvet sahibi) olup olamadığı sorgulamasına tabi tutulur.
Özcan Işıklar, kongre sürecinin dibine kadar müdahil olacak, bu konuda da kimse ne yanlış beklentiye girsin ne de farklı bir tutum olabileceğini düşünsün; hayal kırıklığı yaşar. Yaşatabilirse hodri meydan tabi; parti içi muhalefet bu süreci atağa kalkmak ve etkinlik kazanmak adına değerlendirmek isteyecektir. İzlemek eğlenceli olacak! Silivri siyasetine istediği şekli veren adam, kendi örgütünde arzu ettiği düzeni muhakkak sağlamak için hamle yapacak, başarılı olması da kuvvetle muhtemel.
Ağustosta Cumhurbaşkanlığı seçimi, Eylül gibi CHP kongresi… Siyaset kazanı tüm hızıyla kaynamaya devam ediyor…

MHP’DE DÜĞENCİOĞLU SESLERİ
Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilatında da İl Başkanlığı etkisinde seçim sonrası değerlendirme sürüyor.
Şenoğlu Türkyılmaz ile devam edilmesi de kuvvetle muhtemel ama bu kez İlçe Başkanlığına talip etkili bir isim daha var; partinin 2009 belediye başkan adayı Afşın Düğencioğlu. İlçe Başkanlığı konusunda son derece iddialı ve kararlı olduğunu öğrendim. Yani MHP Silivri yönetim saflarında değişiklik olasılığını es geçmeyelim, nöbet değişimi olabilir.

GÜNÜN SÖZÜ
Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen.
Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen.
Zengin kimdir? Halinden memnun olan.

Meksika Atasözü


YORUM YAP