Sevginar Sali

Söylemesi çok kolay, yapması çok zor!

Dünyada söylemesi en kolay, yapması en zor şey nedir sizce?
Bence ‘değişim'…
Her hangi bir sıkıntı karşısında en kolay çözüm olarak öne sürülür; ‘Değiştir' önerisi… ‘Eski'den vazgeçmek, yerine tercih ettiğin ‘yeninin' daha iyi mi, kötü mü olacağını bilmeme riskini göze almak!
Sıkılıp ya da artık ihtiyacını karşılamadığını düşündüğün ‘eski'nin yerine getirdiğin ‘yeni'nin iki gün sonra sana vazgeçtiğini mumla aratmayacağı belirsizliğine heyecan, umut ve tabi ki büyük beklentilerle teslim olmak!
Alışkanlıklar var…
Bağlar, paylaşımlar söz konusu…
Tercihler gündemde!
Her seçimin aynı zamanda bir vazgeçiş olduğunu hatırlatan endişe zilleri…
“Nereden çıktı şimdi değişim. Rahatımızı bozma” diyebilirsiniz… Ya rahatınızı bozacaksınız bir zahmet ya da özene bezene kurduğunuz düzen elinizden gidecek!
İnsan değişmedikçe, değişime direndikçe aslında bir parça ‘ölmeyi' kabul etmiş gündemin gerisinde kalmayı göze almış demektir.
Sancılıdır değişim… Hiçbir doğum sancısız olmaz zaten.
Kalbin ‘Dursun herkes durduğu yerde' derken aklın ‘Değişmek lazım' diye diye beynini kemiriyorsa iki arada bir derede kalışında kaderin şekilleniyor demektir.
Şimdi birileri için ‘hep birlikte tarih mi olalım', ‘ ‘yeniden doğarak' yola devam mı edelim'e karar verme zamanı…
Kimden sebep mi bu yazı?
Kıyamadıkları, kuş başı yapmak istedikleri bir yana Özcan Işıklar, üçüncü dönem Belediye Başkanlığı istiyorsa ezber bozan bir ekiple, yenilenmiş fişek gibi bir kadro, dinamik, hareketli farklı yüzlerle meydana çıkmak mecburiyetinde. Dengenin Allah'ını kurarak, ustalık teklifini Silivri halkına sunmak durumunda...
Işıklar zoru başaramazsa, Silivri halkının kolayı yapma riski girdiği son iki seçimden çok daha yüksek!

BU, NE ÜLKÜCÜLÜK, NE DE MİLLİYETÇİLİK!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evi önünde protesto eylemi gerçekleştiren Üsküdar Ülkü Ocaklarının hareketini kınamadan geçemeyeceğim. Görüntüleri izlerken utanç duydum. Devlet Bahçeli, inşallah aynı hissiyatla görevden almayı gerçekleştirmiştir. Bir siyasetçinin evi, dahası bir kadının kapısında... bu kadar çirkin bir hareketi kendine yakıştıranlardan; MHP'liyim diyen, Ülkücüyüm diyen herkes utanmalı. Geçmiş olsun Meral Akşener ve Türk siyaseti adına bu yakışıksız görüntüler, hareketler son olsun inşallah!

AK PARTİ'DE ADAY ADAYLIK BAŞVURULARI
AK Parti'den yerel seçimlerde aday adayı olacak kişiler 5-12 Kasım 2018 tarihleri arasında başvurularını yapmaya başlayacaklar. Aday adaylığı için yapılacak başvuralar sonrası temayül yoklamaları yapılacak.
Gündeme gelen değerlendirmelere göre;
*AK Parti Teşkilat Başkanlığı'nın belirlediği seçim takvimine göre bazı büyükşehir belediye başkan adayları ile Doğu ve Güneydoğu illerine ilişkin adayların isimleri erken açıklanacak. Aday adaylarında aranacak özellikler şöyle sıralandı: “Kirlenmemiş, mütevazı, angaje olmayan ve güler yüzlü.”
* AK Parti Teşkilat Başkanlığı, şu ana kadar büyükşehirlere kimlerin aday gösterileceği konusunda uzun soluklu çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini vurgulayarak, “Çok sayıda AK Partili, bilmediği seçim bölgelerine tebdil-i kıyafetle giderek halkın nabzını tuttu. Kimlerin aday olması halinde oy verecekleri sorusu yöneltildi. Aday olmayı düşünmeyen isimler de çıktı bu incelemede” görüşünü dile getirdi.
***
19 Ekim'e kadar da CHP'nin aday adaylığı süreci işlemeye devam edip, 11 gün sonra tamamlanacak...
İyi haftalar...

YORUM YAP