Adil Sirkecioğlu

SIRTINI DÖNEBİLDİKLERİ

Yerel seçimlerin üzerinden bir yıla yakın bir süre geçti. Bu zamanda belli oldu ki partilerden, başkanlardan, kazanan-kaybedenden daha fazla meclis üyeleri konuşuldu. Geçmiş dönemin yıldızı Kandemir olarak hafızalara kazınmışken; bu dönemde yıldızlaşmak isteyenlerin, heveslenenlerin sayısı hayli fazla. Her yiğidin Silivri’ye faydalı olma şekli farklı olabiliyor. Saygı göstermek lazım.
Meclis üyelerimizin bu tutum ve davranışlarına bakarak beni yanılttıklarını kabul etmeliyim. Başkanlarını seçtiremeyen veya seçtirmek istemeyen diye iki gurupta değerlendirebileceğimiz meclisimizin değerli üyelerini daha tutarlı, ayakları yere basan, biraz da mahcup görmek isterdim. Onlar partilerinin kahramanı olmak yerine, bireysel kahramanlığı tercih ettiler.
Özetlemeye çalıştığım tanıma giren meclis üyelerini, gelişmeleri yakından takip eden okuyucularımın takdirine bırakıyorum. Bu günkü konumuz aykırılık sergileyenler değil liderlerinin, başkanlarının gönül rahatlığıyla sırtını dönebildikleri olacak. AK Parti de sırtını dönebildikleriniz, güvenebildikleriniz olup olmadığını başka bir yazıya bırakıp CHP’deki duruma bakalım.
Bilindiği üzere Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın hafta boyunca İspanya’da olmasından dolayı Devrim Uzun başkan vekilliği yaptı. Yoğun bir program ve gündem olmasına rağmen altından kalkmasını bildi. Duruşu ve yaptıklarıyla başkanını, partisini, gurubunu mahcup etmedi. Görevini layıkıyla tamamladığını yazabilirim. Hafta boyunca tüm etkinlikleri takip edemedim ama en ufak bir falso yaptığı kulağıma gelmedi.
Belediye başkanı-SİAD fabrika ziyaret programının geçen Salı gerçekleşen kısmına ben de katıldım. Işıklar’ı temsilen Uzun-Balcıoğlu-Aksu üçlüsü yer aldılar. Devrim Uzun sempatik yapısı ve mütevazi yaklaşımıyla acemiliğini kamufle etmesini bildi. Gelecekteki SİAD üyeliğinin temelinin atıldığını yazabilirim. Işıklar’ın eksikliği hissedilmedi desem abartmış olurum ama çok güzel temsil edildiğine inanmasını isterim. Bütün olumsuz gelişmelere rağmen Işıklar’ın sırtını dönebileceği meclis üyelerinin varlığıyla rahatlayabileceğini düşünüyorum. Eminim gördüğüm üçlüye başka isimler de eklenecektir. Darısı gereksiz dikilmeyi hizmet sananların başına.
SİAD üyeleri ziyaret programında bu hafta biz de varız. 24 Mart 2015 Salı günü Şen Yayla Plastikten sonra sanayi sitesinde Silivri Teknik Malzeme-Batman Makine-Samed Demir Çelik Ürünleri ziyaret edilecek. Misafirler Samed Demir’in yeni düzenlenen bürosunda ağırlanacak. Sürpriz ikramlar olduğunu yazıp davetli sayısını çoğaltayım. Sırtını dönebildikleriyle birlikte dikilenleri de bekleriz. Antep tatlısıyla bazı olumsuzluklar düzelmezse sırada Kilis İsot’u var. Benden söylemesi…
Bayan İlçe Başkanları’nın nezaket turları çabuk bitti. Yerini sert rüzgarlara bıraktı. Erkeklerin bayanlar tarafından alkışlanması güzel de, erkeklerin bayanlara gaz veriyor olmaları bir garip oluyor. Göçengil-Demiral ikilisinden Denizli horozu çıkmaz. Düşürüldükleri durumdan hızla uzaklaşacak bilgi ve beceriye sahip olduklarını düşünmek istiyorum. Bayan olarak eleştirdikleri gibi davranmaları yakışık bir davranış olmasa gerek.
Yanlış anlama, yanlış anlatma becerimizdeki artış hızını ve kabiliyetimizi faydalı konularda gösterebilsek ne güzel olurdu. Erkek egemen siyaset sahnesinde bayanların erkekleşiyor olmalarına sevinmek yerine üzülmemiz lazım. Hanım eli değen yerde farklılık beklemek hakkımız olmalı.
Yanlış anlatmayan, yanlış anlaşılmayan, sırtı dönülebilecek kalın.

YORUM YAP