Sevginar Sali

Yılmaz heyecanı

MHP MYK Üyesi, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Volkan Yılmaz'ın ismi Silivri'de giderek daha güçlü heyecana sebep olmakta. ‘Silivri'ye ittifak adayı mı geliyor?' sorusu siyasi kulislerde liste başı olma özelliğini sürdürürken, Yılmaz'ın ilçemize gerçekleştirdiği ziyaretler (her ne sebepten olursa olsun) adaylık bekleyenlerin uykularını kaçırıyor, seçmen nezdinde alternatif ışığını güçlendiriyor.
“Sular dalgalanmadan durulmaz” sözü bence çok doğru…
Olur ya da olmaz bilemeyiz, muhtemelen bizim Silivri'de yaptığımız hesapların çok daha üstü gerçekleştiriliyor parti genel ve il merkezlerinde… Ama şöyle bir gerçek var ki; Volkan Yılmaz'ın her Silivri çarşısına adım atışı heyecan yaratıyor. Sonunu düşünmeksizin önemli bir kesim de kendini bu heyecana kaptırıyor. “Sonunu düşünen kahraman olamaz” sözüyle mevzuya şimdilik bir nokta koyalım mı!?

SİYASİ ÜSLUP!
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun, İl Başkanlığında seçim startı verdiği toplantıda imza attığı açıklamalarda dikkatimi çeken bir şey üzerinde durmak istiyorum.
İmamoğlu diyor ki; “Ben hiçbir zaman yüzü asık insan istemiyorum. Ne yapacağız? Daima güleceğiz, daima tebessüm edeceğiz. Bana Beylikdüzü'nde sokağa çıktığım vakit vatandaşlar; “Başkanım yüzünüz niye her daim gülüyor veya niçin hep güleryüzlüsünüz?” gibi sorular sorarlardı. Ben de derdim ki; 'bir kenti yöneten belediye başkanının yüzü gülmezse vatandaşın da yüzü gülmez.' O nedenle bizim burada yüzümüz her daim gülecek. İstanbul'u güleryüzlü bir anlayışla yöneteceğiz, güleryüzlü bir gayretle mücadele vereceğiz. Biz güleceğiz İstanbul gülecek, biz güleceğiz İstanbullu gülecek ve mutlu bir kentte yaşayacak.”
***
Haberin yayınlandığı sitede kullanın fotoğrafta İmamoğlu'nun arkasında partisinin deneyimli, çok da deneyimli olmayan birkaç belediye başkanın yüz ifadesi okuyucuların da dikkatinden kaçmamış!
Siyasette de hayatta da üslup çok önemli bir şey! İmamoğlu üzerinden konuşuyoruz ama kastım Silivri'deki yerel yöneticilere, siyasetçilere yönelik daha ziyade… “Ben hiçbir zaman yüzü asık insan istemiyorum” dediğinizde onun da size ne istemediğini söyleme hakkı doğar. Ve konuşma olumsuzluklar zinciri ile sürer. Siyaset seçilme iddiasını öne sürüp oy isteyenlerin kişisel beklentilerini seçmenin karşılama alanı değil!
“Ben hiçbir zaman yüzü asık insan istemiyorum” şeklinde kurulan cümleden sonra “Bir kenti yöneten belediye başkanının yüzü gülmezse vatandaşın da yüzü gülmez. O nedenle bizim burada yüzümüz her daim gülecek. İstanbul'u güleryüzlü bir anlayışla yöneteceğiz, güleryüzlü bir gayretle mücadele vereceğiz”i bitirirsiniz! Bir yanlış, üç doğruyu nasıl götürür; daha ne götürür Allah bilir! Oysa ne kadar doğru ve yerinde bir söylem baştan katledilmese!
CHP'nin içindeki güç savaşını akıllıca yönetemeyenin üstesinden AK Parti kolay gelir!

YORUM YAP