Sevginar Sali

Silivri EXPO’nun ardından

Fuarlar, güreşler, düğün dernekler derken, yoğun bir haftayı geride bıraktık. Bugün itibariyle startını verdiğimizin hafta da daha az yoğunlukta geçmeyecek. Ama en azından güneş yüzünü cimrilik yapmadan gösterecek. Hayatımızdaki radikallikler doğandan mı geçti, doğa insanlara mı uyum sağladı bilinmez; bu tavuk ve yumurta ilişkisine benzeyecek fazla takılmadan devam edelim en iyisi…
AK Parti İstanbul'un fethini kutlamak için İstanbul'a çıkarma yaptı. Yeni Genel Başkanları ve Cumhurbaşkanıyla vuslatın olumlu, enerjik etkisini bu hafta içinde hissederiz inşallah…
***
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin belediye ile bu sene ikincisini düzenlediği EXPO ilçemizin sosyal yaşantısına renk getirdi. Eş, dost, işbirlikçi : ) kim var kim yok hasret giderdik. Kimileriyle daha iyi iletişim kurma şansı yakaladık, bazılarını daha da es geçmeyi kanıksadık (E öyle tabi toz pembe değil bu dünyanın gidişatı hele kimi insanlarınki...) Başkan Işıklar'ın Silivrilileri meydan kültürü ile kaynaştırma çabasını iş çevreleri ve etkileşim içinde olduğu kesimler açısından destekleyen bir etkinlik Silivri EXPO. Tabi bir kaynaşma hiçbir zaman tek taraflı olmaz. Kamuya mal olması için olabildiğince daha fazla kesimi içine alması lazım.
Belki çabalasanız randevu bile alamayacağınız kelli felli sanayici ve iş adamlarımızla ayak üstü çay içmek, anılarını her türlü kasıntı ortamdan uzakta dinlemek tecrübesi paha biçilmez bence. Hepimizin doğal bir şekilde eşitlendiği platformu oluşturdu EXPO… Belediye ve SİAD'a misafirliğe gitmek için sonsuz bir kredimiz vardı. Ben tam kullanamadım itiraf ediyorum. Murat Bayram'ın “Sevginar Hanım, Hürhaber'in standını göremedik” sitemi her ne kadar şaka da olsa ben ciddiye aldım : )) 3.cüne ömrümüz ve koşullar izin verirse Hürhaber standı açmayı kafama koydum… Bunun için SİAD üyesi de mi olmak gerekecek şimdi… Domino etkisi : ))
Büyükler, zorla bile olsa getirilen öğrenciler ama her ortamı oyun alanına çevirmeyi ve eşsiz enerjilerini katmayı başaran minikler etkinliğin rengi, şekeri oldu…
EXPO iki; Silivri açısından eğitim ve iş dünyasının kaynaşması hassasiyetiyle bu sene ayrı bir özellik kazandı.
Kocabaş'ın ‘Silivri'nin düğün günleri olsun diye çabalıyoruz' tanımı çok yerinde ve tam da etkinliğin anlamına işaret etmekte.
Hakan Kocabaş'ın evsahipliğini beğendim… SİAD'ın EXPO gayreti hedefledikleri mükemmeliyetçiliğe çok yaklaştı.
Silivri Belediyesi yol gösterici, aydınlatıcı, destekleyici tutumuyla etkinlikteki varlığını ortaya koydu. Belediye Başkanını etkinliğin içinde daha çok görmek arzusu belki yersiz ama hissettim. Kendini hissettirmeyen başkan inadı tüm diğerlerine ilaveten istikrarlı bir biçimde sürüyor (üç gün izne ayrıldı okumaz inşallah diye böyle rahat sallıyorum arkasından : ))
Siyasette terk ettiğiniz her saf bir başkası tarafından doldurulmaya mahkumdur. Yokluğunuzda insanların varmışsınız gibi hareket etmesini beklemek bana çok doğru bir yaklaşım gibi gelmiyor. Bu konudaki beklentinizi çok az insan karşılayabilir; büyü ölçüde hayal kırıklığı kaçınılmaz... Şuna da eminim ki geldiği yeri ve bulunduğu konuma kendisini getirenleri unutan bunun için ummadığı bedeller ödemek zorunda kalacak; er ya da geç.
Bazı şeyler vardır birbirleri için olmazsa olmazdır… Hürhaber yoksa Sevginar Sali sıradan bir insan olarak hayatına devam eder ama birçoğunuz için asla ifade ettiği anlamı sürdüremez, yitirir. ‘Ben varsam bu gazete var, yoksam yok…' demeyi bırakın düşünme cüreti bile çok yanlış olur.
Mümin Sekman'ın sözlerinden biriyle tamamlayalım mı; “Hatasızlığın peşinde koşmaya gerek yok. Hızlı hata yap. Başarını ilk unutan da, başarısızlığından ilk ders alan da sen ol.”
Buna bağlı olarak ben de bir düşüncemi aktarmak istiyorum; görevinizi yaptığınız için teşekkür beklemeyin, yapmadığınızda eleştiri almanız kaçınılmazdır.
Etkinlikte emeği geçen, çabası olan, yer alan herkesi tebrik ediyorum. Bir öncekinden daha başarılı gerçekleşen bir organizasyondu bence; ilk kez bu denli keyifli idrak ettim her ne kadar içinde kısıtlı bir şekilde yer alabilsem de…
Önünüze bir kitap konulur ve okumanız için koşullar hazırlanır… İster bu fırsatı değerlendirir o kitabı okursunuz, isterseniz öylesine oturur zamanı boşa harcarsınız.
Silivri EXPO'nun zerre kadar katkısı olan herkesten Allah razı olsun… Bu fırsatı kullananlara tebrikler, kullanamayanlar bir an önce uyansın : ))) İyi haftalar herkese...

YORUM YAP