Sevginar Sali

Siyasi ilişki!

İstanbul'un zirvesinden, belirsizliğin dibine… Ölmüşsünüz de ne Cennetin kapıları size açılıyor ne Cehennemin; arafta kalmış gibi hissediyorum onu görünce… Önce aklını bulandırdılar, sonra elini kolunu bağladılar, ayaklarına “Git” dediler… Ne aklı, ne kalbi kabul etmedi muhtemelen ama belirsizliği hak gördü Kadir Topbaş'a 15 yıl hizmet ettiği siyasi anlayış…
Suçu varsa söyleyin biz de bilelim, ceza verin!
Kabahati yoksa bu itibarsızlaştırma pek hazin…
Silivri, İBB Başkanı olduğu dönemlerden daha yakın temasta Topbaş'la… Geçtiğimiz gün de Topbaş, aynı dönemde Başkanlık görevinde bulundukları Hüseyin Turan ve dönemin başkan yardımcısı Metin Karakaş ile Silivri'nin yeni Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.
Karakaş ve Turan'ın ki Topbaş'a vefa ve olması gereken, hepimizin üstlendiği görevler ne kadar büyük ya da küçük olmalarından bağımsız geçicidir, esas tutulan insani değerlerin muhafazası olmalı.
Yılmaz'ın konuya ilişkin siyasi misyonu fazlaca olmamakla birlikte insanlık vasıflarından pek taviz vermediğinden talep edilen randevuya ne getirir, ne götürür hesabı üzerinde uzun uzadıya durmadan olumlu yanıt verdiği aşikar. Silivri siyasetinin ‘Kara Murat'ı olmaya epey kararlı görünüyor!
Kadir Topbaş'ın AK Parti'deki gidişatta bakıp mutluluktan kendinden geçtiğini düşünen yoktur. Ama bulunduğu görevler ve halen sürdürdüğü sorumluluklara bakılırsa farklı bir yere gideceği de mümkün görünmüyor.
Mevcut durumda Metin Karakaş'ın sosyalleşmek ve vefa namına sevdiği büyükler ve dava arkadaşlarının başını yakma olasılığını alevlendirenlerin elinde ateşi harlamak için pek çok odun bulunuyor…
AK Parti'den kopup da farklı siyasi kulvarlarda çıkış arayacağı söylenen Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan, Recep Tayyip Erdoğan'dan hiçbir şey öğrenememiş… (Bu göreceye göre iyi ve kötü değerlendirilir de ben getirdiği eksiden söz edeceğim galiba…) Böyle bir hareket doğru planlamanın yanında büyük cesaret istiyor. Hedeflerini erken açıklayıp, adım atmakta geciken parti kuruluşları, vakti gelip geciken doğum gibi kötü bir sonuca doğur ilerliyor…
Siyaset ve siyasetçi ilişkisini sevgili durumuna benzetiyorum… Sevgililerden biri ilişkiyi bitirmeye karar vermiş diğeri kendi kendine devam edebileceğini düşünüyor. Siyaset sizi bıraktıysa siyasetçi olmaya devam edemezsiniz… Ayrılığı kabullenemeyecekseniz ilişki yaşamaya kalkmayın! Çünkü her şeyin bir sonu var, o son gelmeden doğru düzgün sürdürebileceğiniz bir konuma evrilmediyseniz; zorla güzellik olmayacağını bilinciyle davranın en azından.
Uzun lafın kısası; siyasetçi dediğiniz cesur, hatta yerine göre gözü kara olamıyorsa kazanacağı pek çok savaşın seferine çıkmadan mağlubiyet ve kaybetmeyi kabul etmiş sayılır.
Sanırım Silivri kamuoyu CHP'yi tartışmaktan bitap düştü, gözler yine belediye başkanı ve ilişkilendirilebileceklere büyüteçle çevrildi.
CHP'ye ilişkin son bilgileri de geçeyim; delege seçimleri değerlendiriliyor… Suna Göçengil, kongrede aday olup olmayacağı hususunu henüz netleştirmediğini ifade etti. Yani varsayıldığı gibi aday değil mevzusu söz konusu değil şimdilik.

YORUM YAP