Sevginar Sali

Siyasette dokunan kazanır

2 Aralık'ta ani bir kararla, 24 saat kala CHP İstanbul il ve tüm ilçelere ilişkin kongrelerin iptalinden etkilenen Silivri dün 11. genel kurulunu gerçekleştirdi. Kalabalık vardı ancak heyecan da coşku dozu da düşük bir genel kurul olduğunu belirtmek lazım. Yer yer Süleyman Çelebi ve en çok da Bihlun Tamaylıgil'in ateşli söylemi esnasında bir kıpırdanma oldu ancak o da fazla uzun süre devam etmedi.

TÜRKİYE'YE İLE KIYASLAYINCA, SİLİVRİ MASUMİYET ABİDESİ KALIYOR
Türkiye'nin durumuna bakınca Silivri ile ilgili eleştiriler tüm hükmünü yitiriyor… Silivri de, CHP aslına bakarsanız Türkiye ortalamasının çok üstünde iyi bir iş başardığı karnesiyle dolaşırken, daha fazlasını sağlamak ve beklemek bana anlamlı gelmiyor.

“BİRBİRİMİZİ YEMEYELİM!”
CHP'li vekillerin anlaşmışçasına “Birbirimizi yemeyelim, kol kola girelim iktidara yürüyelim” mesajını vermesi Silivri'de örgüt düzeyinde yaşanan sancıların İstanbul ve Türkiye genelinde eksik olmadığını aşikar etti.

ESNAF BAŞKANLARININ GENEL KURUL KATILIMLARI
Kongreye ilişkin gözlemler hususunda; kıran kırana bir mücadele yürüten Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayları üzerinden muhakkak söylenmesi gerekenler var. Şöyle ki CHP'nin genel kuruluna ekibi ile gelen ve 2009 seçimlerinde CHP'nin meclis üyesi aday adayı olan Nuray Koçer oturmak için salonun en arka bölümünü seçerken, ‘AK Partili olmakla' ya da AK Parti'nin sembol isimlerinden ‘Metin Karakaş'ın adamı' şeklinde (Çalış, bu durumu kesin bir dille karşı çıkıyor) eleştirilen Alparslan Çalış, en önlerde yerini aldı. Biri CHP'liliğini insanların gözlerinin içine sokmamak gayretinde, diğeri ‘size uzak değilim' hatta ‘sizden biriyim beni kabul edin' algısını besleme çabasında bir hava yarattı.

ALTAY: SİYASETTE DOKUNAN KAZANIYOR
Esnaf Başkan adayları epey uzun süre takip etti de genel kurulu, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay'ın konuşmasından önce ayrıldılar yanlış hatırlamıyorsam. Altay'ın, “Bütün kapıları çalın. Propagandaya gerek yok. İçtenlik ve gülen yüzle yaklaşın. Siyasette dokunan kazanıyor. İnsanlara dokunun” konuşmasında verdiği seçim tüyolarına ilk etapta en acil ihtiyaç duyan onlar…

İLÇE BELEDİYELERİ KAPATILIYOR MU?
Genel kuruldan yansıyan bir diğer önemli başlık Başkan Işıklar'ın “80 milyonun sadece bir kişiyi seçmesini istiyorlar” diyerek öne sürdüğü ilçe belediyelerinin kapatılma olasılığı… Olur muydu, olmaz mıydı derken beldeler gitti. Ardından köylerin tüzel kişilikleri sona erdi… İlk etapta sadece İBB başkanlarının seçilmesi devamında onların da ortadan kaldırılmasını öngören zihniyetin yeni projelerini hayata geçirmek için ne denli taraftar toplayacağını zaman gösterecek.

TEBRİKLER YÜCEGÖK
Gazetemiz köşe yazarı Ahmet Yücegök, CHP'nin dün gerçekleştirilen genel kurulunda hem ilçe asil yönetimine hem de il delegeliğine seçildi. Tebrik ediyor, başarılar diliyoruz…
Dünkü genel kurulda en çok teşekkür ve övgüleri güven tazeleyen Suna Geçengil aldı… Bizler de tebrik ediyor başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz..

YORUM YAP