Sevginar Sali

Yolunuz açık olsun

Mümün Koçoğlu dün CHP'den Belediye Başkan Aday Adaylığını ilan etti. Çok sevimli tam da siyasetteki duruşunu ifade eden şık bir kalabalık, destekçi grubu ile açıkça niyet ve temennisini ortaya koydu. CHP'nin zenginliğini, değerini ortaya koyan anlayışı, düzgün duruşu inandıklarına ve gittiği yola artı değer kattı. Nezaketi elden bırakmayan yaklaşımları, yüzünü çevirdiği ve ısrarla üzerinde durduğu ilkeleri daimi, çıktığı yol açık olsun. CHP saflarında görmekten her daim mutlu olduğum bir kişilik, siyasetçi profili olarak Mümün Koçoğlu'na bundan sonraki siyasi hayatında başarılar diliyorum. Ortaya koyduğu iddia sonuna kadar hakkı olmakla birlikte hakkında hayırlısı olsun.

HEYECAN
Hani yıllardır sahne tozu yutan usta sanatçılara sorduklarında “İlk günkü kadar heyecanlanıyorum” diyorlar ya… Bence ‘heyecan' her işin tadı, tuzu olmanın ötesinde lezzeti. Bir ilişkide bir işte heyecan bitti mi, sona geliniyor… Siz bittiğini kabullenirseniz yeni başlangıçlar için siparişinizi hayata vermiş oluyorsunuz. Yoksa bir canlı cenaze mi dersiniz, ipi kaçmış bir uçurma mı düşünürsünüz ona keza ortalarda dolanıp durursunuz.
Heyecan sürdükçe sözleriniz ve eylemleriniz karşılık, yerini bulur… Akarlar çağlayan gibi istediğiniz yöne ve kitlelere… Ama sırf söylemiş olmak için sarf edilen sözler kifayetsiz muhterisliği açık ilamıdır.

GÜNÜN SÖZÜ
"Kaybettiğin bir şeyin ummadığın anda karşına çıkması gibidir hayat.
Hiçbir istek istenildiği anda gerçekleşmez. O noktaya varacağını bilsen bile, gerekeni yapsan bile o zamanı belirleyemezsin. Ne zaman ki kendini zamanın kollarına bırakır ve sabrını ehlileştirirsin, işte o zaman isteğin sana doğru koşmaya başlayacaktır. Çünkü onun önüne koyduğun zaman engelleri ortadan kalkmıştır artık.
Çünkü o, en münasip ânı bilendir; zamanı kafanda ne kadar kısıtlarsan o senden o kadar uzaklaşır.
Belki zengin olmak istiyorsundur, belki aradığın aşkı bulmak... Ne olursa olsun, bu beklediğin zamanda olmayacaktır.
Çünkü belirlenen bir zaman aralığı, yaşanılacak birçok şeye engel olacaktır.
Ondan dolayı, zaman beklentilerinden sıyrılıp kendini hayatın akışına bırakman gerek.
Gözlerin kaybettiğini aramasın; aksine, hiç yokmuş gibi davransın. Yeter ki, ona ulaşacak olan yolda ilerle ve inan..."
Serkan Sai Önder - Bulutsu Düşünceler

YORUM YAP