Sevginar Sali

Yeni 22 Milyon kamu borcu ödemesi!

Şubat 2021 meclisinde kararlaştırılan Silivri Belediyesi kamu borçlarından (vergi ve SGK) mahsuplaşma yapılmak üzere Tapu Binası için tahsis edilen yerin Maliye Bakanlığı'na devri sonrası iki yıl içinde; Silivri Belediyesinin, devlete olan borçlarında yaklaşık olarak 10 Milyon TL'lik ödeme kaydedildi.

Aldığım duyuma göre Nisan ayında 22 Milyon TL'lik yeni bir mahsuplaşma daha meclis gündemine geliyor.

Daha önce Silivri Belediyesi tarihinde, hiçbir dönem bu tarz bir mahsuplaşma işlemi gerçekleştirmediğini de hatırlatalım.

Yılmaz'ın “Farklı bir hikaye yazmaya geldik” iddiası bu yönüyle oldukça tatminkar bir seyir izliyor.

 

Yine Şubat meclisinde 2019 ve 2020 yıllarında aldığı ve kullanmadığı borçlanma yetkisinin, 2021 yılı ile ilgili meclisin yenilemesinde konuşan Başkan Yılmaz, “2 yılda 60 Milyon TL borç ödedik” açıklamasını yaptı.

Borçlanmama ve önceki döneme ait (devlette devamlılık esas pek tabi ve bile isteye göreve talip olunduğuna göre sıkıntı yok…) borçları ödeme hususunda da epey istikrarlı bir yerel yönetime sahip olduğumuzu da ekleyelim…

Tüm bunların seçim sonrası, salgın şartlarında sağlandığını düşününce kaydedilen başarının ayrıca değerli olduğu aşikar.

Belediyelerin işleyişinde kâr gözetilmez ancak mali yapısı bırakın güçlü olmayı, sağlıklı olmayan hiçbir yapıdan ne hizmet, ne yatırım ne de toplum adına bir ilerleme kaydetmesi beklenemez.

Bugüne kadar yapılanlara bakılınca bundan sonra çok daha güzel şeylerden söz edeceğimiz kesin.

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP