Sevginar Sali

Ve iyi olan kazansın


Haberlerinin bol olduğu söylenemez ama ciddi bir heyecan potansiyeli vaat eden yeni bir haftaya giriyoruz… AK Parti adayının bu hafta (5 Aralık Perşembe günü) kesinleşmesine kesin gözüyle bakılıyor. CHP’nin kesin aday açıklaması için önümüzdeki haftayı bekleyeceğiz anlaşılan.
Metin Karakaş ile ilgili beklentilerin aksine AK Parti adayının Hüseyin Turan olacağı iddiasıyla girdiğimiz haftayı Tahir Sert’in olduğu sürpriz güncellemesiyle kapattık.
Karakaş’tan sonra ikinci ihtimal olma durumuna yükselmeyi başaran Hüseyin Turan ve üçlü halkayı en zayıf aday olarak kapatan Tahir Sert çerçevesinde çizildi AK Parti’den 2014 beklentileri.
Siyaset ve yerel yönetim deneyimleriyle Karakaş, 2009 yerel seçimlerinden sonra Silivri’de teşkilat bazında "ölüyü dirilten” ilçe başkanı olmakla kalmadı 2010’da genel seçimlerde birincilikle referans dosyasına asıl siyasi istikbalini parlatan yıldızı ekledi.
Derken, yerel seçim tecrübesi meclis üyeliği ile birlikte tartışılmaz olan Hüseyin Turan, "2009’da kaybettim ama partimin oyunu arttırdım” diyerek yerel seçimlere altı ay kala siyaset sahnesinde yeniden var olduğunu belirtmek üzere özellikle Karakaş’ın parti içi muhaliflerinin estirdiği rüzgarı arkasına alarak sahneye çıktı.
Ve Tahir Sert, üç dönem Çanta Belediye Başkanlığı, 1999’da Silivri’de girdiği yerel seçimlerde sonuncu oluşu, 2004’te Çanta’da kardeşiyle başkanlık yarışına girecek kadar gözü karalığıyla, 2009’dan sonra Beylikdüzü İmardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde yetkilerinin bir süre sonra kısıtlanmışlığıyla, bir dönem önce kapamadığı AK Parti Silivri Belediye Başkan Aday Adaylığı için talebini yeniden öne sürdü. En önemli kozu "yerel aday” oluşu.
Sert’in manevra becerisine işaret edenler Karakaş’ı da Turan’ı da bu konuda cebinden çıkartacağına işaret ederken, AK Parti teşkilatından ziyade seçim kazanma konusunda başka yerel dinamitlere sırtını dayadığı öngörüsünde ısrarcı.
Hayatta imkansız diye bir şey yok. İnsanın aklına gelmeyen şeylerin başına geldiği ile ilgili serzenişin icat edilmesini bir kenara bırakın ne kadar sık kullanıldığını size gerekeni anlatıyor olmalı.
AK Parti’nin aday kimliği aynı zamanda seçim sonucunu etkileyecek en önemli etkenlerden biri. İktidar iddiasında olan 2. partinin 2014 stratejileri de bu yönde şekillenecek.
Tüm bu aday tantanası içinde yine de benim gibi 4,5 yıldır yerel siyaset sahnesinde seyrettikleri Özcan Işıklar ve Metin Karakaş arasında süren mücadelesinin final karşılaşmasına görmek isteyenlerin sayısı hiç de az değil. Bu kadar zaman takımlarına kaptanlık yaptıktan sonra ‘şampiyonluk’ maçına ramak kala yarışı bırakmak zorunda kalırsalar yazık olacak; İştahla bekleyen izleyiciler kadar, kazanmak için kurulan yarışçılar/siyasetçiler için de…

"SIRALAMAYI DA YAP BARİ” : (
Zaman zaman adaylık çıkmazından sıyrılarak meclis üyesi aday adaylıklarıyla ilgili yorumlar yapıyorum. Geçtiğimiz günler Başkan Işıklar, isyan-sitem karışımı ama büyük ölçüde keyifle "Sıralamayı da yap bari” diye takıldı. Her şeyi ben yaparsam ona yapacak bir iş kalmayacağını belirterek, görev ve yetki sınırlarımızı oracıkta belirledim!
Şaka bir yana; Seçim sürecinde bir dolu aday adayı furyası esiyor. Onlar Başkan adaylarının aklındakilerini merak ediyor, başkan adayları ekibine girme isteğini belirten veya birlikte çalışmaya niyet ettiği kişilerin aklından geçenleri… Basın olarak biz de ortalığı alevlendirince düşünün artık ortaya nasıl karmaşık bir süreç çıkıyor. Gel de bu yapının içinde ayıkla pirincin taşlarını.
Bir kenti yönetmenin, 200 ile 500 bin arasında değişen nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak, bu yapıyı geleceğe hazırlamanın sorumluluğu zor bir iş… Zor kelimesi bile çok hafif kalıyor.
Beklenti ve istekleri kişiye göre değişiklik göstermesi çok doğal. Sadece kendinizi önemsediğinizin onda biri kadar başkalarına saygı gösterin. Bir arada yaşamımızı sürdürmek için bu kadarı bile yeterli. Parçalanmak, birbirimize zarar vermeye odaklanmış bir yaklaşım hepimizin zararına olur. Aynı geminin içinde olduğumuzu unutmamakta yarar var…
Herkesin daha iyi, her şeyin daha güzel olduğu bir hafta olsun!

YORUM YAP