Sevginar Sali

Yönetimde doğal revizyon


Yerel seçimlerin ardından AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nda da sular durulmuyor. Aslında yaşanan dalgalanmalar geride bırakılan süreç dikkate alındığında son derece doğal.
Birsen Aslan’ın ilçe yönetiminden istifasıyla boşalan yere yedeklerden Murat Beksan’ın bugünkü yönetim toplantısına çağrıldığı öğrenildi.
AK Parti İlçe Başkanlığında gözü olanlar yönetimi düşürmek için pres yaparken Dilek Demiral ve Metin Karakaş korumak adına kulislerde aldığım duyumlara göre.
Yönetimden istifa kararı alan 6 ismin daha olduğu, bunları ikna etmek için Karakaş’ın bizzat devrede olduğu konuşuluyor:
Aslan konusunda başarılı olmadığı aşikâr da geri kalanı ile ilgili gelişmeler netlik kazandıkça gündeme düşecek anlaşılan.
Demiral, Karakaş’ın destek ve teşviki ile ilçe başkanlığı yükünü göze alma cesaretini gösterdi. Bugün ‘eş başkanlık’ yakıştırmalarına sebep olan ilişki ve bağ Karakaş karşıtlarını rahatsız etmekte haklı olarak.
Demiral da doğrudan veya dolaylı payına düşeni almakta. Parti içi iktidar mücadelesi soğuk savaşı andırıyor. Sıcak atraksiyon ve gelişmeler, soğuk savaş! Bu derece değişikliğine sinir dayanır mı?! Gücün bedeli… Temsil ettiğin iktidarın gerçek sahibi olmak zorunluluğu…
Konuşulan istifalar yönetimi düşürme çabası gibi geldi bana… Görevden alma beklentisi gerçekleşmeyince yönetimi düşürme eğilimi baş gösterdi muhalifler arasında anlaşılan.
İl Başkanlığı açısından Demiral’ın kalması aslında bu gergin ortamda en hayırlısı… Onlar da bunun farkında muhtemelen. Çavdar-Karakaş-Turan veya Maşalacı şıklarından hangisi gelirse gelsin ortalık darmadağın olur… Seçim kaybetmenin üzerine bir de bölünmeler yaşanır hiç toparlanamazlar.
Demiral, baskılara ve üzerinden oynanan oyunlara iyi dayanıyor. Tebrik kısmını başka bir köşe yazarımıza bırakayım da; ‘eş başkanlık’ durumunu kadı kızında o kadar kusur olur anlayışıyla hoş görelim şimdilik (rahatsız olanlar için benim şahsen hiç öyle bir hissiyatım yok)...
***
BELEDİYEDE İŞÇİ KIYIMI MI VAR?
"Silivri Belediyesi’nde işçi kıyımı; seçimlerden sonra 50’ye yakın kişi işten çıkartıldı” söylentisini duymuş olabilirsiniz. Gerçekte 31 Mart’tan bugüne kadar Silivri Belediyesi’nde iş akdi sonlandıran iki kişi var biri Koordinatörlük görevini üstlenen Murat Yıldız diğeri de sekreteri Melek Özdemir. Hüseyin Şahin’in kızı Tuğba Şahin’in de İmar’dan alınarak Fen İşleri Müdürlüğünde görevlendirildiğini ekleyelim. Bilinen belediye başkan yardımcılıkları dışında görev değişiklikleri ve son vermeleri şimdilik böyle. İleride başka değişiklikler olur mu? Oldukça haberimiz olur muhtemelen. Bir işçi kıyımı söz konusu olmadığı ile ilgili kamuoyunu aydınlatmış olalım şimdilik.


YORUM YAP