Sevginar Sali

Yaptırmadıklarıyla mı, yaptıklarıyla mı?

Aralık ayı ikinci oturumunda farklı bir meclis konseptiyle tanıştık. Her gündem maddesi ile birlikte eğitim, sağlık, alt yapı alanında yapılan çalışmalara dair bilgilendirmeler gerçekleştirdi Başkan Volkan Yılmaz…

2020'nin son meclisi olmasının etkisi vardı kuşkusuz ama ‘Kavaklı'daki yer tahsisi' ile alakalı suçlamaların da payı büyüktü sanki hizmet ve yatırım ‘resitali'nde. “Ben neler yapıyorum siz bana neler yakıştırıyorsunuz” sitemi elle tutulur derecedeydi desek yeridir.

Mecliste eski ve yeni yıl ile alakalı değerlendirmelerinde Başkan Volkan Yılmaz'ın olayların ışığında adeta “Bana bir şey söyleyecekseniz benim yaptıklarım bunlar, bunlar üzerinden hakkımda değerlendirmede bulunun”, “Gerçekleştirdiklerime bakarak yapabileceklerim hakkında yorum getirin” vs gibi serzenişlerini satır aralarında rahat okuyabilirsiniz.

‘Kavaklı olayı' ile değil, Silivri'de belediye ve başkanı olarak her alanda yaptıkları, yeri gelince de yapmadıkları ile değerlendirilmek isteği son derece yerinde, haklı da üstelik. Yerindelik ve hakkaniyet arayıp, gözetenler için tabi…

Görevi süresince hangi hassasiyet ile hizmet verdiğini anlatan Yılmaz, adeta “Bunları yapan Silivri'ye zarar vermeyi düşünüp, isteyebilir, izin verebilir mi?” diye düşünülmesini istediğini ortaya koydu.

Başkan Beyin en çok sevdiği kelime “Bakın…”ı onlarca defa tekrarlayıp ‘Kavaklı'daki olaya değil, Silivri'de yaptıklarımızı dikkate alın'ı doğrudan olmasa da gayet teferruatlı ifade etti.

Aralık meclisinin ilk oturumunda muhalefet ayağında Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu'nun başını çektiği Kavaklı tartışmalarını son birleşiminde Süheyl Kırkıcı'nın ısrarlı alevlendirme girişimlerine Başkan Bey geçit vermedi. Kırkıcı bir iki kez, farklı gerekçeler üzerinden tartışmaların ateşini fitilledi, Yılmaz söndürdü…

Başkan Bey son mecliste bir yanıyla da “Hizmet konusunda topu taca değil kısır tartışmaları alevlendirecek ateşe su atıyoruz…” çizgisindeydi…

Sağlık, spor, eğitim, alt yapı vs konu ne olursa olsun, bürokrasi ne kadar zorlarsa zorlasın pes etmemenin sonucu olarak ifade etti Yılmaz, Silivri'ye şimdiye kadar kazandırdıklarını.

Söz konusu son meclis olunca AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas'ın yapıcı öneri ile katkılarını, Başkan Bey'e hizmet teşekkürünü ifade etmeden geçmeyelim.

Başkan Volkan Yılmaz'ın kendisine teşekkür edilmesini sevdiği kadar teşekkür etmekten de keyif aldığını söylemek mümkün. Son oturumda bu özelliği kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ortadaydı. Bağışçılar, belediye birimleri, komisyon ve meclis üyelerine kaç kez teşekkür etti sayamadım. Muhalefet saflarından yanılmıyorsam tüm anlattığı, ki az buz şeyden de söz etmediği gibi yapmadı da, hizmetler için tek ve cılız teşekkür Doruk Bulut'tan Değirmenköy Stadı ile ilgili geldi.

“Yaptıklarımızdan ziyade yaptırmadıklarımız önemli” diyen 10 yıllık iktidarı geride bırakan Silivri'nin sadece yaptıklarıyla değerlendirilmek isteyen yeni yönetimine alışması zor olmaz… İyi niyetle desteklenen bu olağanüstü hizmet çabası hele bir de istikrarlı şekilde sürdürülürse karşılıksız kalmaz.

Tüm dünyanın olağanüstü koşullarda bulunduğu şu süreçte Silivri'nin yaşadıklarına bakıyorum da normal şartlarda yaşayacaklarımızı tecrübe etmek hususunda sabırsızlanıyorum.

İnşallah en kısa sürede yaşamakta olduğumuz tüm olumsuzlukları geride bırakırız ve hayat ile üretmek için daha iyi imkanlara kavuşuruz.

 

 

YORUM YAP