Sevginar Sali

Son söz Soylu'nun mu?

AK Parti Silivri’de kongre heyecanı sürüyor. Kongrede ilçe başkan adayının ismi ve bu belirlendikten sonra oluşturacağı yönetimle yapacakları dışında merak edilen fazla bir şey yok aslına bakarsanız. Tek adayla gidileceği için kongreye teşkilat yerine partinin üst mercileri alternatif isimler arasında sıkı bir ön değerlendirme sürecinde. Dün AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu İstanbul’da değişmesi gündemde olan 14 ilçenin başkan adaylarıyla istişarede bir araya geldi. Hüseyin Turan, Rıfat Kutlu, Bulut Banazılı Silivri ilçe başkan adayları olarak Soylu’yla buluştu. Kesin sonuç için bugüne işaret edildi.
Soylu’nun kararından korkuyorum… Tahir Sert’i ‘yerel aday’ diye Silivri’ye gönderen isim. Sadece bu değildir de temelde böyle… Ezber bozduğu için (en azından benim için) mi bilmiyorum bana göre doğru bir tercih değildi. Tahir Sert’i halen daha AK Parti adına gösterilebilecek en doğru başkan adayı olarak değerlendirenleri ağzım açık dinliyorum. Hadi onu da geçtim belki en doğru isim oydu ama o seçim çalışması ve başkan adayının konuşmaları mağlubiyetin hazırlayıcısı oldu. Bundan mı kaybetti yoksa Işıklar kazandığı için mi? Kişiden kişiye ne yapıp, yazarsak yazalım konu hakkında düşünce değişiklik özelliği korunacak.
Nitekim Süleyman Soylu’ya kaldıysa bu iş yine bir sakatlık çıkabilir! Olması gerekenin Hüseyin Turan olduğunu yazdım, hala öyle düşünüyorum. Tabi bu benim bakış açıma göre. Yeni bir isim, başka bir kişiyi destekleyenlere de saygı duyuyorum. İnandığım şeyleri haklı çıkmak uğruna da olsa değiştirmek elimden gelmiyor. Hayırlısı olsun herkes hakkında… İnsanların sizinle ilgili algısı, hayatta başarı ve başarısızlık da değişebilen durumlar; çalışmanız ve çabanız nispetinde.

BAŞSALIĞI
Esra Selimoğlu dün babaannesini kaybetti. Merhumeye Allah’tan Rahmet tüm sevenleri ve yakınlarına başsağlığı ile sabır diliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ
Aslolan yola çıkmaktır.
Arkanda gölgen kan ter içinde kalıyorsa sana yetişmek için, sen yolunu bulmuşsun demektir.
• İçindeki Bana Dokun - Hüseyin Cengiz

YORUM YAP