Sevginar Sali

Silivri’ye ittifak adayı mı geliyor?

MHP, beklenenin üstünde hızlı bir giriş yaptı 2019 yerel seçim yarışına… Mesut Özdoğan, Ümit Beyatlı, Zahir Muslu belediye başkanlığı, Sibel Kazar (milletvekili aday adaylığından sonra) meclis üyeliği aday adaylığıyı ile gündemde ve bakalım daha kimler MHP'den yerel seçim iddiasını ortaya koyacak. Ama bence ortaya koydukları, vaat ettiği sürprizin yanında devede kulak kalır!
Silivri özelinde AK Parti ile CHP arasında gerçekleşmesi olagelmiş yerel yarışlarda MHP'den bir aday zar zor bulunur, yüksek beklentilerden uzak sürece dahil olurdu… Bu kadar aday adayının MHP'ye umut bağlaması boşuna değil. Nasıl değil?
Valla aldığım duyumlara göre AK Parti'nin aday adayları ve destekçileri üzerinde kasılmadık kas ve sinir bırakmayan aday belirleyememe süreci ‘ittifak'tan sebepmiş…
İstanbul Büyükşehir Belediyesine aday çıkartmayan MHP'e jest olarak AK Parti'nin 2-3 ilçede MHP ile ortak aday belirleme olasılığı gündemdeymiş!
Bu ne demek?
Misal Volkan Yılmaz, AK Parti-MHP'nin ittifak adayı olarak Silivri'ye Belediye Başkan Adayı olursa kimlerden oy alabileceğine bakalım?
MHP'den alır!
AK Parti'den almak zorunda! (Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Teşkilatımı uyarıyorum, kimse Cumhur İttifakı'na gölge düşürmeye kalkmasın.")
CHP'nin tepkililerinin desteğini kazanması olası!
İYİ Parti'nin içindeki eski MHP'liler ile aradaki mesafeyi kapatması çok zor bir şey değil!
DP ve SP tabanından destek görmemesi için hiç bir sebep yok!
Kadın seçmenin oyunu alır, apolitiklerin sempatisini kazanır, gençlere ulaşmakta sıkıntı çekmez!
Silivri'de belli bir siyasi etkiye sahip ancak bulundukları siyasi partilerde hak ettikleri değeri görmek ile ilgili sıkıntı çekenleri yanına alır!
CHP ve AK Parti'den adaylık bekleyenler dua etsinler de Volkan Yılmaz, ittifakın adayı olarak Silivri'ye gönderilmesin! Çünkü bütün hesapları bozulur, sil baştan bir süreç baş gösterir…
Daha bir yıl önce genel seçimler sebebiyle Silivri'nin altını üstüne getiren, yıllardır MHP Silivri İlçe Teşkilatın yüküne ortak olan, bölgenin nabzını yakından takip eden, Ankara ayağını boş bırakmayan Yılmaz'ın kendini anlatması hiç zor olmaz, kaldı ki mevcut siyasi tablodan sıkılıp da yeni heyecan arayanların sayısı hiç de az değil…
Bana soran olmaz ama yine de parlak fikrimi söyleyeyim; Ben Volkan Yılmaz'ın yerinde olsam 50 yaşında milletvekili olabilme ihtimalini 46 yaşında belediye başkanı olmaya tercih ederim. Maksat halka hizmetse ikisi de aynı kapıya çıkmıyor mu?
Enteresan gelişmelere gebe bir süreç var önümüzde, Allah yerel siyasi aktörlere güç ve sabır versin : )

YORUM YAP