Sevginar Sali

Vedalar ve bekleyişler…


Bizi bu aday bekleyişi "öldürecek” derken, sevdiklerimizin zamansız aramızdan gidiş haberlerinin ardı arkası kesilmiyor… Gidenler mi çoğaldı, biz mi bu konuda hassaslaştık, yaşadığımız kayıpların boşluğu mu doldurulamayacak kadar büyük bilmiyorum…

Hayatın aslında bir günden ibaret olduğu o günün de bugün olduğu gerçeğini ne kadar erken kabul edersek o kadar iyi…

Mekanın Cennet olsun Feza Behiye Kaya… Evet, erken evet, zamansız ama maalesef kaçınılmaz ve geri dönüşümü olmayan bir yolculuk!

***

Bu bekleyişte, belirsizlikte, acı içinde yazmak siyaset öngörüleri paylaşmak bugün çok zor…

Ama hayat acılara boyun eğmekle, ölümü beklemekle daha kolay olmuyor, aksine onlara kafa tutmak, üstesinden gelme iradesiyle kolaylaşıyor…

Dün CHP’nin İstanbul ve İzmir ilçe adayları açıklandı. CHP’li olan belediyelerin adaylıkları konusunda genel merkez, gazetemizin yayına hazırlandığı saatlerde henüz net bir taviz vermedi ve "Şubat’ı bekleyeceksiniz” kararı geçerliliğini korudu. "Zaten bizde olan 12 ilçe önümüzdeki dönem kaybedilebilir mi” denmek isteniyor, "Belediyesi zaten bizde böyle çalışmak daha doğru” mesajı mı bu olaylara neresinden bakarsanız farklılık arz eden bir durum.

Şu bir gerçek ki beklemek kötü. Siyasette beklemek daha da fena… Gelecek olanı bilmek de bu bekleyişi daha kolay kılmıyor. Özcan Işıklar adaylığının MYK’da kesinleştiği söylense de resmi açıklama olmadan taşlar tam olarak yerine oturmayacak.

CHP’deki bekleyişte ön seçim kararıyla hareket çoğalırken bu genelgenin iptal edilebileceği yönünde duyumlar gelmeye başladı. CHP’de en azından heyecan hakim, AK Parti’de tümden bir bezginlik gözleniyor!

Bu işin sonu ne olacak bakalım… CHP’de heyecan dozu yüksek adaylık beklentisiyle bir günü daha geride bıraktık.

Bu kadar sinir harbinden sonra adaylar bir asıl mücadeleye girişecek. Yani daha seçim engelli atlama maratonu ve sürüyor…

BAŞSAĞLIĞI

CHP Belediye Meclis Üyesi Şener Yüksel ablası Şencan Çengel’i kaybetti. Çengel’e Allah’tan Rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.


YORUM YAP