Sevginar Sali

Silivri'nin 24 Haziran'ı

Seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz benzin fiyatlarının belli ki hiç dokunmadığı, korna sesleriyle hangi kuşları ürküttüklerini önemsemeyen, ateş ettiklerinde başkalarının ne düşündüğünü hiç umursamayan insanlar gerçeğimizle yüzleştik.
Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk başkanı oldu. Hayırlı, uğurlu inşallah ülkemiz için de çok faydalı olsun.
Silivri'de meydanlara dökülen AK Partilileri düşündüm! Erdoğan, Türkiye'de %52.50 oy oranı kazanırken Silivri'de netice %40.57! Aradaki 12 puanlık farkı kutlamış olamazlar!! ‘Biz sana layık olamadık Başkanım, kahrımızdan ne yaptığımızı bilemedik!' savunmasını şuraya iliştirelim ve devam edelim!
AK Parti'nin 1 Kasım'da Silivri oyu %39.9 iken 24 Haziran'da %32.95… Yani %6.69 oranında bir düşüş! AK Parti'nin Türkiye genelinde alınan oyu (%42,54) ile Silivri oyu (%32.94) arasındaki fark %9.6… Sahada çalışanları sayayım; eski ilçe başkanları, belediye başkanları, ilçe yönetimi, meclis üyeleri, milletvekilleri, yer yer günde ikişer bakan!
Bence AK Parti'nin Silivri'de yapacağı en son şey kutlama, Erdoğan'a kendilerini nasıl affettireceklerini düşünsünler! Bu partinin çıtasını her geçen gün yükseltmek yerine, neden düşürdüklerinin sebebini bulup bir an önce ortadan kaldırsınlar… Yoksa hep Erdoğan'ın zaferlerini kutlayacaklar hiç ortak bir başarıya imza atamayacaklar!
Dönelim CHP'ye… İlk defa Özcan Işıklar'ın yokluğunda bir seçim çalışması yapıldı gibi bir şey… 1 Kasım ile 24 Haziran parti oyları arasında %6.68'lik bir düşüş! Partinin Türkiye geneli oyu %22.64, Silivri'de oy oranı %34.52… Silivri'de CHP oyları Türkiye genelinin %11.8 üstünde. Cumhurbaşkanı adayları Türkiye genelinde %30.60 oy almış, Silivri'de %45.60…
CHP (%34.52) ve AK Parti'nin (%32.94) yerel oyları neredeyse kafa kafaya… Bana sorarsanız durum ikisi açısından da hiç parlak değil; konumunu korumaya çalışan iktidar kadar güçsüz görünüyor iktidara oynayan ana muhalefet!
Üstteki tüm verileri Mart 2019 bilemediniz ondan da yakın bir tarihte yapılması gündemde olan yerel seçimler hususunda aydınlatıcı bilgi olsun diye değerlemeye çalıştım…
İYİ Partinin %10.71'lik oy potansiyeli, MHP'nin %8.29'luk etkisi, HDP'nin %10.70'lik oyları yerel iktidar iddiasının güçlü temsilcileri AK Parti ve CHP arasında nasıl paylaşılır etkisi gelecek yerel iktidarımızı belirler…
24 Haziran genel seçimlerinde partilerin aldıkları oranlar kemik oyunu ifade ediyor bence… Kızan eden vardıysa, adaya göre renk değiştirebileceklerin elendiği net oran gibi düşünün… Üstüne kim ne koyarsa, seçimi kazanmak adına hareket etmiş olur!

24 HAZİRAN'IN ARDINDAN OYLARIMIN MUHASEBESİ
* Muharrem İnce dün bir basın toplantısı yaparak, seçim süreci ve sonucuna ilişkin görüşlerini, duygularını paylaştı. O kadar güzel konuştu ki; birlikte kaybetmeyi bile eşsiz değerde kıldı. Bu kadar naif, zarif, içten kaybedilir mi : ) Kazansa kim bilir neler olurdu : )) Belki de en iyisi oldu… Bilmiyorum sadece şuna eminim, içim son derece rahat şekilde oyumu verdim, sunucu da öpüp başımın üzerine koyuyorum…
*İkinci oyumu da Volkan Yılmaz'dan sebep MHP'ye verdim… 7 Haziran, 1 Kasım derken Allah'ın hakkını üçe bağladık; MHP bende ya bağımlılık yaptı, ya da bir şekilde neden bulup oy veriyorum. Devlet Bahçeli'ye bir çokları kızıyor, başlarda ben de onlardandım… Sonra şunu fark ettim MHP, AK Parti ile ittifak yapmasa, yalnız bıraksa HDP ile yakınlaşmak zorunda bırakırdı Erdoğan'ı…
MHP ile AK Parti ittifakı dolaylı yönden bizlere Millet İttifakını kazandırdı. Hepsinin de ötesinde Silivri'de bu kadar nezaket içerisinde, bizden biri olarak çalışan başka bir milletvekili adayı da son süreçte yoktu. Seçilme şansı mucizelere bağlıyken bu özveri ve inancı keşke daha çok Silivrili görse diye düşünmedim değil. Ve keşke Volkan Yılmaz, genel siyaset ısrarını yerele tercih etse diye içimden geçirdim : )
Oyumun rengine karar verme süresinde de, kullanırken de, sonuçları beklerken de; Allah'ım ben yarım aklımla ne gördüm ne düşündüm günahı, sevabı, üzüntüsü, mutluluğu bana da sen ülkemiz için hayırlısı neyse onun olmasını sağla… Bana bakma : )  diye dua ettim : ))
24 Haziran seçimleri sadece siyasete dair umudumu tazelemedi, seçmene dair inancımı da yeniledi…

YORUM YAP