Sevginar Sali

Siyaset ısınıyor

İYİ Parti geçtiğimiz günler İstanbul'da 39 ilçede sahaya indi. CHP İl Başkanlığı da bugün İBB'de kazandıkları tarihi zaferin yıldönümünde benzer bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Anneler-Babalar Günü derken siyaset üzerindeki ölü toprağını hızlıca ve etkili bir biçimde silkeleyip ateş hattına dönen ulusal siyasetin uzantılarında herkes üzerine düşeni yapmak için meydana çıkacak gibi duruyor.
AK Parti'de İl Başkanlığındaki değişikliği etkisinde farklı nüanslar sezilse de iktidar partisine yarışır düzeyi toparlamaktan daha epey uzak.
Silivri'de STK seçimleri salgın ile yaşanan ötelemeden kaynaklı bir yoğunluk içinde. Önümüzdeki aylarda daha önemli genel kurullar da gerçekleşecek. Değişiklik görünmese de ufukta seçim var ve seçimler her daim sürpriz potansiyelini barındırırlar içlerinde.

ACİL ŞİFALAR
Geçmiş dönem meclis üyelerimizden yaptığı resimler, yardımsever çalışmaları ve cana yakın kişiliği ile çoğumuzun daha da yakından tanıyıp sevdiği İnci Aydar, Pazartesi günü başarılı bir ameliyat geçirdi. Bir süredir mücadele ettiği rahatsızlık ile savaştan galip çıkacak güç ve acil şifalar diliyorum kendisine. Bu vesile ile sevenlerine de son durumu hakkında bilgi vermiş olalım. İnşallah sağlıklı bir şekilde yeniden aramıza döner.

ÖN YARGI!
Bir zamanlar dört oğlu olan bir adam varmış. Çocuklarının çok erken karar vermemeleri ve ön yargılı olmamaları için onları bu konuda eğitmek istemiş. Böylece her birini uzak bir yerde duran bir ağacın yanına gidip ona dikkatle bakıp incelemelerini ve yanına gelerek gördüklerini anlatmalarını istemiş.
İlk çocuğunu ağacın yanına kışın göndermiş, ikincisini ilkbaharda, üçüncüsünü yaz ayında ve sonuncusu sonbaharda ağacın yanına göndermiş.
Geri döndüklerinde hepsini bir araya çağırarak ne gördüklerini sormuş.
İlk çocuk ağacın çok çirkin, yaşlı, cansız ve kuru olduğunu anlatmış.
İkinci çocuk ağacın çiçekleri olduğunu, kokusuyla görüntüsüyle çok muhteşem olduğunu anlatmış. Üçüncü çocuk ağacın yeşil, meyvelerle dolu, çok canlı ve hayat dolu olduğunu izah etmiş.
Dördüncü çocukta hepsinin yalan söylediğini ağacın yapraklarının sarı olduğunu, yerlere döküldüğünü ağacın çıplak ve meyvesiz olduğunu belirtmiş.
Yaşlı adam çocuklarına gülümseyerek hepsinin haklı olduğunu çünkü her birinin ağacın yanına farklı mevsimlerde gittiğini izah ederek, onlara bir ağacı veya bir insanı kısa bir süre gördükten veya tanıdıktan sonra kesinlikle yargılamamaları gerektiğini anlatarak “Bir görüşte karar vermek ön yargılı olmak sizi hataya düşürür. Bu nedenle bir insan ya da bir olayı iyice inceledikten sonra karar vermelisiniz” dedi.
“Nasıl ki bir ağacı tanımak için ancak 4 mevsimi gördükten sonra bilgi sahibi oluyorsanız, bir insan ya da bir olay hakkında karar vermek için bir süre onu ön yargısız değerlendirip öyle karar vermelisiniz” diye konuştu oğulları ile yaşlı adam.
*Alıntı

YORUM YAP