Aşkın, MHP’nin hassasiyetlerini ortaya koydu

Aşkın, MHP’nin hassasiyetlerini ortaya koydu

2.11.2020 13:43:16

Silivri Belediye Meclis Toplantısında MHP Grubu adına söz alan Sultan Aşkın, Kasım ayı içerisindeki önemli günleri günümüz gelişmeleri ile harmanlayarak mesajlarını verdi.

Silivri Belediyesi Kasım Meclisi ilk birleşimini Volkan Yılmaz Başkanlığında Pazartesi günü gerçekleştirdi.

AŞKIN: TÜM TÜRKİYE'NİN OLDUĞU GİBİ BİZİM DE KALBİMİZ İZMİR'DE ATIYOR

MHP Grubu adına söz alan Sultan Aşkın, İzmir depremi ile ilgili duyarlılıklarını ortaya koyarak başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm Türkiye'nin olduğu gibi bizim de kalbimiz İzmir'de atıyor. Ege Denizinde, İzmir'in Seferihisar İlçesinde meydana gelen deprem yüreğimizi yaktı. Afetin ideolojisi ve siyaseti olmaz. Bundan nemalanmaya çalışan kışkırtıcı odaklara da gerekli cevap milletimiz tarafından verilir. Milletimiz tek yürek olarak depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Belediyemizin Arama Kurtarma Ekipleri de, Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın talimatıyla İzmir'de afet bölgesine giderek orada verilen mücadeleye destek olup, kurtarma çalışmaların katıldılar. Ben de Belediye Başkanımızın şahsında ekipte görev yapan arkadaşlarıma halkımız adına şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.”

SİLİVRİ'NİN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜNE DEĞİNDİ

1 Kasım Silivri'mizin kurtuluşunun 98. Yıldönümü Aşkın'nın değindiği ikinci başlık olurken sözlerini şöyle sürdürdü: “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilerimizi ve bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

ACİL ŞİFA VE TAZİYE MESAJLARI

Kovid-19 testi pozitif çıkan Kaymakamımız Ali Partal ve onun nezdinde bu salgın sebebiyle tedavi gören devlet büyüklerimiz ve diğer tüm hastalarımıza geçmiş olsun dilekleri ve acil şifa temennilerini ileten Aşkın, “21. Dönem Milletvekilimiz ve Sağlık Bakanımız değerli büyüğümüz Osman Durmuş'a, TBMM Anayasa Komisyonu Eski Başkanı Burhan Kuzu ve geçmiş dönem Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet ailesi ve tüm sevenlerine sabır ile başsağlığı diliyorum” şeklinde taziyelerini de ifade etti.

“TÜRK HARF DEVRİMİ VE HAFTASI KUTLU OLSUN”

1-7 Kasım Türk Harf Devrimi Haftasına konuşmasında geniş bir paragraf ayıran MHP Grup Sözcüsü açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi “Türk milletinin milli dili ve milli benliği bütün hayatında hakkim ve esas kalacaktır. Bizim zengin ve ahenkli dilimiz yeni Türk harfleriyle kendini gösterecektir” ve devamla “Bugün yapmak zorunda bulunduğumuz çok değerli bir iş daha vardır: yeni Türk harflerini çabuk öğrenmek… Kadına, erkeğe, hamala, sandalcıya, bütün yurttaşlara öğretiniz… Bunu yurtseverlik, ulusseverlik görevi biliniz.”

Atatürk, yeni harflerin öğretilmesi için yurt gezilerine başlamış, gittiği pek çok yerde kara tahtanın başında harfleri yazmış, yazdırmıştır. Harf İnkılabı, kolay okuyup yazma olanağı sağlamasının yanında okuma alışkanlığını da arttırmış ve yaygınlaştırmasına zemin hazırlamıştır. Aslında harf İnkılabının en önemli yönü, yeni başlayacak olan Kültür İnkılabının temel yapısını oluşturması ve de Türk kültürünün gelişmesine imkan vermiş olmasıdır. Türkiye'de yapılan harf devrimi, diğer Türk cumhuriyetlerine yakınlaşmayı, Türk dillerine uyumlu bir yazı sistemi oluşturup ortak bir alfabe kullanılmasını da beraberinde getirmiştir. Bir kez daha Türk Harf Devrimi ve Haftası kutlu olsun.”

