Adil Sirkecioğlu

Sen Silivri’ye, Silivri sana emanet...

Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından “metal yorgunluğu” tespiti ile başlatılan kongre süreci tüm hızıyla devam ediyor. Zeytin Dalı Harekatıyla kurtarılan ve temizlenen Afrin'den sonra metal yorgunluğunun, dirilişe dönüştüğü belirtildi. Irak ve Suriye'deki terör örgütleri kaçacak delik ararken, onları destekleyenler şaşkınca ve ahmakça açıklamalar yapıyorlar. Türkiye ve Ortadoğu'ya moral veren bu gelişmelerin AK Parti kongrelerine canlılık getirmesi, dirilişe vesile olması çok normal. MHP kongresinde de şahit olduğumuz diriliş şuurundan, CHP de nasiplenirse memleketin hayrına olacaktır.
AK Parti kongreleri hızla devam ederken en sancılı süreç İstanbul'da yaşandı. İl başkanı değişikliğine rağmen, ilçe kongre tarihleri ve başkan adayları çok titiz bir çalışma neticesinde belirlendi. Genel başkan İstanbul için özel ilgi gösterdi, kılı kırk yardı. 15 Temmuz darbe gecesinde işgal edilen tek belediye ve tek il başkanlığı şüphesi beyinleri kemirirken; Erdoğan'ın kendi bildiklerine öncelik vermesi bütün vekillerce itirazsız kabul edildi.
AK Parti ve MHP 2019 seçimleri için “Durmak yok, yola devam” sözünde anlaşıp; iki parti tek yürek olmanın hazırlıklarını yapıyorlar. Bozkurt işareti yapmanın zevkine Erdoğan da vardı. Çok yakıştığını belirtmeliyim. AK Parti içinde bu durumu sindiremeyenler varsa; örgüt bağlantısı araştırılıp, vatana ihanetten yargılanmalı. Başkanlık ve genel seçimler için ittifak hazırlıkları tamamlandı. Yerel seçimler nedeniyle yapılacak “gönül ittifakı” için yetki yerel yöneticilere bırakıldı.
AK Parti ve MHP 2023 hedefinde daha güçlü bir Türkiye için ilerlerken, CHP bu hedefte önlerine kırmızı halılar sererek kolaylaştırıyor. Neyi destekleyeceğini, neleri eleştireceğini bilemeyen Kılıçdaroğlu; kaybedeceği seçimlerden sonra daha güçlü bir genel başkan kalabilmek için tüm tedbirlerini almış durumda. Tüzük gereği genel başkanın izni olmadan konuşmanın yasaklandığı partide; genel başkanın başarısızlığını dile getirenin dili de kesilir, başı da!
Uzun bir bekleyişten sonra AK Parti Silivri İlçe Başkanı belli oldu. Hayırlısı olsun. Vatandaştaki memnuniyet karşılığı beklenenin çok üzerinde. İlk şoku atlatacak gazete sahipleri ve AK Parti karşıtı yazarlar saldırıya geçmek için pusuya yattılar. AK Partiye kaybettirenleri efsaneleştirip, ağıt yakanlar; kazanacak ve kazandıracakları kötülemekteki maharetlerini sergilemekten geri kalmayacaklardır. Dünya görüşüne, siyasi anlayışına ustaca hizmet edene saygı duysam da “Silivri'de yaşamak güzel” ortak hedefimizde objektiflik beklemenin hakkım olduğunu düşünüyorum. AK Parti yöneticileri saldırıların yönü ve dozuna göre başarı yüzdelerini belirleyebilirler.
İttifak yapan partilerin tabanı önümüzdeki seçimlere “Diriliş Ertuğrul” dizisini seyrederek hazırlanıyor. Selçuklu'nun mahvına neden olan köpekler ibretle izleniyor. Saadettin Köpek'ten kurtulmak cihan devletinin kuruluşuna vesile oluyor. Silivri'nin Saadettin Köpek'i konusunda herkes hem fikir olmuş vaziyette. Zararsız hale getirildiğinde Silivri'mize yapılan kötülükler son bulacak.
Mutlu Bozoğlu'nu tanımam. Sohbetim, çay içmişliğim yoktur. Anladığım kadarıyla her ikimiz de ‘Beni tanımayanı, ben hiç tanımam' yapısında olduğumuz için bir araya gelmek kısmet olmadı. Diklenmeden dik duran yapısıyla Silivri'nin takdirini kazanmış olması en büyük şansı olacaktır. Bu şansını en iyi şekilde kullanabilecek kapasitede olduğuna inanıyorum. Silivri'nin yiğit evladı; sen Silivri'ye, Silivri sana emanet. Doğru bildiğin yolda kararlılıkla yürüdüğün müddetçe sana olan destek çığ gibi büyüyecektir.
Silivri'yi ismin gibi mutlu yapman yolunda yaradan yar ve yardımcın olsun.
Köpeksiz kalın, mutlu olun.

YORUM YAP