XXXXX

Tartışmalı İhale Sil Baştan

 Geçtiğimiz hafta çeşitli iddialar ile gündeme gelen ihalenin iptal edildiği ortaya çıktı.
Tartışmaların gündeme geldiği anda telaffuz edilen isimler farklı olsa da sorumlu tutulan bir kişidir; Silivri'nin Belediye Başkanı. Toplumda bu denli yankı buluna kadar tartışmalar ayyuka çıkmadan gerekli müdahale yapılmalı. Ekip çalışması yaptığınızı iddia ediyorsanız kişilerin hatası tüm kuruma mal edileceğini unutmamanız gerek. Bunun için iç bilgilendirme kadar denetim mekanizmasını da sıkı çalıştırmalısınız.
Yanlış hesap eninde sonunda bir yerden döner de, zararın neresinden dönülse kardır.
Bir dostum dikkatimi çektiği; "Son mecliste belediyenin önerdiği 4 gündem maddesi geri çekildi. Kimse fark etmedi, bunun anlamını sorgulamadı" dedi. Haklıydı. Bunu iç kontrolün işlediği ile yorumlarken, grup kararlarının CHP'de sorgusuz, sualsiz alınmadığına işaret etti. Silivri'nin çıkarları korunup, düşünülüyorsa CHP'nin grubu veya iktidarda dahi kırılmalar olabilir. Bunları toparlayacak, biraradalığı sağlayacak görev de ne yazık ki omuzlarına çokça, her geçen gün de artan vaziyette ağırlık yüklenen Başkan Işıklar'ın. İktidarın güç bahşettiği kişilerden fazlasıyla başkalarına güven duygusu aldığı gerçeğinden yola çıkarsak, zordur ama Başkan, güveneceği ve yetki ile sorumluluk paylaşımına huzur içinde gireceği insanları bir adım öne çekip, çıkarmalı. Yükünü onlarla paylaşmalı…
İnsan ne kadar değerli bir şeye sahip olursa, ona zarar gelmesi, kaybetme korkusunu o kadar fazla yaşıyor anlaşılan… Ama çare yok! Bununla yaşamayı, bunu sorun olmaktan çıkartıp lider dediğimiz kişiler görev sorumluluklarını yerine getirmeli. Başkan Işıklar şimdi lider olma iddiasının bulunmadığını hatırlatacaktır… Hiç gerek yok… Daha geçtiğimiz günler Fatih Üniversitesi'nde yaptığı bir konuşmada kuş olup hedefe ulaşmak yerine, kertenkele olarak tırnaklarıyla kazıyarak ulaşmayı tercih ettiğini anlatmış. Kuşkusuz her koşulda emek vererek bir şeyleri başarma tercihi vurgulamak istediğini anlatmak için.
Öyle de siyaset ile yerel yönetim farklılaşmasına da bakmak gerek. Bir siyasetçi ile yerel yöneticinin ne kadar farklı ve aynı zamanda organik bağı olan ilişkisi belki de çıkmazların temelindeki en önemli unsur.
Zor zamanlar, zor insanlar ve hepsinden de zor işler.
Siz hiç önünüze konulan seçeneklerin aslında bir tercih olmadığının ikilemini yaşadınız mı!? Hayat böyle işte önünüze bir şeyler koyuyor seçmeniz için ama aslında sizin seçim şansınız zaten yok!

SİLİVRİ EMNİYETİ'NDE
BABALIK HEYECANI
Silivri Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Halil Baran'ın eşi Fazile Baran, Çağan Uygar Baran ismini verdikleri bebeklerini geçtiğimiz günler dünyaya getirdi. Polis memuru Veli Aybar ile eşi Zeynep'in de Hayal isminde bir kızları doğdu.

MUTLULUKLAR
Silivrispor Kulübü 2. Başkanı Mustafa Saral, hafta sonu yapılan düğün ile hayatını Bilge Ölçer ile birleştirdi. Genç çifte ömür boyu mutluluklar diliyorum.

KOSOVA'NIN ACISI
Silivri Mal Müdürlüğü'nün eski müdürlerinden Erdem Kosova'nın eşi Hüsniye Kosova hakkın rahmetine kavuştu. Çanakkale, Gelibolu'da görev yapan Kosova'ya başsağlığı, eşine Allah'tan Rahmet diliyorum.



YORUM YAP