Sevginar Sali

“Sıfır beklenti büyük mutluluk, büyük beklenti sıfır mutluluk”...


Bayram programlarında CHP’lilerin dikkatini, başkan aday adaylarından Abdullah Yıldırım ve Hüseyin Şahin’in resmi bayramlaşma ve birlikte yapılan ziyaretlerin ardından ayrıca bir çalışma yapmaması çekti. Parti ve hatta siyasi kulislerde mesele farklı değerlendirmelere de tabi tutuldu.
CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adaylarından Hüseyin Şahin, 23 Ekim 2013 Çarşamba günü ilçe merkezinde düzenleyeceği basın toplantısıyla projelerini kamuoyuna tanıtmaya hazırlandığını açıkladı. Bu bir nevi ‘hedefimin arkasındayım’ ilamıdır… Aday açıklanana kadar aday adayları arasında var olan rekabet heyecanı birbirini tetikleyerek sürecek.
Geçtiğimiz günler gerçekleştirdiği bir ziyarette Selami Değirmenci’ye sordum, "Üç dönem belediye başkanlığında aday adaylarına karşı hisleriniz nelerdi?” "Hiç olmadı ki” dedi. Işıklar’ın son dönem duygularını anlayabileceğini umut ettiğim tek aday adayı da böylece elendi. Ne kadar şanslı bir belediye başkanıymış Değirmenci… Ama hayatın gerçeği işte; "Ne yaşarsanız yaşayın bir gün mutlaka bitiyor…” Ben gazeteciliğe başladığım günden bu yana Değirmenci’nin de politik yaşamdaki şansızlıklar dönemi hep gündemde.
2014’te şans kime güler, kısmet olursa göreceğiz… Çünkü istemek ve çalışmak çoğu zaman yetmiyor… Bir de telaffuzunda bile bir sihir olan ‘şans’ gerekli…
Mutlaka hayatınızda defalarca tecrübe etmişsinizdir… Bir şey için çok uğraşırsınız ama olduramazsınız. Sonra bakarsınız ki o çok istemenize rağmen olmayan şeyin ardından ‘tesadüf’ eseri olarak tanımlayacağınız şekilde güzelliklere sahne olmakta hayatınız.
‘Çok istemek’ şahsınızla ilgili ama bir şeyin ‘olması’nın bin türlü akıl ile mantıkla açıklanamayan neden ve sonuçları var…
Kulakların çınlasın Cenk Sabuncuoğlu, "Sıfır beklenti büyük mutluluk, büyük beklenti sıfır mutluluk”…
Siyasette tavan yapmış egolara ‘sıfır beklenti’ nasihatini verdiğime göre aklımı tamamen yitirdiğimi sanmanızı istemem. Ama çok iddialı olmadığım zekâ alanında son günlerde aynı şeyi söyleyen siyasetçilerle karşılaşmak gerçekten çok kafa karıştırıcı; "Aday benim”Hay Allah’ım, bir kişi olmayacak mı bu aday?! Kim o zaman bu kocaman, aklı başında, feleğin çemberinden geçmiş kişileri böyle inandırmayı başardı? Yanlış sordum değil mi? ‘Ne’ bu kadar çok inanmalarını sağladı sorusuyla açıklanabilir sözünü ettiğim, yaşadığımız ve giderek daha çok yoğunlaşacak süreçte…
Seçmene ne kadar çok sayı ile alternatifte sunulursa sunulsun sonuçta kendisinin karar vermediği bir adaya rıza göstermek zorunda olduğumuzu biz biliyoruz. Siyasetin bir rüzgâra ihtiyacı olduğu doğru ama belirleyici olan onun ardından sağlam duracak, kaya gibi kalacak gerçekler.

ADAY ADAYI SAYISI AZALIR
Karakaş’ın gazetemize verdiği röportajda "meclise girmek (veya başkan yardımcısı olmak) için belediye başkan aday adayı olma” durumu hakkındaki; "AK Parti saflarında böyle ciddiyetsiz bir yaklaşımı kabul edip, haklı görmemiz ve göstermemiz mümkün değil tabi. Partimizin belediye başkan aday adayları arasında bu anlayışla hareket eden kimse olduğunu da düşünmüyorum. Herkes belediye başkan adaylığı yarışında elinden geleni yaptıktan sonra, partimiz ve partililerimizin takdir ettiği adaya destek için birleşecek” şeklindeki yorumundan sonra sayısal bir azalma yaşanılacağını tahmin ediyorum.
Karakaş, başkan aday adaylarına toz kondurmuyor ama sokak hiç öyle titizlenmiyor. Kimin ‘meclis üyeliği’ kimin ‘başkan yardımcılığı’ koltuğu kapmak için ‘başkan aday adayı’ olduğunu çatır çatır konuşuyor. Karakaş, ilçe başkanı olarak bu uyarıyı yapmakta çok fazla geç kalmadı Allah’tan...

YORUM YAP