Sevginar Sali

Son iki...

Öyle sanıyorum artık; 2020 ne yapıp edip, yüzümüzü güldürmemeye yeminli! Aldıkların, verdiklerin… bu güne kadar yaşattığın her şeye tamam da; şunun şurasında son iki ayın kaldı, verdiğin hasarı hafifleterek gitsen diyorum…

Toplum sağlığı felaketi, depremler, savaşlar, ekonomik krizler… En yakınımızdakilerden bile tedirgin kaçışlar…

Sağlıklı hiçbir şeyimiz kalmadı herhalde geriye…

Virüsün aşısı bulunsa dahi (ki görünürde o da yok) yarattığı toplumsal tahribatı miras aldık bile!

Kendinize, sevdiklerinize, elimizde geriye kalan her güzel şeye çok iyi bakın.

Bugüne dek hoyratça harcadığımız kıymetlerin, geri dönüşü artık çok zor!

GEÇMİŞ OLSUN

En son Silivri Kaymakamı Ali Partal da covid-19 test sonucunun pozitif çıktığını ve evinde tedavisine başlandığını kamuoyuna duyurdu. Tedbirler konusunda son derece titiz bir yaklaşım içindeydi ama yeterli gelmedi demek. Başta Kaymakamımız olmak üzere salgın ile mücadele eden tüm yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

KURTULUŞ YILDÖNÜMÜMÜZ KUTLU OLSUN

Bu ara tüm kutlamalar buruk, duygular kavruk, damağımızdaki tat acı… 98. Kurtuluş yıldönümün kutlu olsun Silivri. Allah bir daha hiçbir zaman esaret yaşatmasın, bağımsızlığımız taçlanarak sürsün. Kurtuluş mücadelesinde canını ortaya koyan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile tüm şehit, gazi ve vatanseverlerimizden Allah razı olsun.

AH KAHREDEN DEPREM GERÇEĞİMİZ

Prof. Dr. Naci Görür diyor ki; “Depremler yeryüzünün nabzıdır. Atmaması mümkün değil!” Bir insanın nabzının atmaması ölümüyle eş değer olduğuna göre; dünyayı depremsiz düşünemeyiz. Asıl düşünmemiz gereken de demeyeceğim artık harekete geçmekte çok bile geç kaldığımız konu; sağlam yapı meselesi… Bir bina yerle bir olurken bitişiğindeki tüm azameti ile ayakta duruyorsa depremin değil kötü binaların can aldığının tartışılacak bir tarafı kalmamıştır.

Geçmiş olsun İzmir, geçmiş olsun Ege, geçmiş olsun Türkiye ve Yunanistan…

Bugün hissettiğimiz acıdan daha büyüğüne davetiye çıkartmamak adına harekete geçmeliyiz, acilen… Ama şunu da biliyoruz ki bu ne vatandaşın bir başına, ne bir ilçe ya da İBB'nin devletin güçlü desteği ve sağladığı imkânlar olmadan GERÇEKLEŞTİRİLEMEYECEK!

Devlet yara sarmak konusunda değil, yaraların açılmamasında öncü olmalı; her şeyi bir kanara bırakıp acil sorunlarımıza odaklanmalıyız…

Maske+Mesafe+Temizlik… Çok dikkatli olun, ruhunuzu beslemeyi ihmal etmeyin, sağlıklı bir hafta diliyorum…

YORUM YAP