Yılmaz: Lütfen köstek olmayın, destek olun

Yılmaz: Lütfen köstek olmayın, destek olun

2.11.2020 14:22:15

Kasım Ayı meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Volkan Yılmaz, İzmir depremi dolayısıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi vatandaş ve siyasetçilerden konu ile ilgili anlayış ve de destek beklentisinin altını çizdi.

Kasım meclisinin açılışını yapan Başkan Volkan Yılmaz, deprem, doğal afet risklerini azaltma, Kentsel Dönüşümün önemine dikkat çekerek vatandaştan anlayış göstermesini, meclisten destek vermesini istedi.

YILMAZ: ATATÜRK'ÜN MUASIR MEDENİYETLERİN ÜZERİNE ÇIKMA HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA EMİN ADIMLARLA GELECEĞE YÜRÜYORUZ

Silivri Belediyesi 2020 Yılı Kasım Ayı I. Birleşimi I. Oturum toplantısının açılışını gerçekleştirilen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, konuşmasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak şu ifadelerle başladı: “Öncelikle geçtiğimiz yüzyılın, bir öncesi asrın en zor, en meşakkatli, en cesaretli Milli Mücadelesi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman Türk ordusu tarafından dünyanın en güçlü diye ifade edilen emperyalist ve işgalci ordularına karşı verildi. 1919 yılında Samsun'da başlayan Milli Mücadele, 1923 yılı Ankara'da Türkiye Cumhuriyeti devletinin yönetim şeklinin Cumhuriyet olacağı, hür ve bağımsız yaşayacağı şekilde nihayetlendi. Bu vesileyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını bir kez daha kutluyorum.

Cumhuriyetimizin 100. Yılına giderken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda, bizler de 2023 yılında lider ülke Türkiye ülküsüyle emin adımlarla geleceğe yürüyoruz. Atatürk ve kurucu kahramanları rahmet ve şükranla anıyorum.”

“İHMALLERDEN DOLAYI YAŞANAN FELAKETLERLE YİNE YASTAYIZ”

İzmir depremine değinerek sözlerini sürdüren Başkan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Kasım toplantısında daha güzel gündemlerle bir arada olmak isterdik anacak malumunuz olduğu gibi ihmallerden dolayı yaşanan felaketlerle millet olarak yine yastayız. Gündemimizde beş bin yaralı, yaklaşık bine yakın vatandaşımızı kaybettiğimiz Düzce depremini anmak vardı, merkez üstü Ege denizi açıklarında olan son depremle sarsıldık. 80'e yakın can kaybımız, bine yakın yaralımız var. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yarılılara acil şifalar diliyorum.

“YALNIZDA KONUŞUYOR OLMAKTAN SIKILDIM”

Hem ilçe, hem İBB meclisinde, hem bir araya geldiğimiz toplantılarda Deprem Risk Yönetimi, Kentsel Dönüşüm gibi konuları uzun uzadıya konuşuyoruz. Yalnızca konuşuyor olmaktan sıkılan bir siyasetçiyim.

“PROVOKATİF PAYLAŞIMLAR ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ BİRLİK BERABERLİĞİNİ BOZAMAYACAK”

Hepimizi üzen bir konu da depremin doğa felaketi neticesinde gerek sosyal medyada, akıl ve ruh sağlığı yerinde olmayanlara bir şey demiyorum, provokatif paylaşımların bu ülkenin birlik beraberliğini bozamayacağını, herkesin bu konuda aklıselim hareket edeceğini, ayrıştırmaktan çok bizi birleştireceğine inanıyorum. Acımızın ortak. Milletimizi ayrıştıramazlar.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Bu felaketleri yaşamama adına yapmamız gerekenleri ifade ederken Silivri Belediyesi olarak da vatandaşlarımız şunu sorabilir: “Siz iyi güzel söylüyorsunuz da Silivri Belediyesi olarak Kentsel Dönüşüm adına siz ne yaptınız?” Göreve geldiğimiz günden beri Silivri ve İstanbul'un çok ciddi bir deprem riskiyle karşı karşıya olduğundan hareketle hızlı bir şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın tüm belediyelerden istediği Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesini bitirdik sayılır. Bu, şehirlerin afet (deprem, sel) risk haritasının çıkarıldığı ve kentsel dönüşüme hangi ev, sokak, caddeden başlanacağını gösteren ayrıntılı bir çalışma. Buna bir yılı aşkındır çalışıyoruz. İhale ettik. Son aşamaya gelindi. Salgın nedeniyle biraz gecikmeler yaşandı.
Silivri Belediyesi olarak tüm siyasi partilerin başkan vekilleriyle görüştük. Bir şirket kurduk. Silivri Belediyesinin, kentsel dönüşüm hamlesinde bir öncü aktör olmasından hareketle tüm siyasi partilerden birer üye istedik. Meclis üyelerimiz daha sonra bu şirketi belediyeye hibe etmek şartıyla kurdu, bu şirketle Silivri'deki dönüşüm hamlesine soluk olalım istiyoruz. Şirketimiz kuruldu ve çalışmalarına başladı.

