Sevginar Sali

Vur Da Öldürme

AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’a yapılan mı, kendi düşüncelerime tersliğinden mi bilmiyorum ama Adil Abi’nin son yazısı aklıma takıldı. Çoğu zaman, aynı konuda ortak fikrimiz oldu ama bu kadar da ara açılınca üzerinde durmamazlık yapamıyorum.

Şimdi ne yazsam, “Sevginar, sen yerel seçimlerden önce de “Hüseyin Turan’ın üzerine bu kadar gidilmez” dedin. Gördün sonra olanları” diyecek. Peşinen söyleyeyim başkanlık seçimini Hüseyin Turan kaybetmedi. Turan Ailesi ve AKP’nin kaybettiğini söylemek daha doğru ve bundan da önemlisi CHP ve adayı kazandı.

Referandumda Silivri’den çıkan Evet oylarının azlığından Metin Karakaş’ı sorumlu tutmak ve başından beri karşı çıkılan ilçe başkanlığı görevini sorgulamak karşıt olduğunuz bir şey için iyi bir fırsat olabilir. Ama yiğidi öldürürken bile hakkının verilmesi gerekir. Vurmak ile öldürmek arasındaki fark da vicdani yaklaşımınızı ortaya koyar.

Ne demiş Karakaş, “Hasta yaşayacak”… Düzenlediği basın toplantısında ağzından çıkan yüzlerce cümle arasından gerçeği en doğru ve sağlıklı anlatan kelimeler için bir insanı suçlamayı aklım almıyor. Dobralığı ile tanınan Sirkecioğlu’nun takıldığı en son bu sözler olmalıydı oysa.

Devamı 22 Eylül 2010 tarihli Hürhaber Gazetesinde

YORUM YAP