Sevginar Sali

Tayyip Erdoğan ve Silivri


Çarşamba akşam saatlerinde önce haberi sonra hareketi/istilası geldi… Uzun zamandır Silivri’ye beklenen Başbakan Tayyip Erdoğan iddialara göre Edirne’de mitinginde AK Parti Silivri Gençlik Kollarının afişine istinaden ilçemiz ziyaretini son anda programını değiştirerek ekletti. Sebebi ziyaretini Yetgin Çavdar’ın (yine, yeniden) üstün gayretine bağlayanlar da var (kendisinden çok korktuğum için nasıl ifade seçeceğimi şaşırıyorum : ))! Mart ayı başında AK Parti tarafından Genar şirketine yaptırılan ankette 9,5 puanlık farkın (CHP önde), son haftaya girilirken 3 puana düştüğü iddiası ve sebebiyle Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ziyaret rüzgârıyla seçim zaferi silsilesi senaryosu da dolaşıyor siyasi kulislerde… Aktaranların yalancısıyım, Çavdar’ın (sorsanız bir şey yapmıyorum der) Başbakan’a yakın isimler aracılığıyla ilettiği "Aradaki farkı kapattık. Üç puan kaldı Başbakan gelirse seçimi alırız” bilgisinin Tayyip Erdoğan’ı Silivri’yi getirdiği de konuşuluyor. Bu söylenenler doğruysa ve Işıklar, seçimi 15 puan farkla alırsa AK Parti Silivri’de taş taş üstünde kalmayacak muhtemelen!!! Bunun etkisinde Tahir Sert ne yapar bilmiyorum ama siyasi kariyerini sürdürmek isteyenler çalışmalarına hız kazandıracaktır kuşkusuz!
Selimpaşa mitinginde CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar da aynı konuya gönderme yaptı, "Arada üç puan fark varmış! Sen onun önüne iki koy da 23 olsun o!” diyerekten çok iddialı bir çıkış gerçekleştirdi.
AK Parti’ni kendi yaptığı ankette (anket elimde var bu arada : )) farkın 9,5 puan olarak ifade edilmesini ‘çok iyimser’ bulanlara katılmadan edemiyorum. Genelde biliyorsunuz partiler kendi yaptırdıkları anketlerde olabildiğince 3-5 puan önde çıkar. Neyse mevzumuz bu değil… 10 gün içinde ne oldu da koca fark kuşa döndü orası ayrı bir muamma!!! Sert’in "Arap atı açılımı” o kadar da etki yaratmadı, Işıklar dolu dizgin işinde gücünde, herhangi bir saçmalığa imza atmadı!? Aradaki farkın kapandığı ısrarı kadar buna inanmamakta direnenler de çok anlayacağınız...
Başbakan rüzgârına seçim zaferi konusunda umut bağlamaları Yılmaz Kandemir’e bağlananlarla kıyas dahi kabul etmez! Tabi ki daha iyi…
Bir diğer iddia da Başbakan’ın özel isteği, tercihi ve ısrarıyla aday yapılan Tahir Sert’in durumunun sıkıntılı olduğu (10 puanlık fark) söylenmesi üzerine Silivri’ye geldiği, olaya el attığı…
Kişisel fikrimi belirteyim Silivri’de işler iyi gitseydi bu kadar yoğunluğunun içinde Tayyip Erdoğan gelmezdi…
İşlerin iyi gitmesi için de pek bir sebep yok, Tayyip Erdoğan ve Ak Parti aşkı dışında (kişisel beklentileri belirtmiyorum zaten siz dikkate almışsınızdır, seçim kaybedildikten sonra partilerden kopuşlar asıl başlar) ilçe teşkilatını bir arada tutan etkenler o kadar zayıflamış durumda ki… Seçim süreçleri tüm partilerin temel dinamitlerini sarsar da AK Parti Silivri’deki durumu tekrar tekrar başa sarıp anlatmanın anlamı yok.
Tayyip Erdoğan’ın gelmesi AK Parti açısında teşkilat ruhu ve motivasyonu bakımından avantaj olduğu kadar başka açıklardan dezavantaj olarak da kendini hissettirecek. Yani artı ve eksisini yan yana getirdiğinizde sonuca etkisini tartışmamıza gerek kalır mı? Sanmıyorum. AK Parti’nin radikal seçmen profilini görüp de ürken kararsız Silivrililer daha net karar verecek! AK Parti, Silivri’yi ürkütmeden gelse (Başbakan kaç bin polisle/ordu gibi geldi belli değil) daha akıllı bir strateji olur; tıpkı 2004’teki gibi. Böyle gümbür gümbür gelişi Silivri’yi titretip kendine getiriyor! Kişisel fikrim, benim bakış açım tabi… İsterlerse kılıç kalkan kuşanıp seçim meydanına çıksınlar : ))
Bir mevzuyu özellikle belirtmek istiyorum;
AK Parti’nin Başbakanlı mitinginde otobüs üstünde Tamer Şişman’ı görünce ve Metin Karakaş ile Hüseyin Turan’ı göremeyince çok şaşırdım! Rivayete göre; Kadir Topbaş, Başbakan’a ikilinin otobüsün önünde beklediğini iletmiş, yukarı davet edilmeleri için ama olumlu yanıt alamamış! Erdoğan, eski belediye başkanına teşekkür etti gerçi konuşmasında...
İlçe Başkanlığı ipten dönen adını tüm isyan ve tepkilere rağmen 2. sıraya kazıtması ve bu son manzaradan sonra Şişman’ın partinin 2019 adayı olduğunu söyleyenlere gülüp geçiyordum, artık gülmeyeceğim : ))) desem de kendime mani olamıyorum.
Ah siyaset ve ah siyasetçiler siz nelere kadirsiniz! Bu aralar en çok istediğim şey seçim tantanasının bir an önce bitmesi… Olmasa da olurdu yani : )))
Tayyip Erdoğan Silivri’yi istiyor ya… Yetmiyor…
Silivri’nin de onu istemesi lazım : ))


YORUM YAP