Adil Sirkecioğlu

TIPIŞ TIPIŞ GİTMEYENLER, TIPIŞ TIPIŞ GÖNDEREBİLECEKLER Mİ?


Şimdiye kadar vekil oylarıyla seçilen cumhurbaşkanı, ilk defa asil oylarıyla seçildi. Bu nedenle cumhurbaşkanı seçimlerinde yaşanan gerginlik ve pazarlıklar, cumhurun başkanı seçiminde yaşanmadı. Sonuç vatana, millete, İslam alemine, tüm dünyaya hayırlı olsun. Amin diyemeyecek olanlar demokrasi terbiyesini sorgulasınlar.

Cumhurbaşkanı ile cumhurun başkanı arasındaki farkı anlamayanların mağlubiyeti kaçınılmaz oldu. Gelecektede aynı anlamamazlık devam edecektir. Terleyeceğim diyen başkana karşı terlemeye yetkin ve hakkın yok yaklaşımı komikliği, siyaset adamlığını sınıfta bıraktı. Espri düzeyinde kalsa hiçbir zararı yok ama sürekli gerginlik yaratmak gelişmeyi engelliyor. Asacağız gerginliğinden sonuç alamayanların, terletmeyiz gerginliğinden medet ummaları siyasi kapasitelerinin göstergesi kabul edilecektir. Güç birliği yaparak elde ettikleri oranı tekrarlayamama tehlikesi var.

Siyaset yapabildiği müddetçe girdiği her seçimi kazanmış, başarıdan başarıya koşmuş bir lider karşısında hep yenilgi yaşamak acı bir duygu. Benim anlamadığım acı ile pişkinliğin nasıl kardeş olabildiği. Bir önceki yazımdaki ‘’% 40 la paçayı kurtarma şansı varken‘’ sözüme sonuna kadar bel bağlanacağı, gereği yapılacağı ortaya çıktı. Neredeyse seçim kazandık deyip Erdoğan’dan ve İhsanoğlu’ndan önce koltuğu paylaşacaklar. Adayları büyük bir olgunlukla sonucu kabullenip tebrik ederken, çatı müteahhitleri yeni çatıların hazırlığına başladılar bile.

Kaybedenleri rahatlatacaksa itiraf edeyim. Sonuç beni hayal kırıklığına uğrattı. MHP ve CHP ye gönül verenlerin ellerine geçen fırsatı partilerinin istikbali için en iyi şekilde kullanacağını düşünmüştüm. Yanılmışım. ‘’Tıpış tıpış gidecekler’’ disiplinine ve gönüllülüğüne hayran kaldım. Ahmet Necdet Sezer gibi tıpış tıpış gitmeyenler azınlıkta kaldı. Zaman içerisinde onlarda iyi partili olmanın gereğini yapıp tıpış tıpış hizaya gireceklerdir. Kılıçdaroğlu-Bahçeli ikilisine biat devam edecek, ülkemdeki muhalefet sorunu hep sürecektir. Erdoğan ve Ak Parti işleri zor gibi gözükse de seçim başarıları kaçınılmaz olacaktır. Ufukta Erdoğan’sızAk Parti’nin başarısına tanıklık etme şansımız var. Bu başarıda da muhalefetin payı çok fazla. Velinimet olmanın gereği fazlasıyla yerine getiriliyor.

Paralel yapının, cemaatin kağıttan kule olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Birlikte hareket edenler, etmeyi düşünenler hesaplarını tekrar gözden geçirsinler. Türkiye genelinde % 1 bile etmeyenler kendilerini çok güçlü gösterebiliyorlar. Erzurum’da, Yozgat’ta hiçbir varlık gösteremeyenlerin tek güçlü oldukları yer ABD. Yurt dışı sonuçlarında İhsanoğlu ABD de fark atmış gözüküyor. Cemaat tabanının Türkiye kısmına belki masum denebilir ama ABD de ikamet edenlerde masumiyet kalmamış. Hastalığın Türkiye’ye sıçraması engellenmeli.

İhsanoğlu’nun çatı adaylığını kendilerine bile açıklayamayanlar aldıkları oyla öğünebilirler. Siyasetedevam edeceklerse bir sonraki adayları Pensilvanya’daki muhterem şahsiyet olacaktır. Netice alamazlarsaMısır’dan antremanlı Sisi’yiithal edebilirler. Abartıyorsun diyenleri duyuyorum. İhsanoğlu’nun kısa süredeki kabullenilişi beni her türlü sürprize hazırlıklı hale getirdi. Ak Parti karşıtlığı, Erdoğan düşmanlığı gözleri kör etmeye devam ettikçe olmaz diyeceğimiz her şey olabilir.

Atatürk’ün kurduğu CHP, Türkeş’in bugünlere taşıdığı MHP tanınmaz halde. Yönetim kadrolarını saptıkları yoldan çevirmek gönül verenlerin sorunu. Ben iyi de yazsam, söylesem yanlış anlaşılacaktır. Görevdeki genel başkanların verdikleri zarar bir şekilde ber taraf edilmeli. Aksi halde ‘’ DEJAVU ‘’ Türk Dil Kurumu lügatine girmeden herkesçe öğrenilmiş olacak.

Nazım Subaşı’nın vefatını üzüntüyle öğrendim. Yakınlarına sabır diliyorum. Allah rahmet eylesin. Büyükçavuşlu, kendiniköyüne hizmete adamış güzel bir insanını kaybetti. Kısa süren ilişkimizde bana karşı gösterdiği olgunluğu hayatım boyunca unutamam. Varsa hakkım helal olsun. Dilerim o da bana hakkını helal etmiştir. Birlikte siyaset yapmamızı engelleyenler, hatalarını anlayıp pişmanlık belirtmediler.

Silivri Ak Parti ilçe teşkilatı kıymetini bilmediği insanlar içinde mesajlaşmayı çalıştırmalı. Nazım Subaşı’nın kim olduğunu bugün görevde olanlar bilemeyebilir. Keşke bilenlere sorulsaydı. Her yerde kazanırken, Silivri’de kaybetmek ayrıntılarda gizli.

Ekmeksiz kalanlar Erdoğan’sız kalmayın.

Fazıl Say ; ‘’ Adam % 93 çakmış gibi konuşuyor ya )))) 51 buçuksun arkadaş. Bir buçuk farkla anca yırttın… Yavaş bi. Dahimize% 40 la yırtanları biri göstersin lütfen !!!!

YORUM YAP