“BEN BEDDUALARLA DEĞİL, HAYIR DUALARLA ANILAR BİR BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM”

Bu dönem için 3.5 yıllık bir görev süremiz kaldı. Bu süre içinde ne yapıp yapamayacağımızı hep beraber göreceğiz. Ben beddualarla değil, hayır dualarla anılar bir belediye başkanı olmak istiyorum. Şehir merkezinde biri yakama yapışıp, “Bu depremde siz ne yaptınız?” diye sorduğunda benim ona verecek cevabım olmalı. Hz. İbrahim'i yakacak ateşe su taşıyan karınca misali on, yüz, bin daire mi olur bunu zaman gösterecek ama bir şeyler yapmış olmamız için çalışmalarımız devam edecek.

VARNALI KONUTLARINDAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE ENGEL

Bizi üzen bir konu da şu; kentsel dönüşüm çalışmalarına başladığımızda Silivri'nin en eski bina stoklarından olan Varnalı konutlarında 68 tane daire var. Bu arkadaşlarımız belediyemize çok geldi gitti. Müteahhit arayışları oldu. Sonuç alamayıp bizden yardım talep ettiklerinde esasen şirket kurmaya karar verdik. 6 Aydır bu 68 daire ile uğraşıyoruz. 64 tanesi onayladı, imzaları attı ve tebligatlar yapıldı. Dört daireyi elinde bulunduran iki kardeşi belediye davet ettim, yüz yüze görüştük, kendilerine bu sosyal yaranın ahlaki, hukuki yanının bir de vicdani yanı olduğunu ifade ettim. Israrla daire başına ödenmesi gereken 70 bin TL'nin kendileri tarafından ödenmeyeceğini ve hukuki süreci devam ettireceklerini ifade ettiler.

“TAŞKIN ALANINDAKİ BİNANIZIN YERİNE YENİSİNİ YAPAMIYORSUNUZ”

Silivri'nin jeolojik yapısı bakımından riskli alanları var ama şöyle de bir açmazı var; 16 bin 500 hektarlık imara açık alanda, birçok alanın jeolojik etütleri yapılmadan imara açılmış. CHP'nin daha önce soru önergesi olmuştu; taşkın alanlarının bitirilmesi hakkında. İBB, Silivri'nin mikro çalışmasını yapacağını söyledi. İhalesi 6 ay sürecekmiş, 1.5 yıl da çalışma toplam 2 yıla uzayacak gibi görünüyor. Biz bunu beklemedik Silivri Belediyesi olarak şuan sahil bölgesi ve taşkın alanların zemin etütlerine başladık. Bakanlıkla görüştük, oraya hazırladığımız raporları teslim edeceğiz. Şöyle düşünün taşkın alanında olan 5 katlı bir binada oturuyorsunuz. Şuan isteseniz bile yıkıp yerine yeni bina yapamıyorsunuz. O tabutlukta oturmaya devam ediyorsunuz. Bu hızlı bir şekilde çözülmeli. Kentsel dönüşüm çalışmalarının yanında imar çalışmalarını da beraberinde götürüyoruz.

“VATANDAŞLARIMIZDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”

Vatandaşlarımızın incelenme talebiyle belediyemize 268 tane müracaatı var. Bakanlığın yaptığı inceleme sonucunda bu binaların birçoğuna yıkım kararı çıkmış. 223 adet binayı biz yıkmışız. Burada vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Bakanlığın, ‘çürük, oturulamaz' dediği bina için bize gelip ‘Binamızı neden yıkıyorsunuz?” diye feryat figan ediyorlar. Biz insan odaklı ve insan hayatını önemseyen bir anlayışla bu binaları, yasanın verdiği yetki çerçevesinde yıkmaya devam edeceğiz.

“LÜTFEN KÖSTEK OLMAYIN, DESTEK OLUN”

Tüm siyasi partileri, siyasi münazaralardan bağımsız bir şekilde deprem konusunda Silivri Belediyesi ve meclisine destek olmaları gerektiğini düşünüyorum. ‘Belediye Başkanı Volkan Yılmaz bu işleri belli bir noktaya getirirse siyasi rant elde eder, siyasi başarı olarak hanesine yazdırır' diyerek kentsel dönüşüm ve deprem konusuyla ilgili yapacağımız çalışmalara lütfen köstek olmayın, destek olun. Ben Silivri'de yaşayan hiçbir vatandaşın ve meclis üyesinin olaya o pencereden bakmayacağına tüm kalbimle inanıyorum. Bize vereceğiniz destek için hepinize çok teşekkür ediyorum.”

ÖNEMLİ GÜNLERE DEĞİNDİ

Önemli günlere değinen Başkan Bey, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Kasım ayı içerisindeki önemli gün ve haftalara kısaca değinmek istiyorum. Türkiye'nin Misakı Milli sınırları içinde verdiği mücadelede 1 Kasım 1922 tarihi Silivri'nin düşman işgalinden kurtulduğu gün. 1 Kasımı kutluyor, tüm Kuvayı Milli kahramanlarını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyorum.

1-7 Kasım Türk Harf İnkılabı Haftasıdır. Türk dilinin güçlü bir şekilde kullanılması, “Bizim ahenkli zengin dilimiz yeni Türk harfleriyle kendini gösterecektir” ifadesi Mustafa Kemal'in çok önemli. Yine tüm servetini Türk Dil Kurumuna bağışlaması da esasında bunun ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor.

10 Kasım, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal'in ölüm yıldönümü. Bir kez daha kendisine, hem eserleri hem bizlere kattıkları için şükranlarımızı ifade edelim.

15 Kasım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin 37. kuruluş yıldönümü. Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ve tüm Kıbrıs şehitlerini rahmet ve minnetle anıyorum. KKTC'de yapılan seçimler sonucu yeni seçilen Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar'a görevinde başarılar diliyorum.

“SİLİVRİ'DE EĞİTİM CAMİAMIZIN EMRİNDE BİR BELEDİYE BAŞKANIYIM”

24 Kasım, Öğretmenler Günüdür. Herkesin hayatında unutamadığı insanlar var. Öğretmenler de o unutulmayan insanlar arasında. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında hepsinin öğretmenler gününü tebrik ediyorum.

Silivri'de eğitim camiamızın emrinde bir belediye başkanı olduğumu ifade etmek istiyorum.

“BİZİ ÜZEN KAYIPLAR YAŞADIK”

Bu ay içerisinde meydana gelen ve bizi üzen vefat haberlerimiz de var. Kendisini tanımaktan mutlu olduğum 57. Hükümet döneminde Sağlık Bakanlığı yapan, bilim adamı, iyi bir siyasetçi, dürüst, kişilikli, kimlikli bir devlet adamı olan Osman Durmuş'u kaybettik. Kendisine rahmet, kederli ailesine de başsağlığı diliyorum.

Yine eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ı kaybettik. Kendisine rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum.

Geçen yıl da burada anmıştık, Bulgaristan Türklerine uygulanan zalim politikalara karşı önemli bir başkaldırılardan birini yapan, kıymetli dostum, tanımaktan mutlu olduğum, Türkiye'yi uluslararası arenada olimpiyat şampiyonlarına başarıya taşıyan Naim Süleymanoğlu'nu üçüncü ölüm yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyorum.” 

YORUM YAP