Sevginar Sali

Ummadık taş baş yardı

CHP İstanbul'a bir il başkanı seçti pir seçti! Cumhurbaşkanının bile gündemi bu oldu. Memlekette o kadar önemli mesele varken, Canan Hanım'ın tweet'leri ile yatıp kalkıyoruz!
Hadi bizim meseleye dahilimiz belli de memleketi yönetmesi gereken adamların derdi ne bu kadar diye düşünüp duruyorum. İddia ettikleri kadar yanlış biriyse CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı, AK Parti'nin buna sevinmesi gerekmez mi? Göndertmek, siyasetten silmek için niye bu çaba? Düşünün bence…
Sadece AK Parti de değil tabi… CHP kendi içinde de ciddi bir tartışma yürütüyor. Sanırsınız ki Türkiye'de 81 il başkanı değil, partinin kaderini belirleyecek sadece bir tane var. Tamam, İstanbul önemli falan da; ilçe başkanlarının hiç mi fonksiyonu yok, belediye başkanları tamamlayamaz mı il başkanının eksikliklerini?
İl başkanına örgüt üyeleri oy veriyor… Aldı ve seçildi; belediye başkanı, milletvekili seçilmek isteyenler İl Başkanına değil kendi üzerine düşen sorumluluklara odaklanmalı bence! Canan Kaftancıoğlu seçilmemiş olsa, hakkındaki tartışma adaylık sürecinde olsa başka şeyler söylemek mümkün olurdu belki ama artık atı alan Üsküdar'ı geçti faslındayız! Köprüye, pardon seçimlere bir yıl kala parti içi atraksiyon kabiliyeti her zamankinden daha sınırlı kanımca!
Kaftancıoğlu'nun üslubunu sert olarak yorumluyorlar… Aslında aynı şekilde konuşan erkekleri kimse yadırgamazken, söz konusu bir kadın olduğu için ayriyeten bir şamata koptuğu izlenimim giderek kuvvetleniyor. ‘Nasıl oldu da bir kadın bütün hesapları bir anda bozabildi?'… Bu ne hadsizlik! Öyle değil mi beyler : )
Ummadık taş baş yardı sanki : ))
Erkek egemen toplumda kadının siyasetteki yeriyle ilgili beklenti şöyledir: kendisine belirlenen sınırlar ve şekilde hareket etmek! Ya erkeklerin belirlediği sınırlar ve çerçevede yer alsınlar ya da elinin hamuruyla erkek işine karışmasınlar : ) Kadınlar izin verdiği için aslında süreç bugüne kadar böyle ilerledi. Yargıları, klişeleri paramparça eden Canan Kaftancıoğlu'nu eleştirmek, yerden yere vurmak için tabi ki pek çok konu bulursunuz… Ama öyle ya da böyle kabul edin; kendi başına, koyduğu kuralları ile siyasette yer edinen bir kadın o… Ne yapabilir bu süreçte, bunu ne kadar sürdürür bilmiyorum ama aday olduğu ve sürpriz bir şekilde seçildiği görevin sorumluluğu ile ilgili idrakini gerektiği gibi tamamlarsa, çok da güzel bir şey başarabilme ihtimali var!

ALKIŞLIYORUM
*Meral Demir… Ara ara şahit de oldum, çok da duyuyorum Silivri Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Meral Demir'in görev hassasiyeti, duyarlılığı, çabası ve emeğine ilişkin takdirleri. Kutluyor, başarılarının devamını, emeklerinin karşılıksız kalmamasını diliyorum.
-Burada Gökhan Kurtulmuş Yaşlı Bakım Evimizin Müdiresi Hatice Genç'e de bir parantez açmak istiyorum. Hatırlamak bile istemeyeceğimiz olaylar ile anılmasının ardından kurumun bugünkü durumunda önemli bir katkısı olduğuna inanıyor ve kutluyorum.
-Silivri Belediyesi'nin Sosyal İşler Müdürlüğü çalışmalarına üstün bir gayretle destek sunan CHP Belediye Meclis Üyesi Semih Ayeş'in katkılarını da muhakkak belirtmek gerek. Her ne kadar o başka bir yazının konusu olsa da bu alandaki emeğinin de hakkını teslim etmeliyiz.
* Muharrem Eren… Muhtarlık hususundaki istikrarı bir yana duyarlılığı, peşine düştüğü bir konuda istediği neticeyi elde edene kadar takibi bırakmamasındaki azmi alkışlıyorum. Ve “En aktif Muhtar” unvanından yeni haberdar oldum, kesinlikle hak ediyor. (Yavuz Alçi muhtarım da bu konuda benimle aynı fikirde olacaktır eminim : )
İyi hafta sonları herkese : )

YORUM YAP