“FARKINDALIK VE TEDBİRLERİ ARTTIRMALIYIZ”

6 Kasım Dünya Şehircilik ve 12 Kasım da Afet Eğitimi Hazırlık günlerine değinerek sözlerine devam eden Sultan, “Son yaşadıklarımız ile bu iki günün önemi maalesef daha net anlaşılıyor. Deprem riskini en aza indirecek yapılaşma ile afetler karşısında alacağımız tedbir ve mücadeleye ilişkin farkındalığımızın acil bir şekilde arttırılması zaruretini şu günlerde bir kez daha idrak etmek zorunda kaldık maalesef” dedi.

“10 KASIM BİR YAS GÜNÜ DEĞİL HATIRLAMA VE BİLİNÇ TAZELEME GÜNÜDÜR”

10 Kasım Atatürk'ün ölüm günü ve 10-16 Kasım Atatürk Haftasına yönelik açıklamalarını sürdüren MHP Grup Sözcüsü, “ 10 Kasım bir yas günü değil hatırlama ve bilinç tazeleme günüdür. Zira Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca Türkiye'nin kaderini tayin etmekle kalmamış, mazlum milletlere ve emperyalizme karşı direnen toplumlara da heyecan ve ilham kaynağı haline gelmiştir. Gazi Mustafa Kemal her şeyden önce inanmış bir Türk milliyetçisi olarak milletimizi parlak bir geleceğe götürme ülkü ve amacından asla ayrılmamış ve bunda da vazgeçmemiştir. Atatürk inanmış bir Türk Milliyetçisi, çağını kavramış bir inkılapçı, değişim dinamiklerinin yönünü iyi okumuş, bölgesel ve kültürel gelişmeleri milli gerçeklere uygun şekilde yorumlamış bir siyaset dehasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. Yıldönümünde aziz Atatürk'ü rahmet, şükranla, saygıyla anıyorum. Ruhu şad, mekanı Cennet olsun. Genel Başkanımız Devlet Bahçelinin de ifade ettiği gibi “Herkes bilmelidir ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'dir, Türk vatanını istiklal ufkudur” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLER GELECEĞİN BÜYÜK TÜRKİYE'SİNİN GÜVENCELERİ, TÜRK MİLLETİNİN UMUT VE AYDINLIK YÜZLERİDİR”

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne değinen Aşkın, “Atatürk diyor ki; “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” Öğretmenler geleceğin büyük Türkiye'sinin güvenceleri, Türk milletinin umut ve aydınlık yüzleridir. Millet mekteplerinin açıldığı, rahmetle andığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu müstesna günde, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyor; görevlerini sürdüren öğretmenlerimize başarılar diliyor, şehit düşmüş ve bir nedenle hayatlarını kaybetmiş olanlara da Allah'tan rahmet, emekli öğretmenlerimize ise uzun ve sağlıklı bir ömür temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“KADINA ŞİDDET BİR İNSANLIK MESELESİ”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü için de açıklamalarında büyük bir paragraf ayıran Aşkın, “Kadına yönelik şiddet, insanlığın ortak ve büyük sorunlarından biri, bir insanlık meselesi. Kadının hayatın her alanındaki rolünü ve önemini artırması, modernizmin insanı bencilleştiren şartları, medya, savaşlar ve daha birçok gelişme, bu meseleyi acil şekilde çözülmesi gereken bir sorun olarak önümüze çıkarıyor. Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde, unutmaklayım ki bu mesele sadece kadını değil; ailesi ve toplumu da derinden ilgilendiriyor.

Kadın; her şeyden önce ailenin temel direği, toplumun temel taşıdır. Kadına yönelen şiddet, bütün bir hayatı yaşanmaz hale getirir, toplumun nefes alması, gelişmesi imkansızlaşır.

“Kadına yöneliş şiddet insanlığa ihanettir”. Kadınlarımızın yani geleceği şekillendiren insanların daha adil, huzurlu, güvenli bir dünyada yaşayabilmesi ve takvimlerimizden 25 Kasım'ın çıkabilmeyi ümit ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

 

 

YORUM YAP