Sevginar Sali

Unutulmak istemiyorsanız, unutmayın!

Geçtiğimiz günler CHP İlçe Başkanı Berker Esen'in göreve gelişinin 1. Yıldönümünde Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşmasında kendisini Silivri'ye davet etmesi üzerine aklımdan geçenler gerçek oldu. ‘İster misin Bahçeli'den önce Kılıçdaroğlu gelsin MHP'nin tarihinde İstanbul'da ilk kez kazandığı yere' diye düşündüm ve gülümseyip konuyu aklımdan yolcu ettim.

Cuma akşam saatlerinde sosyal medyaya patır patır düşen resimlerden olanın olduğunu herkes gibi ben de öğrendim.

Tekirdağ dönüşü CHP Lideri ve beraberindeki heyet Silivri'ye uğramış ve Veysi Kılıç'ı ziyaret etmişti. CHP, ailenin yaşadığı yeri de mağduriyet iddiasını da belirtmekten imtina etmiş, ayrıntıları haberimizden okuyabilirsiniz, benim söylemek istediğim şey farklı. CHP Lideri kendisi ile 400 km yol yürüyen Veysi Amca'yı tabi ki kendine yakın bulup, vefa gösterebilir… Ancak bunu hak ettiği ölçüde anlamlı saymamızın önünde şöyle bir engel var; keşke Genel Başkanlığını üstlendiği 97 yıllık partinin Silivri'deki üyelerine de benzer bir yaklaşım içinde olduğunu hissettirseydi. Gördüklerim karşısında içim sızlamadı değil...

CHP Liderinin ‘vefa ziyareti' ile ‘adalet kavramlarına' yargıya eksilen güven nedeniyle bakış açımız değişebilir bunun için yapılan ziyaretten çok yapılmayanlar ile ilgili eksiklikle ilgileniyorum. Yani 'niye o aileye gitti değil neden partiye, partililerine gelmedi?' beni rahatsız eden bu. CHP Liderinin çıktığı bir yolda; Adalet Yürüyüşünde kendisine eşlik eden kişiyi, temsil ettiği partinin yıllardır tüm rotalarına iştirak edenlere tercih ettiği izlenimi de bana hiç adil gelmedi.

Bunun ötesinde CHP kurmaylarının yıllardır Silivri programlarını Cezaevi gölgesinde geçiştirmesi, siyasi salâhiyetleri açısından, ivedilikle çözüme kavuşturulmalı.

31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde Cumhur İttifakının MHP'li Belediye Başkan Adayı olarak Volkan Yılmaz'ın  “Sizi 10 yıldır unutup, hizmetsizliğe, ilgisizliğe mahkum edenleri siz de 31 Mart'ta sandıkta unutun” deyişini anımsadım…

“Sizi unutanları, unutun”… Bu bir öneri değil doğanın kanunu esasen… Unutulmak istemiyorsanız, unutmayın!

 

 

YORUM YAP